Estacions d´esquí per anar amb nens a Catalunya

Estacions d´esquí per anar amb nens a Catalunya

Els esports d´hivern són una gran opció per als mesos més freds de l´any. Quan tenim nens, les opcions es poden arribar a limitar i cal conèixer on podem anar amb els nens a fer aquest tipus d’esports. Com que trobareu a opció per fer amb els més petits de la casa, avui parlarem sobre les millors estacions d’esquí per anar amb nens a Catalunya.

Comencem!

Vallter 2000 (Setcases – Girona)

L’estació de Vallter és ideal si esteu passant uns dies a Girona. Té 13 pistes i un total de 13 quilòmetres de pistes amb 2.800 metres d’altitud. Va ser inaugurada l’any 1975 i és a la comarca del Ripollès.

En aquesta estació podeu fer tot tipus d’esports d’hivern: esquí, altres activitats de muntanya, raquetes, etc. També és una gran opció per als nens perquè disposen d’activitats especialment pensades per a ells: tallers, trineus, descensos, etc.

En concret, per als nens disposen d’un club anomenat “Mini Club Esquirol Fajol” on podran experimentar la neu amb activitats que hi estan pensades. Aquest club obre de 9 a 14 els dies festius i els caps de setmana. També compten amb un servei de guarderia perquè els pares puguin deixar els nens aquí mentre gaudeixen de les pistes per a adults.

Totes aquestes activitats estan ideades per a nens entre 3 i 8 anys. El preu de l’escola bressol és d’aproximadament 12 euros l’hora a la temporada 2021-2022. Si voleu deixar tot el matí aquí els nens, disposeu d’un preu especial de 30 euros al matí.

La Molina (Alp – Girona)

La Molina és una altra de les estacions d´esquí més famoses de tot Catalunya i és ideal tant per a grans com per a petits. Està situada, com l’anterior, al pirineu català i és adequada tant per a grans com per a petits. Disposa de 68 pistes i 71 quilòmetres esquiables amb una alçada màxima de 2500 metres aproximadament.

Alguns diuen que és l’estació d’esquí de referència de tot Espanya, ja que se celebren aquí molts esdeveniments esportius a nivell mundial com ara campionats d’esquí alpí o el campionat del món de surf de neu.

Pel que fa als nens, tenen pista de trineus per poder gaudir de les pistes amb ells, diferents escoles d’esquí i el Fun Park. Aquest últim és un parc infantil on els nens podran divertir-se a la neu mentre juguen. És important tenir en compte que, per arribar fins a aquest parc, en trobar-se en una pista verda, cal arribar-hi esquiant. Per això, el nen hauria de saber esquiar per poder arribar-hi.

L´horari de Fun Park és de 9 a 16 durant tots els dies de la setmana.

Vall de Núria (Girona)

A la Vall de Núria hi trobem també moltes opcions. Com podreu veure, les estacions d’esquí més importants de Catalunya es troben al pirineu. Aquesta, en concret, és al pirineu oriental. Disposa de 11 pistes amb 7,6 quilòmetres esquiables.

Com a les altres, podràs fer infinitat d’activitats com ara: busseig al gel, passejades amb telefèric, raquetes de neu, rutes per diferents llocs d’interès, etc. Sens dubte, és una de les estacions més completes que podrem trobar per la zona, tot i tenir menys quilòmetres esquiables i pistes que altres.

Pel que fa als nens, tenen un parc lúdic de neu amb un munt d’opcions per a ells: pistes de trineus, trineu cros, tubbing, rocòdroms, tirolines, patinets que es poden fer servir a la neu, etc. Pel que fa als nens, també és una de les millors opcions que podrem trobar i la majoria gaudeixen molt d’aquest parc lúdic.

L´horari d´obertura d´aquest parc lúdic és de 10 a 16.15 cada dia de la setmana. Tot i això, els dies festius com, per exemple, el 25 de desembre l’horari és més reduït (de 10 a 13 hores). El preu per cada hora és de 15.50 (la temporada 2022-2023) i hi ha preu especial si vols deixar el nen aquí durant totes les hores d’obertura (26 euros).

Espot (Lleida)

De totes les que esmentarem, aquesta és l’única que es troba fora de Girona, ja que és a la província de Lleida. És una de les millors opcions per als amants de la natura perquè és una de les poques que està en un parc nacional (Aigüestortes i llac de Sant Maurici). És una mica més gran que l’anterior perquè té 25 quilòmetres esquiables repartits en 22 pistes.

L’oferta per a adults és semblant a les que hem comentat de les altres estacions. Per als nens tenen diferents serveis: escola d´esquí (amb grups des dels 4 anys) i parc lúdic. El parc lúdic és el que fa que us hagin donat un certificat de turisme familiar.

Al parc hi podem trobar diferents activitats: pista de trineus, jardí de neu (amb l’objectiu que puguin gaudir també els nens més petits de la casa), raquetes de neu, tubbing, etc.

L´horari d´aquesta zona de parc lúdic és de 9 a 16 durant tots els dies d´obertura i els preus varien depenent de les activitats a què els vulguis apuntar. Per exemple, una hora de ludoteca tindria un preu de 12 euros.

Segueix-nos:

Això és tot sobre les millors estacions d´esquí per anar amb nens a Catalunya. Abans d’acabar, esmentarem que és important que tinguis en compte quina és l’edat del teu fill o la teva filla i quina és l’edat mínima necessària per entrar a aquestes pistes d’esquí.

En cas que l’entrada sobre les millors estacions d’esquí per anar amb nens, us recomanem que visiteu “excursions a la neu amb nens”. Aquí parlem sobre estacions d’esquí i altres plans molt interessants que podreu fer amb ells.

Així mateix, també pots seguir-nos a les nostres xarxes socials per estar actualitzat i al corrent de totes les nostres novetats Facebook Instagram..

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya