Llocs per acampar a Catalunya

Llocs per acampar a Catalunya

L’acampada lliure no és permesa a tots els llocs de Catalunya. Per això, moltes vegades pot ser complicat trobar llocs per fer-ho. Amb nosaltres estàs de sort perquè a l’entrada del bloc d’avui parlarem dels millors llocs per acampar a Catalunya.

A més, us explicarem tot el que heu de saber per fer una acampada.

Comencem!

Què he de tenir en compte si vull fer una acampada?

És important tenir en compte com vols fer l´acampada. Hi ha diferents modalitats: a càmping turístic, càmping rural, campaments, fora d’entorns habilitats (acampada lliure), etc.

Com hem comentat, l’acampada lliure no és permesa a Espanya. Tot i això, algunes comunitats autònomes posen a disposició dels campistes diferents espais amb l’objectiu que puguin acampar i sentir-se a prop de la natura.

Per això, abans de fer qualsevol acampada et recomanem que t’informis sobre si en aquest lloc es pot acampar o si, al contrari, estem infringint alguna llei fent-ho. Els llocs que us mostrarem en aquesta entrada són zones on es permet l’acampada actualment. No són zones de lliure acampada perquè això està prohibit, però sí que són zones d’acampada controlada.

En el cas que la zona on acamparàs no disposi de lliure acampada, assegura’t de demanar-li permís, per escrit, a l’amo del terreny oa l’ajuntament en qüestió.

A més, sigui quin sigui el lloc que triïs, t’has d’assegurar de tenir unes nocions bàsiques sobre acampada: no s’ha d’acampar en camps de cultiu, tingues en compte sempre la distància més propera fins al proper nucli urbà, assegura’t que hi ha una zona d’ombra, etc.

Zona d’acampada vigilada Vall de Nuria (Girona)

És una zona, situada a la Vall de Núria que permet als campistes acampar durant un màxim de dues nits. Té un total de 55 tendes i 2500 metres quadrats. Gràcies a aquesta zona podràs sentir-te a prop de la natura.

Així mateix, posen a la teva disposició uns serveis mínims que consten de: bany, aigüeres i dutxes (sense aigua calenta). Això sí, no es permet fer van ser (però sí que es permeten fornets).

És un dels nostres llocs favorits perquè a la Vall de Núria podràs fer tota mena d’activitats tant a l’estiu com a l’hivern. Podràs gaudir de l´estació d´esquí, practicar esports d´hivern, etc.

Té un preu de més o menys de 8 euros la nit per persona.

Àrea recreativa de Montmell (Tarragona)

És una altra zona on se’ns permet acampar. Per això hauràs de fer una reserva a través del web de la zona recreativa. Té un preu de cinc euros aproximadament (per nit i persona) i els nens menys de 14 anys poden acampar de manera gratuïta.

Així mateix, posen a disposició de les persones que acampen a la zona les barbacoes. És important tenir en compte que cal fer la sol·licitud per acampar, almenys, 24 hores abans de l’acampada.

És una altra zona que ens agrada perquè podreu estar a prop de l’espai protegit Montmell-Marmella. Si decideixes acampar aquí et recomanem que visitis les localitats contigües com: Joncosa de Montmell o Aiguaviva, no te’n penediràs.

També podreu visitar monuments històrics com: castell de Montmell, castell de Mermellar, església nova de Montmell, ermita de Sant Miquel, església vella de Marmellar, ermita de Sant Marc, etc. A més, podràs fer rutes de senderisme o de bicicleta de muntanya pels voltants i veure tot l’espai natural en plena esplendor. Si us agrada l’escalada, estàs de sort, perquè aquí també hi ha diferents zones d’escalada.

Tevertet (Barcelona)

Tot i que l’acampada lliure està prohibida a tot el terme municipal, l’ajuntament posa a disposició dels excursionistes una zona habilitada per poder acampar en grups. És obligatori que els grups estiguin federats, siguin d’alguna entitat o escolars, ja que l’acampada a particulars no és permesa en aquesta zona tampoc.

Es permet acampar durant tot l’any i no es poden reservar places. Això sí, des de l’ajuntament recomanen trucar abans d’anar-hi per consultar la disponibilitat.

Zona d’acampada controlada Refugi Malniu – (Girona)

Està situat al municipi de Meranges (Girona). Es permet tant pernoctar en vehicles com a furgonetes o autocaravanes com l’acampada a botigues. Tant si vols dormir al teu vehicle, com si vols dormir a tenda de campanya el preu és de 4 euros per als adults i de 3 euros per als nens. Per posar la tenda de campanya caldrà pagar aproximadament 50 cèntims més per cada tenda.

Posen a disposició dels campistes banys i dites compartides. Això sí, en temporada baixa (d’octubre a abril) les dutxes són fora de servei. També hi ha una zona de barbacoes que podràs fer servir des de les 9 fins a les 21.

En el cas que vulguis menjar o beure fora de la zona d’acampada, ho podràs fer al refugi.

Està en una zona molt bonica on podràs gaudir d’unes increïbles vistes i de la natura.

Segueix-nos:

Fins aquí l´entrada sobre els millors llocs per acampar a Catalunya. Si us ha agradat, us recomanem que llegiu: “les millors vies ferrades de Catalunya”.

Tot i que hem comentat alguns llocs per fer acampada, n’hi ha molts més repartits per tota la geografia catalana. Recordeu portar sempre un kit bàsic per acampada com: tenda de campanya, sac de dormir, parament de cuina, aigua o utensilis per purificar aigua, brúixola, GPS, navalla, etc.

Recorda que l’acampada lliure està prohibida a gairebé tot arreu i que cal comptar amb autoritzacions si vols pernoctar en algun lloc. Les zones d’acampada que t’hem mostrat són zones d’acampada controlades on cal demanar autorització i pagar la taxa corresponent a cadascuna.

En cas que t’hagi agradat aquesta entrada sobre acampades i vulguis estar al dia de totes les nostres novetats, et recomanem que entris i ens segueixis a les nostres xarxes socials: Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya