Bagà

Berguedà
Bagà

Que la província de Barcelona, ​​i tota Catalunya, està plena de llocs màgics per conèixer és una cosa que anem descobrint a poc a poc.

Avui li toca a Bagà.

Si estàs pensant en fer una escapada a prop de la gran ciutat, que et permeti fer callar el soroll de les aglomeracions i que no només et ofereixi trossos de passat, sinó que et permeti el contacte amb la natura, Bagà és el teu lloc.

Una població, avui dia de prop de 2100 habitants, que va començar en el llunyà segle XIII i els vestigis es limiten, avui dia, al nucli de la vila, on podràs veure un castell medieval que funciona avui com a museu càtar i de l’edat mitjana; a més d’una impressionant plaça.

Però no volem desvetllar més.

Acompanyem per aquesta ruta que combina dies de pícnic, esglésies medievals i fonts de sofre.

Véns?

Què veure

Et recomanem començar pel seu nucli urbà; un trosset de l’època medieval t’està esperant allà. A més, no deixem de recomanar-paratges naturals que t’ajudaran a desconnectar. Un dos en un!

 • Església de Sant Esteve de Bagà: Aquest temple, que es va acabar de construir l’any 1339, és un bon exemple de la transició de l’art romànic al gòtic. En el seu interior podràs apreciar obres com una creu bizantina de plata o les restes de l’altar d’estil barroc.
 • Palau dels Pinós: La vila es va construir al voltant d’aquest palau; que, després de ser usat com a granja i habitatge, acull avui dia el Centre Medieval i dels Càtars i l’Oficina de Turisme.
 • Plaça Galceran de Pinós: Situada al centre de la població de Bagà, conserva el seu aspecte medieval, tant per la seva construcció com pels edificis que l’envolten. Juntament amb el Palau dels Pinós conforma un paisatge propi de l’edat mitjana i digne de visitar.
 • Pont romànic al riu Bastareny: Petit pont d’origen romànic que corona aquest afluent del riu Llobregat.
 • Sant Joan de l’Avellanet: Església senzilla, consta d’una sola nau, l’origen es remunta a 938.
 • Santuari de la Mare de Déu del Paller: Església molt més actual, és del segle XVIII. Les talles i retaule que veuràs al seu interior daten del mateix segle.
 • Font del Sofre: Curiós entorn natural des d’on brolla un petit raig d’aigua sulfurosa.
 • Fonts de l’Adou: Un altre tipus de font, aquesta vegada d’aigua neta i fresca a 6 km de Bagà, trobaràs aquesta impressionant font a 1077 m d’altitud.

Què fer

Gaudir de manera assossegada de l’entorn és la nostra recomanació número u. Ara, tu decideixes en quin format fer-ho.

 • Senderisme: Bagà ofereix una bona quantitat de senders per gaudir de la natura que l’envolta de primera mà. Depèn de la dificultat que vulguis assumir; estem segurs que trobaràs la teva ruta ideal.
 • Equitació: A Bagà hi ha un centre d’equitació que et permetrà practicar aquest esport o iniciar-te al, envoltat de tota la natura que la zona té per oferir-te. Què millor manera de gaudir-la que a cavall?
 • Esquí: Si visites la zona a l’hivern, ni ho dubtis. Hi ha diverses estacions a les que podràs anar si el teu són els esports de neu.
 • Dia de pícnic familiar: En canvi, si vas a Bagà en època de calor, et recomanem que visitis les àrees de pícnic de Riugréixer o la Font dels Banyadors. Són llocs preparats per passar un agradable dia en família a l’aire lliure. A més, si t’agrada la pesca, no oblidis que el riu Bastanery és ric en truites. Tot un menjar!

El temps a Bagà