Natura a prop de Girona

Girona
Natura a prop de Girona

Has posat Girona a la llista de pròximes escapades? Enhorabona! En somrural ens ha semblat d’allò més interessant mostrar-te la Girona més rural i plena de natura.

Si vols descobrir tot el que ofereix aquest territori català més enllà de la Catedral i la Basílica de Sant Feliu, segueix llegint.

Què veure

Girona és una comunitat i ciutat plena de natura d’allò més variada; des de boscos mediterranis fins massissos muntanyosos, passant per camps i hortes de conreu. Per gaudir de la seva naturalesa al màxim, res millor que visitar els seus parcs naturals:

  • Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà: Amb una superfície de més de 4 hectàrees, aquest parc resulta la combinació perfecta entre població humana i natura. Més de 300 espècies d’aus, estanys i llacunes costaneres t’estan esperant.
  • Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: Mostra, única a la península, de l’activitat volcànica en aquest lloc del món. Et trobaràs amb prop de 40 cons volcànics i més de 20 colades de lava.
Volcá de Croscat a la Zona Volcánica de La Garrotxa – Girona
  • Parc Natural del Montseny: A les faldes de la muntanya Montseny conviuen una increïble varietat d’espècies de fauna i flora que el fan un entorn únic. De fet, un dels majors valors d’aquest parc, és la varietat d’ecosistemes que conviuen, així com la diversitat del seu relleu.
  • Estany de Banyoles: l’Estany de Banyoles és el llac més gran de Catalunya. Al seu voltant trobaràs un valuós sistema mediambiental, a més, gaudiràs d’unes espectaculars vistes.
Estany de Banyoles – Girona

Què fer

A causa del seu entorn privilegiat que combina camp i mar, Girona ofereix una varietat d’activitats gens menyspreables i que, a més, faran les delícies de tots els membres de la família.

  • Senderisme: Què millor que recórrer els senders que Girona ofereix per gaudir de la natura? Hi itineraris per a tots els gustos, edats i preparació física, així com diverses empreses que organitzen trekking en grup.
  • Running: Córrer, en comptes de caminar … que està de moda! Hi ha una empresa que proposa recórrer els senders de Girona corrents. Perfecte per als més esportistes que vulguin fer esport sense perdre la bellesa de l’entorn!
  • Bicicleta: Des de passejades tranquils pels senders gironeses fins BTT. Les activitats a realitzar amb la teva bici a la naturalesa de Girona són àmplies.
  • Activitats aquàtiques: Les activitats en caiac són les més populars; a més podràs realitzar aquesta activitat amb tota la família. Perfecta per quan comença a apretar la calor!
  • Viatge en Globus: Si vols practicar una activitat gens comú, prova a sobrevolar la naturalesa de Girona en globus. Sens dubte, una activitat per als més valents!

El temps a Girona

Excursions a prop de Girona