Els pobles més bonics del pirineu català

Els pobles més bonics del pirineu català

El pirineu català és un dels entorns naturals més bonics de Catalunya on podràs visitar infinitat de llocs amb un encant especial. Al Pirineu podem veure parcs naturals, valls, pobles amb encant, diferents elements de l’arquitectura, etc. A l’entrada d’avui ens centrarem en els pobles més bonics del pirineu català.

Parlarem sobre on són, com arribar-hi, què és el que els fa especials i tot el que has de saber per poder passar-hi un dia espectacular.

Comencem!

Taüll (Lleida)

Comencem aquesta entrada amb un dels pobles més coneguts del pirineu català lleidatà. Es tracta del poble de Taüll pertanyent al municipi de la Vall de Boí. Encara que no té gaires habitants, actualment només arriben a 300 aproximadament, és un dels pobles més visitats de la zona.

A més, té una de les esglésies més conegudes de tot Catalunya. En aquesta localitat hi ha l’església de Sant Climent de Tahull. És una de les esglésies més rellevants, ja que, juntament amb 8 esglésies més de la zona, està declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

És l’església més coneguda pel fet que s’hi projecten pintures originals de l’església que daten del segle XII, amb l’objectiu de la recuperació d’aquest art. La gent el cataloga com una cosa totalment meravellosa i digna de veure si s’està per la zona.

Encara que aquesta església és un dels elements més coneguts del poble, la veritat és que té una gran tradició i una gran història. Per exemple, va estar a les mans dels musulmans fins que l’any 806 D.C va ser alliberada.

Per arribar fins aquí us recomanem que ho feu utilitzant el cotxe a través de la carretera L-501. Si ho desitges, també pots arribar amb autobús. La coneguda companyia d´autobusos ALSA opera diferents línies que arriben fins aquí.

Besalú (Girona)

Seguim amb un poble del Pirineu gironí. En aquest cas us presentem el poble de Besalú que, com l’anterior, encara que no té una gran població, és ric en elements arquitectònics d’interès.

Aquí podem trobar diferents llocs per visitar. Nosaltres us recomanem els següents: nucli antic (declarat bé cultural d’interès nacional), parròquia de Sant Vicenç de Besalú, pont de Besalú (el que passa per sobre del riu Fluvià) i el monestir de Sant Pere.

Sens dubte, un dels elements arquitectònics o llocs d’interès més ressenyables són els banys jueus. Es considera que tot el conjunt històric d´aquesta localitat està molt ben conservat.

Com a dades d’interès, ens agradaria destacar que fins a l’any 2014 eren els únics banys jueus que s’havien descobert a la península i que són un dels quatre banys jueus, també coneguts com a miqvé que es conserven de tot Europa.

Per arribar fins a Besalú, ho pots fer amb el cotxe a través de la C-66z o la N-260. Disposa de diferents pàrquings gratuïts.

Seu d’Urgell (Lleida)

A la tercera posició tenim la localitat de La Seu d’Urgell. És coneguda per ser la capital de la comarca de l’Alt Urgell i per ser una de les localitats més poblades de la zona. Per això arribar fins aquí és molt més senzill que arribar a altres pobles que hem comentat.

Si utilitzeu el cotxe podeu arribar fent ús de la N-260 o de la C-14. A més, ALSA opera autobusos des de les principals ciutats catalanes de manera que podràs arribar amb autobús amb facilitat. Així mateix, en estar a prop d’Andorra, els autobusos que van des de Barcelona o altres ciutats catalanes fins a Andorra solen parar aquí.

A la Seu podreu visitar molts elements arquitectònics diferents com, per exemple: el castell de la ciutat, diferents carrers, la casa de la ciutat, etc. A més de parcs com el de l’Alt Pirineu o el parc natural de Cadí-Moixeró.

En aquest cas, l’element més destacable és la catedral, ja que es considera l’única estil romànic que es conserva a tot Catalunya.

Castellar de n’Hug (Barcelona)

Si t’agraden els pobles amb aire retro, aquest és el teu. Es troba a la província de Barcelona, ​​en concret a la comarca del Bergadà. Per arribar-hi, pots fer-ho fàcilment a través de la C-16 i després la B-402 o agafant la Gi-401.

Aquest poble, com hem comentat, és conegut perquè els carrers tenen un aire tradicional. Però també és conegut per ser la localitat on neix el riu Llobregat. Aquest riu travessa tota la província de Barcelona.

A Castellar podreu visitar diferents llocs: les fonts del Llobregat, l’església de Santa Maria de Castellar de Nuch o l’església de Sant Vicenç de Rus. A més, també hi ha el més que conegut museu del ciment.

El museu del ciment Asland va ser una de les primeres fàbriques construïdes als peus del riu esmentat anteriorment. El seu objectiu, com no podia ser un altre, era fabricar ciment utilitzant els recursos que es trobaven a la comarca. És important tenir en compte que està declarat bé dinterès cultural i part del patrimoni històric dEspanya.

Encara que ja no funciona com a fàbrica (només va estar operativa entre els anys 1904 i 1975), disposa d’un museu on podem veure com es va anar adaptant a la industrialització. Aquest museu va ser obert a l’any 1992 i és digne de veure.

Aquest museu, durant els mesos d’estiu, és obert durant tots els dies i, a l’hivern, els caps de setmana. L´entrada té un preu aproximat de sis euros.

Segueix-nos:

Encara que hem esmentat aquestes localitats, n’hi ha moltes altres que també tenen molt d’encant i que són molt boniques com: Quealbs, Vielha, Salardú o Ribes de Freser.

Si us ha agradat aquesta entrada, us recomanem que llegiu l’entrada anomenada “pobles amb història”. Hi parlem sobre aquests i altres pobles.

A més, si vols estar al corrent de les nostres novetats, pots seguir-nos a xarxes socials: Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya