Escapades per fer amb tren per Catalunya

Escapades per fer amb tren per Catalunya

Catalunya és una de les províncies amb més possibilitats a nivell turístic, ja que podem fer tota mena d’escapades, plans, etc. A l’entrada d’avui parlarem sobre les millors escapades per fer amb tren per Catalunya.

Comentarem quins són els millors plans per fer en trens turístics a terres catalanes. A més, et donarem tots els detalls que has de saber per tenir una de les millors experiències que mai no hauràs viscut.

Comencem!

Tren a la Vall de Núria – Girona

Com hem comentat en altres entrades, arribar fins a la Vall de Nuria pot ser una mica complicat perquè no es pot fer per mitjà de cotxe. Només podreu arribar fent ús d’aquest tren oa peu. Això últim no t’ho recomanem si viatges amb nens o persones grans. Tot i així, el viatge amb tren està més que recomanat.

Per agafar aquest tren hauràs d’anar a Queralt. És cert que hi ha altres estacions per on passa com, per exemple, les de Ribes o Queralbs. Tot i això, nosaltres et recomanem que facis el trajecte des del principi, és a dir, des de Queralt. Podràs arribar fins a l’estació amb cotxe i deixar el vehicle a l’aparcament anomenat “Parking Cremallera”.

Els bitllets els podràs comprar online i si fas el trajecte des de l’estació que acabem d’esmentar té un cost d’aproximadament 30 euros anada i tornada. Això sí, els nens menors de 3 anys poden pujar de franc i els nens fins a 13 anys i els adults de més de 65 anys poden gaudir d’un preu reduït. Una altra dada interessant és que poden pujar gossos, sempre que vagin lligats i amb morrió.

Pel que fa a la durada del trajecte és de més o menys 45 minuts i recorre uns 13 quilòmetres. El que més ens agrada és que a través d’aquest ferrocarril podreu veure diferents pobles i llocs amagats a la vall. Sens dubte, és una de les nostres escapades amb tren favorites.

Tren dels llacs – Lleida

És un altre dels nostres imprescindibles. Si vols conèixer els llacs principals de Lleida sense haver de caminar hores i hores, aquesta és la teva opció. Gràcies a aquest tren podràs veure més de 4 llacs, passaràs per més de 40 túnels i per més de 75 ponts. A més, el viatge podràs fer tant a un tren històric com a un tren panoràmic per poder gaudir al complet de les vistes.

El tren s’agafa a l’estació de Lleida-Pirineus per la qual cosa podràs arribar-hi de manera senzilla fent ús de pràcticament qualsevol mitjà de transport: vehicle privat, autobús o tren. Si viatges amb cotxe t’interessarà saber que hi ha aparcaments a prop. Encara que et recomanem que facis el trajecte des de Lleida, també podràs agafar el tren a Balaguer. Sigui com sigui, l’estació de destinació és la de “La Pobla de Segur”.

Tant si penses viatjar a l’històric com si penses viatjar al panoràmic, hauràs de fixar-te en les dates. És important destacar que el primer funciona només alguns dies de juliol i agost i, el segon, alguns dies des del mes d’abril fins al mes d’octubre. En altres paraules, des de la primavera fins a la tardor, els mesos d’hivern romanen fora de servei.

Quant als preus, depenent del tren que vulguis agafar i depenent també de l’estació on pugis seran els uns i els altres. Si fas el trajecte des de Lleida, el preu és d’aproximadament 33 euros. Com en el cas del tren anterior, els nens menors de 3 anys poden pujar de franc i els nens fins a 13 anys i els adults de més de 65 anys poden gaudir d’un preu reduït. També ofereixen preus especials per a grups d’adults i nens de més de 20 persones.

El tren del ciment – ​​Barcelona

Com en el cas anterior, és un tren turístic. En aquest cas és a la província de Barcelona i el seu objectiu és que viatges a través d’una línia que unia una fàbrica de ciment amb una localitat propera. En altres paraules, el tren parteix des de La Polla de Lillet i té com a destinació El museu del ciment. A més, també passaràs per les estacions de la Pobla Centre i els Jardins d’Artigas.

La durada de viatge és de 20 minuts i, en total, es recorre un tram de 3.5 quilòmetres en un tren amb una locomotora dièsel i amb capacitat per a 25 persones. Com en el cas anterior, tan sols funciona uns mesos de l’any. En aquest cas, des d’abril fins al novembre. Podràs arribar fins a l’estació de partida, la Pobla de Lillet, el cotxe o amb autobús.

A diferència dels trens anteriors, aquest és una mica més barat. Per anada i tornada ens cobraran aproximadament 9 euros. Així mateix, com en els dos casos anteriors, els nens menors de 3 anys poden pujar de franc i els nens fins a 13 anys i els adults de més de 65 anys poden gaudir d’un preu reduït. Els bitllets es poden comprar en línia.

Si voleu gaudir d’una experiència completa, us recomanem que compreu l’entrada que a més del tren del ciment us ofereix la possibilitat d’entrar als Jardins d’Artigas i al museu del ciment.

Segueix-nos:

Aquests quatre trens són alguns dels més valorats de Catalunya. Tot i això, n’hi ha molts més com, per exemple: cremallera de Montserrat, funiculars, tramvies, etc. Sens dubte, són grans opcions si volem conèixer els llocs, però no volem fer grans i cansades caminades.

Fins aquí la informació sobre les millors escapades per fer amb tren per Catalunya. En el cas que aquesta entrada hagi estat del teu gust, et recomanem que visitis la nostra entrada sobre “les millors rutes amb cotxe per Catalunya”. No te’n penediràs!

Si vols estar al dia de totes les nostres novetats ens pots seguir a Facebook | Instagram, ja que estem constantment actualitzats.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya