Camins de ronda per Catalunya

Camins de ronda per Catalunya

Els Camins de Ronda són una mena de recorreguts o itineraris que travessen el litoral de la Costa Brava. A l’entrada d’avui parlarem sobre els camins de ronda per Catalunya més coneguts i transitats. Parlarem sobre algunes qüestions clau sobre ells i te’n recomanarem algun perquè puguis realitzar el seu recorregut.

Què són els camins de Ronda?

Com hem comentat, són recorreguts que travessen les rodalies de la Costa Brava. En concret, aquests camins o rondes van des de la localitat de Blanes fins a la localitat de Portbou i tenen una longitud total de 200 quilòmetres aproximadament. Són recorreguts molt coneguts perquè a l’antiguitat eren transitats per carrabiners i, després, per la Guàrdia Civil o altres agents de la llei.

L’objectiu d’aquestes rondes era controlar el contraban que es feia a les costes de la Costa Brava. Era comú el contraban de tabac i gràcies a aquestes Rondes els agents de la llei podien controlar aquest contraban.

Avui dia, aquests camins es fan servir per passejar i constitueixen alguns dels llocs més coneguts per tenir unes vistes impressionants d’aquestes coses.

Quina dificultat tenen les Rondes?

Hi ha un total de 15 camins o rondes diferents i totes tenen dificultats. D’una banda, podem trobar excursions molt fàcils que es poden fer fins i tot amb nens o gent gran i, per altra banda, camins de gran recorregut i gran dificultat que només es recomanen per a persones expertes o amb un cert nivell d’experiència.

Als senders podràs trobar, abans de començar, algunes marques que t’ajudaran a saber quina és la seva dificultat. Per exemple, les blanques i verdes volen dir que és un camí local, les grogues i blanques que és un recorregut de poca longitud i les vermelles i blanques que són un corriol amb un gran recorregut.

Blanes – Lloret de Mar (dificultat fàcil)

Al mapa és el primer que trobem i ho comentem perquè és de dificultat fàcil. S’estima que en total fer el recorregut ens pot portar unes tres hores per camins que no tenen gran desnivell o altre tipus de dificultats.

Per arribar fins a l’inici de la ruta pots deixar el teu cotxe al pàrquing de la Cala Sant Frances a Blanes. Això sí, és zona blava. També pots deixar el teu cotxe a les pàrquings gratuïts que trobaràs a Lloret de Mar.

Platja d’Aro – Palamós (dificultat fàcil)

Es tracta d’una ruta que encara és més senzilla que l’anterior, ja que només trigaràs una hora i mitja a fer-la. A més, tant al punt de sortida com a la destinació trobaràs pàrquings gratuïts. Per això no hauràs de preocupar-te del cotxe.

És un lloc ideal si vols fer una excursió de dia mentre gaudeixes dels bells paisatges de la Costa Brava.

Cala Margarita – Platja de Castell – Cap Roig (dificultat mitjana)

En cas que vulguis passar el dia en una cala petita, aquesta és, sens dubte, la millor opció. No obstant això, hauràs de tenir en compte que és un itinerari de dificultat mitjana i que això vol dir que té alguns punts que no són del tot senzills. S’estima que, per fer-la, a mig pas, podries arribar a trigar una mica menys de tres hores.

És una de les nostres favorites perquè, tot i que és de dificultat mitjana, arribar fins a cala Margarita, no té preu. Es tracta d’una cala que antigament feien servir els pescadors per sortir a pescar.

És important tenir en compte que tant a Palamós com a Cap Roig podràs trobar aparcament gratuït amb l’objectiu que et puguis despreocupar del cotxe mentre estiguis fent aquesta ruta.

Cala d’Aiguablava – Cala d’Aiguafreda (dificultat alta)

Volem mostrar-te, si més no, una cala de cada dificultat. Per això, afegim a la nostra llista de rondes aquesta ronda que parteix des de la cala d’Aiguablava i té com a destinació la cala d’Aiguafreda. Aquesta ruta està molt propera a la localitat de Begur.

Gràcies a aquest camí podreu arribar, entre altres llocs, a la Cala de Sa Tuna, una de les cales més icòniques de tot Girona.

Alguna cosa en contra és que tant el pàrquing a Aigublava com el pàrquing a Aiguafreda són de pagament.

Llancà – Portbou (dificultat mitjana)

Com no podria ser d’una altra manera, acabem el llistat amb una ruta de dificultat mitjana. En aquest cas parteix des de la platja de Llançá i té com a destinació Portbou. Com hem comentat, és considerada una ronda de dificultat mitjana i és la darrera de les rondes de la Costa Brava.

Gràcies a aquesta ronda podràs veure diferents platges i cales i totes molt boniques i acollidores. Per fer la ruta necessitareu, almenys, quatre hores. Si aparques a la platja de Llançà podràs gaudir d´aparcament gratuït. Tot i això, si estaciones a Portbou el pàrquing és de pagament.

Què més he de saber?

Un altre aspecte interessant és que hi pots anar amb mascotes. Els gossos són ben rebuts a les rondes. Això sí, a algunes cales no podràs baixar-hi. Us recomanem que, feu l’itinerari que feu, porteu roba molt còmoda i un calçat adequat a les circumstàncies. A més, tampoc no estaria de més portar roba de bany per poder gaudir d’aquestes cristal·lines aigües.

T’hem explicat si hi ha o no pàrquings disponibles als voltants, però també pots arribar amb transport públic si així ho desitges. La veritat és que la Costa Brava està molt ben connectada i podràs trobar algun transport públic per arribar fins al lloc que desitges.

Segueix-nos:

Si t’ha agradat aquesta entrada, sobre els camins de ronda per Catalunya més coneguts i transitats et recomanem que vesteixis la nostra entrada sobre les millors vies ferrades de Catalunya.

Tot i que hem comentat alguns dels camins de ronda, n’hi ha molts més com, per exemple: Port de la Selva – Llança, Punta de la Creu- Platja del Racó o Platja del Golfet – Tamariu.

A més, si vols estar sempre totalment actualitzat sobre les nostres novetats, et recomanem que visitis i ens segueixis a les nostres xarxes socials: Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya