5 plans per fer a l’Alt Empordà

5 plans per fer a l’Alt Empordà

L’Alt Empordà és una comarca situada al nord de Girona i limita amb França. Com que és als Pirineus i té tant platja com muntanya, sol ser una de les destinacions de vacances preferides d’aquesta província. Per això, a l’entrada d’avui comentarem quins són els 5 plans més coneguts per fer a l’Alt Empordà.

T’ho perdràs?

Visita de les platges de la Costa Brava – Cadaqués

Com hem comentat, aquesta comarca té tant zones de platja com zones de muntanya i, per això, és una de les destinacions turístiques més aclamades de la província. A més, a l’Alt Empordà s’ubiquen la majoria de les platges de la coneguda Costa Brava.

Per això, hi ha diferents platges i localitats costaneres que podràs visitar com ara Roses, Cap de Creus, Figueres, Empuriabrava, Cadaqués, etc. Si tens temps et recomanem que visitis totes les que acabem d’esmentar. Si tan sols disposes de poques hores, et recomanem la localitat costanera de Cadaqués.

Podràs arribar fins a Cadaqués fent ús de l´autopista AP-7 o per mitjà de diferents autobusos. És un dels pobles més bonics de la zona i les seves platges són espectaculars. En aquest poble també hi ha la Casa Museu de Salvador Dalí i el parc natural de Cap de Creus.

Com podem veure, a més a més de tenir unes boniques platges i ser un dels pobles costaners més coneguts de la Costa Brava, també té diferents edificacions i museus que podràs visitar.

Ruta vinícola

En el cas que siguis amant del vi sabràs que hi ha la Denominació d’Origen (D.O) d’Empordà. En aquestes terres elaboren tota mena de vins: blancs, rosats, escumosos, negres, dolços, etc. A més, són uns vins molt valorats a tota la península.

Et recomanem que visitis algun dels molts cellers que podràs trobar en aquesta comarca. Podràs comprar, tastar i veure l´elaboració dels diferents vins.

Una gran opció és anar visitant cada dia un parell de cellers com, per exemple: Vinyes dels Aspres a Cantallops, Celler Hugas de Batlle a Colera, Celler Martín Faixó a Cadaqués, Celler Mas Romeu a Palau Saverdera o Celler Perelada a Perelada.

Així mateix, també podreu visitar diferents museus del vi com el de Capmany o el de Puerto de la Selva. Hi podràs conèixer la història d’aquesta D.O.

Visita de la localitat de Figueres

Figueres és la capital de la comarca, també és la localitat més poblada de totes les que componen l’Alt Empordà. Aquest és un dels plans més atractius de tota la llista, ja que en aquesta localitat podreu visitar infinitat de llocs i fer diferents plans. Per tant, si no vols agafar el cotxe o caminar d’aquí cap allà constantment, aquesta és la teva opció.

Per arribar a Figueres ho pots fer utilitzant l’autobús, el tren o el cotxe (a través de l’AP-7). Com que la capital de la comarca està molt ben connectada i, a més, hi ha diferents línies d’autobús que et poden ajudar a moure’t a través de la localitat.

Encara que hi ha molts llocs que podries visitar aquí, nosaltres et recomanem: Castell de Sant Ferran, Església de Sant Pere, el Teatre Museu de Dalí (no ho hem de confondre amb la Casa Museu de Salvador Dalí que s’ubica a Cadaqués) o el museu de la joguina . Aquest darrer és molt atractiu tant per a grans com per a petits.

Així mateix, podràs trobar diferents restaurants on poder degustar els plats típics de la zona.

Ruta Megalítica per Capmany

El poble de Capmany no només és conegut per tenir un dels museus del vi més coneguts de la comarca. També és reconegut per tenir diferents monuments megalítics que daten entre els anys 3300 i 2700 Abans de Crist (AC). Per exemple, podem trobar: la pedra oscil·lant, el dolmen del Mirgoler o el dolmen del Quer Afumat, entre d’altres.

Nosaltres us proposem una ruta circular de senderisme d’aproximadament 12 quilòmetres de longitud i 110 metres de desnivell que es pot fer en més o menys tres hores. Surt des de la Plaça Major de la localitat i gràcies a ella podràs veure fins a 8 monuments.

És de dificultat mitjana i es pot fer durant tots els dies de l’any. Això sí, et recomanem que seleccionis un dia que no plogui. El camí està totalment senyalitzat per mitjà de pintura groga i senyals. Alguns dels punts pels quals passaràs són: camí de la Jonquera, la Verneda o el monument de la pedra oscil·lant.

Visita de la localitat de Selva de Mar

Tot i que és un poble amb menys de 200 habitants, té un gran encant. És un dels pobles més reconeguts gràcies a les seves construccions. Podem veure, entre d’altres, torres de defensa, l’església de Sant Esteve, l’església de Sant Sebastià, els carrers empedrats, un molí d’oli, diferents ponts, etc.

Per arribar fins aquí nosaltres et recomanem que facis servir el cotxe. Podeu arribar a través de l’autopista AP-7. També podeu arribar fent ús del tren o de l’autobús per arribar fins a Figueres (la capital de la comarca) i posteriorment agafar un autobús regional per arribar a la localitat.

Sens dubte, és una de les localitats més boniques de l’Alt Empordà.

Segueix-nos:

Això ha estat tot sobre els 5 millors plans per fer a l’Alt Empordà. Si t’ha agradat aquesta entrada i vols conèixer més informació sobre plans per fer a Girona, et recomanem que visitis la nostra entrada titulada “Excursions al Pirineu de Girona”.

Sens dubte, l’Alt Empordà és una de les destinacions turístiques més versàtils de la província. Com hem comentat, en tenir tant platges com muntanyes pot satisfer els interessos de tots els membres de la llar.

A més, si vols estar al corrent de totes les nostres novetats pots seguir-nos en alguna de les nostres xarxes socials: Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Girona! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya