Mura

Bages
Mura

A poc més d’una hora de Barcelona és possible saltar en el temps i perdre entre edificis medievals i salts d’aigua on fugir de la calor.

El Poble de Mura, amb els seus escassos 220 habitants, no només està en un emplaçament natural privilegiat, sinó que, simplement passejar pels seus tot just 10 carrers amb aires medievals, tindrà sobre tu un efecte calmant i pacificador.

El seu encant no és quelcom aïllat, com demostra el fet que la seva població arribi a superar el miler en època de vacances.

Si pots, escapa’t entre setmana. I si no, no t’estressis. Encara que en aquest lloc, això és gairebé impossible.

Et portem una llista de coses per veure i per fer durant la teva escapada a aquest trosset de cel a un pas de la capital catalana.

Què veure

El Poble de Mura és petit … però a la llista hi haurà molt a fer … et recomanem matinar perquè no perdis res!

  • Plaça de la diputació: És una petita plaça a l’entrada de Mura. El més significatiu és la seva fanal central a on podràs treure’t una instantània digna d’una pel·lícula.
  • Església de Sant Martí: Situada al mig del poble, data del segle XI encara que es van afegir altres naus en els segles XII i XVII.
  • Ermita de Sant Antoni: Petita ermita als afores de Mura, d’estil romànic. Com a curiositat: només s’obre el dia 13 de juny, festivitat de Sant Antoni de Pàdua.
  • Castell de Mura: Avui dia, només queden del castell algunes ruïnes com parets cobertes de vegetació al llarg del Poble de Mura.
  • Les Coves de Mura: Als afores del poble es pot visitar una única cova de 200 metres de fons. Tot un espectacle de la naturalesa situat no gaire lluny del centre de Mura.
  • El Gorg del Pare: Una mica més a prop del Poble de Mura, a uns 10 minuts, trobaràs aquest fantàstic salt d’aigua en el qual, no només fer una visita, sinó donar-te un bany si el temps acompanya.

Què fer

Visitar un museu, un aviari, sortir de ruta i berenar a un agradable pícnic al costat d’una font. Podràs amb tot?

  • Museu de Puig de la Balma: Aquesta masia, que data del segle XII, funciona avui dia com restaurant, allotjament i museu on podràs veure els estris i altres curiositats emprades cada dia a la vida comuna d’una masia. Com a curiositat has de saber que en aquest emplaçament van rodar la pel·lícula Pa Negre.
  • Aviari del Centre Excursionista de Mura: En aquest centre podràs veure diferents tipus d’animals típics en granges com conills, oques o galls dindis reals. És l’activitat perfecta si visites el Poble de Mura amb nens.
  • Dia de Picnic a la Font de l’Era: Al costat d’aquesta font, la més popular del poble i situada just al seu centre, trobaràs un parc infantil i una taula on poder gaudir d’una tarda de pícnic per a tota la família.
  • Senderisme: El poble i tots els seus encants es presta a ser descobert a peu. Per això et proposem diverses rutes des del Poble de Mura fins Puig de la Balma o una ruta en on visitar tota la zona.