Els millors llocs romàntics a Catalunya

Els millors llocs romàntics a Catalunya

Vols fer una escapada romàntica per Catalunya i no saps on anar? Avui us portem una llista amb els cinc millors llocs romàntics que hi ha a Catalunya. A tots ells podràs anar en parella i passar uns dies meravellosos.

En aquesta entrada et parlarem sobre quins llocs et recomanem, com arribar-hi i algunes activitats que podreu fer mentre estigueu en aquests llocs.

Comencem!

Ciutat de Girona

La setmana passada, quan vam parlar sobre els millors llocs per fer una escapada a Catalunya vam comentar que Girona era un dels llocs que recomanàvem per fer una escapada romàntica.

Per això, és el primer que esmentarem. Es tracta d’una ciutat que és catalogada per molts com la ciutat més romàntica de Catalunya i algunes persones, fins i tot, l’escullen com a escenari per a les comandes de mà.

Arribar-hi és molt senzill perquè té parada d’autobusos i de tren (inclòs alta velocitat). Així mateix, l’aeroport és a escassos quilòmetres del centre de la ciutat, en concret, a 13 km.

Un cop allà et recomanem la visita dels següents llocs: el nucli antic, els jardins dels Alemanys, els diferents ponts que travessen el riu, la muralla antiga, parc de la Devesa, etc.

Encara que els llocs que acabem d’esmentar són a la ciutat, també podeu aprofitar per visitar llocs que es troben a la província i que també són racons romàntics com, per exemple: la localitat de Besalú, l’estany de Banyoles o el municipi de Beget.

Peratallada (Girona)

Com els anteriors es troba a la província de Girona i és que és un dels pobles més bonics i romàntics de tota la comunitat autònoma. Es tracta d’una localitat que, al seu dia, tenia un gran nombre d’elements fortificats. Això ha donat lloc a diferents estructures fetes amb pedra.

Per arribar fins a Peratallada podrem fer ús de diferents carreteres (C-66 o G-651), d’autobús (des de la ciutat de Girona i altres localitats properes). No hi ha cap estació de tren a prop i l’aeroport queda a uns 50 quilòmetres.

Pel que fa a veure en aquest poble, nosaltres et recomanem que passegis pels seus carrers perquè és meravellós. Com a llocs d´interès destaquem: l´església de Sant Esteve, el castell, les diferents places, la muralla, les diferents torres i el portal.

No et pots anar d’aquesta localitat sense fer-te una foto al carrer “carrer d’en Vas” un dels llocs més fotografiats de tot Peratallada. Sens dubte, és un dels pobles més turístics i bonics de la zona. A més, és ideal per viatjar-hi amb la teva parella.

A més, la foto que podem veure encapçalant aquesta entrada pertany a aquest indret.

Mura (Barcelona)

Similar a l’anterior, però a la província de Barcelona hi ha la localitat de Mura. Amb què és similar a l’anterior ens referim al fet que és un poble ple de construccions antigues realitzades en pedra. Això, sens dubte, li atorga un encant especial.

En cas que vulguis anar podràs fer-ho fent ús de diferents mitjans de transport. Podràs fer servir l’autobús que surt des de diferents ciutats properes com Manresa, utilitzar el cotxe a través de la carretera BV-1223.

Pel que fa a què visitar, les nostres recomanacions són les següents: església de Sant Martin, castell, diferents coves, ermita de Sant Antoni o Puig de la Balma, entre d’altres. Així mateix, també et recomanem que gaudeixis de la gastronomia de Mura, ja que trobaràs diferents restaurants on fan plats de la gastronomia local.

Una altra cosa que ens encanta de Mura és que és a les portes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Obac i això farà que pugueu gaudir d’uns paisatges meravellosos i inoblidables.

Durro (Lleida)

Si t’agrada estar en contacte amb la natura mentre gaudeixes de la companyia de la teva parella aquesta és una altra de les millors opcions. Durro és a la província de Lleida, en concret, a la coneguda Vall de Bohí.

Encara que té molt poquets habitants i no és gaire gran pel que fa a superfície, això no li impedeix tenir un encant especial. En trobar-se al mig de la natura i tenir construccions romàniques és un racó molt romàntic.

Per arribar fins a Durro haurem d’utilitzar la carretera L-500 i després fer servir la carretera de Durro. En cas que vulguis arribar amb transport públic podràs agafar un autobús des de la ciutat d’Igualada.

Tot i que tot el poble té molt d’encant, us recomanem que visiteu l’església de la Nativitat de la mare de Déu de Durro, ja que, entre altres coses, ha estat declarada bé d’interès cultural. Tant la torre com les portes o l’interior són dignes de veure.

Propera a la localitat de Durro també es troba l’ermita de Sant Quirce de Durro.

Miravent (Tarragona)

Finalment, però no menys romàntic us presentem el poble de Miravent situat a la província de Tarragona i pertanyent a la comarca de Riu Ebre. Com l’anterior, no té ni una gran superfície ni un gran nombre d’habitants, però sí que té un gran encant.

Arribar-hi és senzill, ja que hi ha diferents carreteres que passen a prop com, per exemple, la C-12 o la N-420. Tot i això, no disposa de grans estacions de tren ni d’autobús.

L’encant a Miravent li atorga el castell que es troba a la part alta del poble envoltador per les cases que es troben a diferents nivells des del riu Ebre. Sense cap dubte, això suposa un gran espectacle.

Us recomanem que visiteu el nucli antic, el castell templer, les muralles o l’embarcador.

Segueix-nos:

Aquests són alguns dels llocs més romàntics de Catalunya. Tot i així, n’hi ha molts més. A Girona podrem trobar moltes localitats amb un encant especial i ideals per anar-hi en parella o en família.

Si t’ha agradat aquesta entrada i vols conèixer més sobre nosaltres i estar al corrent de diferents notícies, fotos i actualitat del món rural a Catalunya pots seguir-nos a Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya