Casserres

Berguedà
Casserres

A un pas de Berga s’amaga un municipi on les modes arquitectòniques dels segles XIX i XX no van arribar a penetrar.

Casserres, el nom procedeix de “castri serres” (Serres de Castell) és una població amb un origen molt antic i, actualment, molt dispersa.

Gràcies a això, Casserres s’estableix com una porta oficial per viatjar en el temps.
Els amants de l’antic esteu d’enhorabona.

Però és que, a més, Casserres està envoltat per una naturalesa perfecta per gaudir a peu, muntat en bicicleta o fins i tot amb barca, gràcies a les activitats aquàtiques que pots trobar al pantà de la Baells.

Queda’t amb nosaltres; et desvetllem els secrets d’aquest magnètic lloc.

Què veure

Una ruta d’església en església et permetrà admirar diverses obres d’art, així com perdre’t poc a poc en el ritme assossegat de Casserres.

  • Casc urbà: Un petit recorregut serà suficient per conèixer el casc urbà de Casserres, format pel carrer Major i la plaça de la Creu. En aquesta zona, devastada per un incendi provocat el 1653, encara es poden veure vestigis anteriors a aquest, com el portal nº 7.
  • Església de Sant Pau de Casseres: A 4 km de la dispersa població de Casserres trobem aquesta església l’origen data del segle XII. A part de la seva impressionant arquitectura, el més significatiu que trobàvem en ella eren unes pintures murals que actualment es conserven al Museu Diocesà de Solsona.
  • Església i retaule de Santa Maria dels Àngels: Edifici del segle XVII que es va construir a prop del que era el castell de Casserres per donar servei als seus habitants. En el seu interior trobaràs un magnífic retaule que data de 1704.
  • Església de Sant Miquel de Fonogadell: És una petita ermita, de construcció austera i sense ornamentació.
  • Església de l’Ametlla de Casserres: Situada a la població del mateix nom, el curiós origen està en un molí de farina, aquesta petita construcció neogòtica va ser probablement dissenyada per Alexandre Soler i March.

Què fer

Tant si et ve de gust gaudir de la natura a ritme pausat com si el que busques té a veure més amb l’aventura; Casserres és el teu lloc.

  • Senderisme: Encara que existeixen moltes maneres de conèixer la zona de Casserres, sens dubte la més recomanable és la que et posa en contacte amb la natura de primera mà. Pots consultar la xarxa de rutes aquí.
  • Esports aquàtics: Si visites la zona a l’estiu, et recomanem que t’animis a passar un dia sobre una piragua. És una manera diferent de conèixer la natura, i una de les activitats preferides dels amants del turisme actiu.
  • Paintball: Si el que planeges és una escapada amb amics, llavors opta per aquest pla. Però compte ¡que enganxa!
  • Camadoca: És un centre per a la conservació de la fauna i la flora de l’entorn. A més, s’organitzen visites i realitzen diferents activitats. És perfecte per passar un dia amb els nens.