Pobles amb història

Pobles amb història

Com pots apreciar al nostre apartat sobre els diferents pobles de Catalunya, al territori català podem trobar pobles preciosos. Avui us portem un llistat amb els millors pobles amb història.

Parlarem sobre per què els recomanem, on els podem trobar, com arribar-hi i quines activitats podem fer tant al poble com als seus voltants.

T’ho perdràs?

Besalú (Girona)

Com hem comentat a diferents entrades és un dels nostres pobles favorits de Catalunya. A més, ha estat escenari de la conegudíssima sèrie de televisió “Juego de Tronos”. En part perquè la seva arquitectura és medieval i perquè es poden trobar edificacions amb molts anys d’antiguitat. La foto que pots veure a la portada correspon a aquest municipi.

Es troba a la província de Girona i pots arribar-hi de manera senzilla a través de la N-260. Si ho prefereixes també pots arribar-hi amb autobús des de les principals localitats del voltant.

Et recomanem que visitis els carrers medievals, el castell, els diferents ponts, els banys jueus, el monestir de Sant Pere de Besalú, etc. Com podeu apreciar disposa de diferents llocs d’interès arquitectònic. Se sap que l’origen de la ciutat va ser el castell, ja que hi ha documentació des del segle X.

És un dels pobles històrics més reconeguts a nivell mundial, en part, gràcies a la seva aparició a l’abans esmentada sèrie de televisió.

Si voleu conèixer més informació d’aquest poble us recomanem que visiteu l’article que us hem dedicat.

Canet de Mar (Barcelona)

Com l’anterior, és un altre dels municipis catalans elegits per fer aparició a la sèrie “Juego de Tronos”. Hem de tenir en compte que aquesta sèrie va triar els llocs més històrics de Catalunya i, per això, alguns formaran part del nostre llistat.

Canet de Mar pertany a la província de Barcelona i arribar-hi és molt senzill. Podràs arribar a través de les carreteres següents: N-II o C-32 ia través d’autobusos o tren, ja que la línia R1 té una parada en aquesta localitat.

Pel que fa a la seva història, se sap que va néixer al segle XI i el seu nom ve de “canya” perquè els rius estaven compostos de canyes. Pel que fa als seus elements arquitectònics, disposa d’un bonic edifici construït per Lluís Domènech i Montaner i del castell de Santa Florentina.

Aquest castell és el que va fer aparició a la sèrie. A l’antiguitat es va utilitzar com a fortificació per lluitar contra els atacs dels pirates que es trobaven al mar mediterrani, ja que es tracta d’una localitat costanera.

Per això, a més de visitar el castell, l’edifici abans esmentat o el santuari de la Misericòrdia, també podràs banyar-te a les platges del voltant.

Horta de Sant Joan (Tarragona)

Encara que no hagi estat escenari de cap sèrie es tracta d’un dels pobles amb més història perquè en trobar-se prop d’una font ha reunit sempre unes condicions molt bones perquè pogués ser habitat.

A més, quan es produïen batalles a l’edat mitjana els habitants no havien de baixar del turó on està per agafar aigua. Per això sempre ha estat habitat.

Per arribar-hi podràs fer-ho usant la carretera C-12 o l’autobús. Antigament, també tenia una estació de tren, que encara podràs visitar, però, no hi ha cap línia de ferrocarril funcionant actualment.

Us recomanem que visiteu l’ajuntament, l’església de Sant Joan Baptista, el convent de Sant Salvador, la Torre del Prior o el parc natural dels Ports. Aquest darrer és un parc natural protegit on podràs trobar diferents cims i espècies d’animals i plantes.

Un altre aspecte a destacar és que es troba molt a prop d’Aragó, per la qual cosa pot ser una gran opció si estem a prop d’aquesta comunitat autònoma.

Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

Si busques una localitat amb més història que les anteriors et recomanem que visitis el poblat iber de Puig Castellar que es troba al cim del Turó del Pollo. En concret aquest poblat se situa a la localitat de Santa Coloma de Gramenet, província de Barcelona. Es creu que es va fundar al segle IV A. C. (Abans de Crist) i que va desaparèixer al voltant del segle III D. C. (després de Crist).

Es tracta d’un poblat que va ser descobert per primera vegada al segle XX i que actualment pot ser visitat gratis i de manera lliure. Això sí, per posar-nos en context hi ha una sèrie de panells informatius que ens explicaran la informació més rellevant del lloc.

Per arribar-hi podrem fer-ho a través de la carretera B-24 o l’A-2. Així mateix, també disposa de parades de tren properes i una àmplia xarxa d’autobusos que us podrà portar fins al lloc.

Quant a què hi podem veure, es poden apreciar el que van ser trenta cases i diferents carrers. Es pensa que va ser un punt on van poder habitar fins a 300 habitants i que sobrevivia gràcies a la ramaderia i l’agricultura.

Montfalcó Murallat (Lleida)

Lleida és una província amb molts pobles d’interès històric, com ara Taüll, Guimerà o l’esmentat Florejacs. Tot i que tots ells tenen un encant especial, parlarem sobre Montfalcó Murallat, ja que ens sembla el més espectacular.

Es tracta d’un municipi que pertany a Olujas, a la província de Lleida. L’encant especial li aporta la muralla que envolta casa seva. En altres paraules, és una vila emmurallada. Disposa de quinze cases que estan construïdes al voltant d´una bonica plaça que disposa d´una església i totes aquestes construccions estan envoltades per la muralla. És un exemple clar d’un poble pertanyent a l’edat medieval.

Per arribar-hi hauràs de fer-ho a través de les carreteres C-25 o A-2 i després agafant carreteres comarcals. No disposeu de línies d’autobusos o trens.

Et recomanem que visitis tant els carrers com l’església i la muralla. A més, pot ser un lloc molt bonic per fer fotos d’època.

Segueix-nos:

Això és tot sobre els millors pobles amb història de Catalunya. Això sí, hem de tenir en compte que només n’hem esmentat cinc, però n’hi ha molts més. Catalunya és un lloc amb molta història i pobles amb poblats ibers, origen medieval, etc.

Si t’ha agradat la nostra entrada sobre els pobles amb història i en cas que vulguis estar al dia de totes les nostres novetats i actualitat sobre el món rural, pots seguir-nos a Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya