Els millors forns de Catalunya

Els millors forns de Catalunya

Menjar un bon pa és un gran plaer, tot i que no sempre és senzill trobar un forn que faci un pa de qualitat. Per això, a l’entrada d’avui parlarem sobre les millors fleques de Catalunya.

És important tenir en compte que, amb l’arribada de les grans superfícies que venen pa a preus força competitius, cada cop és més complicat comprar pa de qualitat en fleques. Les fleques tradicionals, a poc a poc, es veuen obligades a desaparèixer per la immersió dels grans supermercats en aquest negoci. Per això, volem donar-los un petit espai al nostre bloc a aquestes fleques, comentant per què creiem nosaltres que són les millors, on són, què hi pots trobar i molt més.

Comencem!

Forn Cal Mosso (Vilassar de Dalt – Barcelona)

Aquest forn ubicat a Vilassar de Dalt (província de Barcelona) és una de les més conegudes pels amants del pa artesanal i tradicional. Porta oberta des de l’any 1838 i, com antigament, fan servir el forn de llenya per fer-ne el pa. Sens dubte, això marca una gran diferència.

Treballen diferents tipus de farines: kamut, sègol, espelta, blat sarraí i moltes més. A més del pa també són coneguts per fer rics pastissos, brioixos i també per oferir un altre tipus de serveis com a càtering.

Ara mateix i després de més de 6 generacions, porten el negoci Carmen i Andreu dos joves que han aconseguit col·locar aquest forn de pa entre una de les millors de Catalunya.

Forn de Cabrianes (diversos forns a Catalunya)

A Manresa (Barcelona) tenim el forn conegut com a “Forn de Cabrianes”, un altre dels més coneguts i amb més tradició de tota la comunitat autònoma. Tot i que la que esmentem és la de Manresa tenen forns repartits per diferents punts de Catalunya com, per exemple: Badalona, ​​Olesa, Terrasa, etc. Així mateix, també venen els productes a través d’internet.

Pel que fa a la seva història, és el resultat de tres generacions de forners. Van començar l’any 1933 i des de llavors han venut pa de qualitat. A més, també destaquen per adaptar-se als gustos actuals de la gent.

Com l’anterior ofereix serveis de fleca, pastisseria, coques i càterin.

PaPanBread (Lleida)

Situada a la ciutat de Lleida, és un forn artesà que ha aconseguit diversos premis al llarg de la seva història com ara la millor coca creativa de Sant Joan de l’any 2019 i el millor pa de Sant Jordi també de l’any 2019. Així mateix , també pertany a top 80 dels millors forns de la ruta espanyola del bon pa.

Tot i que no és tan antiga com les anteriors, ja que l’any 2022 ha fet 7 anys des de la seva obertura, s’ha guanyat el seu lloc com una de les millors fleques de Catalunya amb escreix. Com les altres, ofereix pa, pastissos, brioixos i molt més.

Pa i Pastisseria Marquès (Lleida)

Com el Fonr de Cabrianes té diferents despatxos de pa. Podem trobar botigues a: Lleida (carrer ronda), Lleida (carrer Amics de Lleida), Rosselló, Almacelles i Alfarràs. Una de les nostres favorites és aquesta última, encara que en tractar-se del mateix forn totes tenen gran qualitat.

Aquest forn de pa i pastissos va ser fundat l’any 1999 i intenta tenir cura de la manera tradicional de fer el pa per poder oferir la millor qualitat. A més, d’intentar cuidar i preservar la tradició, també destaquen per la innovació perquè s’intenten emmotllar al dia a dia oferint productes capdavanters. Per això, tenen un forn elèctric per a les noves demandes i un forn de pedra per oferir formes més tradicionals de pa.

Ofereixen els següents productes: barres de pa, brioixos dolços, brioixos salats, brioixos mixtos, coques, canapès, productes típics de cada moment de l’any (nadal, cap d’any, reis, Sant Joan, etc.), pans integrals, mousses, pa de pagès típic català, pa de cereals i molt més

Forn Enrich (Tarragona)

Aquest forn va ser fundat l’any 1913 per Francesc Enrich, d’aquí el nom. Després de quatre generacions, aquest forn continua oferint un dels millors pans de Catalunya. Posen molta cura en les masos que utilitzen i en el procés de fermentació. Això fa que la seva massa mare sigui de gran qualitat. A més, també es caracteritzen per utilitzar algunes de les millors farines.

Ofereixen: barres de pa normal, barres de pa blanc, barres cuites en forns de llenya, pa de motlle, pa d’espelta ecològica, pa de kamut, pa de llavors, pa de motlle de chía, pa de blat de moro, pa de xocolata i molt més.

A més de poder comprar el pa als diferents despatxos ubicats a Barcelona i Tarragona, també podràs comprar-lo online a través de la seva pàgina web.

Forn la Fogaina (Olot i Les Preses – Girona)


Per acabar, però no menys important, tenim el forn la Fogaina. Com altres que hem esmentat, té dues seus: l’obrador a Olot i el despatx de pa a les Preses, totes dues localitats situades a Girona.

Tot i que, com PaPanBread de Lleida, és jove (en aquest cas 10 anys) s’ha guanyat amb escreix el seu lloc en aquesta llista. És una de les fleques amb millors opinions de tot Girona i utilitzen mètodes tant tradicionals com innovadors.

Ens ofereixen els següents pans: pa de Pagés, pa rústic, coques, pa de coca, pans integrals, pa de nous, pa d’olives, pa fet només amb massa mare, xapates i molt més.

Un altre aspecte a favor seu és que al despatx de pa també tenen cafeteria i això farà que et puguis prendre un cafè mentre degustes els seus diferents i deliciosos productes. Ofereixen: cafè, te, entrepans, cafès, dolços i molt més.

Segueix-nos:

Això és tot sobre les millors fleques de Catalunya. En el cas que aquesta entrada hagi estat del teu gust, et deixem una altra entrada sobre gastronomia que potser també et podria agradar: “top 10 plats de la gastronomia catalana”. Una altra opció, si t’agrada el nostre contingut, és que ens segueixis a les nostres principals xarxes socials:Facebook Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya