Excursions per fer a la tardor

Excursions per fer a la tardor

No saps què fer a Catalunya a la tardor? A la tardor els paisatges canvien per donar pas a una vegetació amb uns colors més càlids. Sens dubte, alguns dels llocs de Catalunya poden ser un gran espectacle de color aquesta època de l’any. Per això, et portem un TOP5 amb les millors excursions per fer a la tardor.

A més, en aquesta comunitat autònoma hi ha molts parcs nacionals i això fa que puguem veure tota mena flora i fauna.

Vols conèixer els llocs que et proposem? Queda’t amb nosaltres!

Parc nacional d’Aguas Tortas i Llac de Sant Maurici (Lleida)

Fa algun temps vam parlar sobre aquest parc natural en una entrada que hi dediquem especialment. Et deixem l’enllaç per si vols fer-li una ullada.

Es tracta d’un parc natural que és a la província de Lleida que alberga 8 localitats i que té una superfície de 14.000 hectàrees aproximadament. A més a més, gràcies a la seva gran bellesa té molts visitants al llarg de tot l’any.

Podem trobar en aquest parc diferents rius, llacs, muntanyes i patrimoni biològic. Per això creiem que és una gran opció. A més, els seus boscos a la tardor adquireixen un bonic color groc i marró.

En ser tan gran es poden fer tota mena d’activitats com ara: visita del centre de documentació, visita dels diferents museus, senderisme i altres activitats turístiques.

És ideal per a la tardor perquè si fa bon temps podrem fer senderisme i gaudir de l’entorn i fa mal temps també podrem fer activitats a cobert.

La foto que podeu veure al principi de l’entrada pertany al llac de Sant Maurici.

Reserva natural de la Fageda de Jordà (Girona)

També parlem sobre aquesta fageda en el passat. Pots trobar més informació al següent enllaç.

Es tracta d’una reserva natural que està formada per un bosc de faigs que és a la comarca de La Garrotxa (Girona). A la tardor aquest bosc canvia de color donant pas a colors més càlids (vermell, groc, taronja, marró…) i això és un veritable espectacle. Per això, és una de les èpoques en què rep més visitants.

Hi ha diferents rutes per fer. Es poden fer tant a peu com a bicicleta o amb carruatge de cavalls. Aquesta última és una gran opció si viatges amb nens o persones grans que no puguin fer grans caminades.

A més, com sabràs, també s’ubica aquí una zona volcànica on hi ha diferents volcans que en el passat van deixar diferents colades sobre la superfície d’aquest parc. Això també és un gran atractiu turístic.

Vall d’Àneu (Lleida)

Tot i que és un lloc menys conegut que els anteriors, nosaltres ho recomanem perquè es troba al Pirineu català. A més, té boscos formats per diferents tipus d’arbres: pins, coníferes, etc. que donen lloc a una gran diversitat.

En aquesta vall trobarem diferents localitats on s’ubiquen museus com, per exemple, el ressò museu d’Esterri d’Àneu. Així mateix, podrem degustar el conegut formatge de Roseta de Gavàs o visitar la casa de l´ós de la localitat d´Isil.

És important destacar que compta amb el segell de destinació turística familiar de la Generalitat de Catalunya. Per això podrem anar també amb els més petits de la casa.

Parc natural de la serra de Collserola (Barcelona)

És un altre espai natural protegit que abasta diferents comarques: Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Oriental. Disposa d’una superfície de més o menys 8000 hectàrees i abasta fins a 9 municipis. Segons els experts, es tracta del parc natural metropolità més gran de la península.

El Pi d’en Xandri és un emblema d’aquest parc natural. És un pi de més de 23 metres d’alçada i veure’l val la pena. Es troba a la localitat de Sant Cugat del Vallès.

A més, en aquest parc natural també podreu fer rutes a l’aire lliure pels diferents espais de Sant Cugat del Vallès, Puig Madrona, Turó de Can Mates, etc.

Així mateix, també podràs fer un tros del Camí de Sant Jaume des de Turó de Maltall de Magarola fins a Sant Cugat del Vallès. La ruta té una distància total de 17 quilòmetres i està pensada per fer-se a 5 hores.

Parc Samà (Tarragona)

Parc Samà, ubicat al municipi de Cambrils (Tarragona), és un jardí botànic declarat bé d’interès cultural nacional. Disposa de 14 hectàrees de superfície i va ser creat l’any 1881, per tant compta amb una gran tradició.

És recomanada la seva visita a la tardor perquè en aquesta època els colors de la vegetació canvien. A més, podem trobar diferents tipus d’arbres com ara grans roures o castanyers.

També té un gran mirador, diferents fonts, edificis, estanys, monuments i molt més que ho fan especial i digne de ser visitat. Va ser dissenyat per Josep Fontseré Mestre, encara que va comptar amb l’ajuda del conegut Antonio Gaudí.

A la web del jardí podem veure que les icones del parc són les següents: casa palau, llac i la cascada del llac, pont de la Gruta del Taxodium, pavelló dels lloros, escultura d’Hèracles, font de les petxines i el laberint dels Indians.

Per poder accedir al parc cal pagar una entrada, ja que és un jardí privat. Així i tot, creiem que val la pena pagar per visitar-lo.

Segueix-nos:

Fins aquí les millors excursions per fer a la tardor a Catalunya. Esperem que alguna o totes puguin adaptar-se a les teves necessitats. A més d’aquestes n’hi ha moltes més. Nosaltres recomanem la visita a la tardor de qualsevol dels parcs naturals que podem trobar a Catalunya que, com hem comentat, són abundants i tenen una gran bellesa.

Recordeu que si vas amb nens hauràs d’assegurar-te de triar una destinació adequada per a ells. De totes les excursions que us proposem, algunes, estan pensades per als més petits de la casa.

Si vols conèixer més entrades com aquestes, notícies, fotos i actualitat del món rural a Catalunya ens pots seguir a Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya