Mercats nadalencs a Catalunya

Mercats nadalencs a Catalunya

Nadal és una època molt entranyable on es fan infinitat d’activitats. Una d’aquestes activitats solen ser els mercats de Nadal. A Catalunya podem trobar diferents, per això, a l’entrada d’avui parlarem de quins són els millors mercats nadalencs a Catalunya.

Per això, comentarem on són, quin horari solen tenir i com podem arribar-hi. Comentarem els tres més coneguts. Tot i això, n’hi ha molts més i tots ells són molt bonics. De fet, és força freqüent que les principals ciutats catalanes organitzin aquest tipus de mercats ambulants.

Hi podem trobar tota mena de figures per al pessebre, arbres de Nadal, estrelles i, en general, tot el necessari per donar a la nostra llar un toc Nadalenc. A més, a molts d’aquests mercats també es realitzen actes i activitats.

Comencem!

Mercat de Santa Llúcia (Barcelona)

També conegut com a Fira de Santa Llúcia és un mercat que es realitza a la ciutat de Barcelona. En concret, podem trobar-lo als voltants de la Catedral i té moltes parades.

Per arribar-hi et recomanem que facis ús del metro. Diferents línies et poden deixar molt a prop.

. Per exemple, et pots baixar a les parades d’Urquinaona, Jaume I o Liceu. A més, si no vols arribar amb metro també podràs fer ús de trens o autobusos que parin a Plaça Catalunya i després baixar caminant per l’avinguda de “Puerta del Ángel”. Sens dubte, és un passeig molt bonic i més per Nadal, ja que podràs gaudir de l’enllumenat.

Pel que fa a la història de la fira, es realitza durant cada any des de fa 235 i és considerada una de les fires que es realitzen per Nadal amb més antiguitat. Així mateix, també és considerada la fira nadalenca més gran del món.

La pots visitar durant gairebé tot el mes de desembre. En concret, l’any 2021 obrirà les portes des del 26 de novembre fins al 23 de desembre cada dia des de les 10 del matí fins a les 21.00 hores.

Hi podem trobar fins a 170 parades on es poden comprar tot tipus d’articles de Nadal: figuretes, arbres, estrelles i molts altres elements. És important destacar que gairebé tots els elements que es venen en aquesta fira són artesanals, ja que aquí es reuneixen alguns dels artesans més coneguts de tot el territori.

Finalment, també és important destacar que es realitzen tota mena d’activitats culturals organitzades pel taller de cultura i l’associació de fira de Santa Llúcia. Un dels actes culturals més coneguts és el tió gegant que es col·loca a la plaça de la Catedral. És una activitat especialment pensada per a nens i nenes de menys de 12 anys i es realitza els dies 27 i 28 de novembre i durant els següents dies de desembre: 4, 5, 6, 7, 8, 12 i 18 de desembre en dos horaris : de matí (de 11 a 14) i de tarda (de 16.30 a 19.30).

Fira de l’Avet (Espinelves – Girona)

És una altra de les fires més conegudes i una altra de les que reuneix molta gent. Encara que se celebri a Girona hi acudeixen persones de tot el territori català. Se celebra al poble d’Espinelves des de l’any 1981.

A aquest petit poble podem arribar fàcilment amb autobús. A més, els dies de fira s’intensifiquen els autobusos que surten des de diferents ciutats properes com Vic. Si prefereixes arribar amb cotxe, pots fer-ho utilitzant la carretera C-25.

La fira o mercat, a l’any 2021, se celebra del 4 a 12 de desembre. Com hauràs pogut imaginar l’objectiu de la fira és que hi compres el teu avet de Nadal. Podràs trobar fins a 10 llocs diferents on comprar el teu arbret. També podràs comprar en aquest mercat elements nadalencs o alimentaris fabricats pels diferents artesans que van fins a Espinelves a mostrar els seus treballs.

Com en el cas de la fira anterior, es fan activitats al carrer i diferents jocs infantils. També podràs gaudir de diferents exposicions que es fan al carrer.

Golden Christmas Market (Sant Gragori – Girona)

No podíem acabar aquesta entrada sobre els millors mercats nadalencs sense esmentar el “Golden Christmas Market” que es realitza a la localitat de Sant Gregori (Girona). És considerat un “Festimarket” i que també espera reunir persones de diferents llocs, ja que té una capacitat de fins a 2000 persones. Et recomanem que arribis fins aquí hisenda ús de la carretera AP-7, ja que arribar amb transport públic pot ser complicat.

El seu objectiu és reunir l’esperit nadalenc tradicional dels mercats nadalencs típics i barrejar-lo amb tocs moderns i innovadors. Gràcies a això fan diferents activitats lúdiques i festives pensades per a totes les edats. Entre altres, fan activitats gastronòmiques, culturals, potencien el comerç local, etc.

Se celebra des del 3 de desembre fins al 5 de gener. Això sí, abans d’anar assegura’t que està obert perquè només obre els caps de setmana entre les 11 del matí i les 21.00 hores.

Entre d’altres, podem trobar comerços locals venent els seus productes, concerts de música, una gran oferta gastronòmica, tallers per als més petits de la casa, etc.

També és important destacar que és un mercat al qual s’accedeix mitjançant la compra d’una entrada. El preu d´aquesta entrada és de 3 euros (l´any 2021) i per als nens menors de 10 anys l´entrada és gratuïta.

Segueix-nos:

Això és tot sobre els millors mercats nadalencs a Catalunya. En els temps que corren és important esmentar que tots els mercats ambulants segueixen els protocols anticòvid i les normes de distanciament social. Això pot fer que, de vegades i si hi ha molta afluència de gent, es controli l’aforament. Per això, et recomanem anar en hores en què no s’esperi gaire gent com, per exemple, a primera hora del matí.

Si us ha agradat aquesta entrada, també podeu visitar “festes populars més famoses de Catalunya“.

En cas que t’hagi agradat la nostra entrada i vulguis saber més sobre nosaltres, et recomanem que ens segueixis a les xarxes socials per estar al corrent de totes les nostres novetats: Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya