On observar aus a Catalunya

On observar aus a Catalunya

Hi ha moltes persones que són amants de les aus arreu del món i moltes vegades pot ser complicat trobar llocs on poder veure aquests bonics animals. Per això, a l’entrada del bloc d’avui comentarem on podem observar aus a Catalunya.

Parlarem sobre on són aquests llocs, com hi pots arribar, quins tipus d’aus pots observar i tot el que necessites saber per fer excursions amb la finalitat de veure aus a la comunitat autònoma de Catalunya.

Parc Natural del Delta de l’Ebre (Tarragona)

Aquest parc natural situat a la província de Tarragona és conegut per la gran bellesa, però també per ser un dels llocs més visitats per ser una zona d’interès ornitològic.

Les espècies que podem veure aquí, entre d’altres, són les següents: gavina d’Audouin, flamencs i morets comuns. Tot i així, els experts diuen que hi posen els seus nius, hivernen, descansen i mengen més de 95 espècies diferents.

El parc es pot visitar de forma gratuïta i per arribar-hi cal utilitzar el cotxe. Per exemple, podràs arribar a través de l’AP-7 i utilitzar les sortides 39 o 40. També pots arribar amb tren que arriba fins a Tortosa i després fer servir l’autobús que arriba als diferents pobles de la zona.

Delta del Llobregat (Barcelona)

Hem esmentat el Delta del Llobregat diferents vegades perquè és una zona que té un gran interès natural, a més d’un gran interès ornitològic. A més, en estar a prop de la ciutat de Barcelona podràs arribar-hi de manera molt senzilla. Pots arribar tant amb cotxe (per la C-31, per exemple), com amb autobús o altres mitjans de transport.

Un aspecte que cal destacar és que té diferents observatoris i miradors on podràs veure les aus i altres animals. Aquí podrem veure diferents espècies, ja que descansen aquí i en posen els nius moltes. Les aus més conegudes que podràs trobar són: martí pescador, gargola, aguiló, gavina d’Audouin, etc.

A més de poder anar caminant per les diferents parts del Delta, també hi podràs anar pels camins amb bicicleta. Tenint en compte que el clima d’aquesta zona és força càlid durant tot l’any, podràs visitar-lo a qualsevol mes.

Parc Natural del Cadí-Moixeró (Barcelona-Girona-Lleida)

És un parc que està ubicat entre diferents províncies de Catalunya, en concret, entre: Barcelona, ​​Girona i Lleida. Això, sens dubte, li dóna un encant especial. Per arribar-hi, podràs fer-ho a través de les carreteres C-58 o C-16 i amb els autobusos d’Alsina.

Algunes de les aus que podem trobar aquí són les següents: gall fer, picot negre, òlibes, àguila daurada, trencalòs, graella, accent alpí, pardal alpí, etc.

Un altre aspecte a destacar és que és un parc amb una gran superfície i que, a més de les aus, també s’hi poden veure un altre tipus d’animals i molta flora.

Vall de Núria (Girona)

La Vall de Núria és una de les nostres valls preferides de Catalunya, com ja t’hauràs pogut adonar perquè ho esmentem en diferents ocasions. Per arribar, com ja t’hem explicat altres vegades, cal fer-ho fent ús del tren anomenat cremallera de Núria.

Aquí podem trobar un observatori d’aus on podreu veure les diferents espècies que habiten o descansen a la vall com, per exemple: el gall fer. També podreu veure un museu dedicat a aquest animal. Altres espècies d’aus que podem trobar són: corb i gralla de bec.

Sense cap dubte, és una de les millors opcions si a més de veure aus vols passar un dia en plena natura desconnectat de l’enrenou de la gran ciutat.

Ruta ornitològica des del Llac d’Ivars fins a Vila San (Lleida)

Aquesta és una de les rutes ornitològiques preferides dels amants de les aus, ja que podràs albirar de manera molt senzilla diferents espècies mentre gaudeixes dels paisatges de la zona com, per exemple, del llac.

Els entesos diuen que aquí es poden veure més de 200 espècies diferents. A més, al llarg de la ruta podreu trobar diferents punts d’observació, miradors, punts per descansar, punts d’informació, etc.

A més, com està especialment pensada per als amants de les aus, si no portes prismàtics te’ls poden llogar als punts d’informació per un mòdic preu.

La ruta té una longitud de 3 quilòmetres aproximadament i, com que és molt senzilla i gairebé sense desnivell, es pot fer amb tots els membres de la família. Això sí, és important destacar que el camí és de fang i terra, per la qual cosa no és una bona accés amb carrets de nadó o amb cadires de rodes.

Les aus que podem veure aquí són les següents: polla d’aigua, oreneta, agrons, garceta, ànec cullera, ànec vermell, ànec reial, etc. En estar a prop de l’aigua, podrem veure moltes espècies d’ànecs espectaculars.

En definitiva, si vols passar el dia fent una ruta mentre gaudeixes del paisatge i veure moltes espècies d´aus diferents, aquesta és una altra de les millors opcions. Nosaltres et recomanem anar en un dia assolellat, portar roba còmoda, portar una bona càmera de fotos, portar prismàtics (o llogar-los a qualsevol dels punts de lloguer) i portar menjar i aigua. Això últim perquè hi ha diferents berenars on es pot parar a menjar.

Segueix-nos:

Vagis on vagis a veure les aus, ja sigui a Catalunya oa qualsevol altre lloc del món, et recomanem que respectis els animals. Per això, és important no utilitzar el flaix de les càmeres a l’hora de fer fotos, respectar les hores de descans, no atrapar-les o agafar-les, etc.

Això és tot sobre on podem observar aus a Catalunya. En cas que t’hagi agradat aquesta entrada pots llegir la següent “zones per anar a buscar bolets”. Així mateix, també podries seguir-nos a xarxes socials com Facebook Instagram si vols estar al dia de totes les nostres publicacions i novetats.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya