Rutes pel Penedès

Rutes pel Penedès

El Penedès és una coneguda part de Catalunya que transcorre entre les províncies de Barcelona i Tarragona. En aquest territori hi ha les comarques d’Alt i Baix Penedès, Garraf i Noya. Tot i que fins a l’any 1936 es considerava una comarca en si. A l’entrada d’avui us parlarem sobre les millors rutes pel Penedès.

Com sabràs, el Penedès té una Denominació d’Origen (D.O) vinícola pròpia perquè en aquestes terres es troben hectàrees i hectàrees de vinyes que precedeixen aquest conegut vi. En aquesta entrada, a més a més de rutes senderistes, també comentarem una ruta vinícola.

Comencem!

Ruta pel pantà de Foix (Castellet i la Gornal)

Aquesta ruta que us presentem és circular i té com a objectiu que visiteu tant el pantà de Foix com la font d’Horta. Parteix i acaba a la Masia de la Creu. Per arribar fins aquí hauràs de fer servir la carretera BV-2116.

La ruta té les característiques següents: durada aproximada de 2 hores, 4 quilòmetres de longitud, circular i de dificultat fàcil. Encara que nosaltres li hem anomenat ruta pel pantà de Foix, també és coneguda pel nom de: SL-C 91 La font d’Horta.

El recorregut està totalment senyalitzat amb senyals tant verticals com amb marques a terra. Gràcies a la ruta podrem veure diferents aus i altres espècies d´animals de la zona, flora i el conegut pantà del Foix. Així mateix, també podrem veure Cal Bladet, una pineda de pi blanc i la font de Horta.

És important tenir en compte que, gràcies a la dificultat baixa, es pot fer amb nens.

Ruta pel conjunt monumental d’Olèrdola (Olèrdola)

Olèrdola és una localitat que pertany a la província de Barcelona, ​​com l?anterior. Gràcies a aquesta ruta podreu conèixer els monuments més significatius del Penedès. Hem de tenir en compte que gràcies als elements arquitectònics d’aquesta localitat podem veure la història d’aquesta antiga comarca des de l’edat de bronze fins a l’edat mitjana.

Tot i que hi ha una visita guiada que surt des del centre d’interpretació del museu d’arqueologia, el cert és que per tu mateix pots establir un itinerari que tingui com a objectiu visitar els llocs d’interès que esmentem al paràgraf següent.

Us recomanem que visiteu els següents: la muralla i la cisterna de l’època romana i l’església de Sant Miquel i la necròpolis de l’edat mitjana. La necròpolis és molt coneguda, ja que hi ha moltes tombes excavades i també hi ha moltes estructures excavades gràcies a les quals podem conèixer com era la vida a l’edat mitjana.

Per arribar fins a Olèrdola pots fer servir la carretera C-15 per arribar amb cotxe i aparcar en algun dels aparcaments que trobaràs a la localitat. Per anar d’uns punts a uns altres també us recomanem que ho feu amb cotxe, encara que si us ve de gust caminar, també és una gran opció.

Com l’anterior, aquests llocs poden ser visitats per nens.

Ruta fins al mirador del Castellot (Castellví de la Marca)

En tercer lloc, tenim aquesta ruta de poca longitud que té com a objectiu que puges a dalt d’un petit turó amb l’objectiu que vegis tot el litoral i les característiques vinyes de la zona. Això sí, encara que no té gaire longitud has d’estar preparat i portar un bon equipament per poder-la fer perquè és de gran dificultat. Si anem directament, la dificultat es considera baixa.

La ruta disposa de les característiques següents: durada aproximada d’1 hora i mitja, 5 quilòmetres de longitud, circular i de dificultat fàcil o difícil (depenent de quin camí es prengui). Quant al desnivell, és d’aproximadament 300 metres. A El Castellot podrem veure unes precioses ruïnes del castell i les esmentades vistes del Penedès.

Et recomanem anar amb cotxe fins a Sant Sadurní i deixar-hi el cotxe amb l’objectiu de poder iniciar caminant des d’aquest punt la ruta. L’itinerari seria el següent: pàrquing, encreuament de Cal Planes del Perull, El Castellot, pàrquing.

Ruta del vi del Penedès

El que s’ha promès és deute. Finalment, esmentarem la coneguda ruta del vi pel Penedès per a aquells amants d’aquesta denominació d’origen.

D’una banda, els entesos recomanen visitar: el VINSEUM. Aquest museu és a Vilafranca del Penedès i gràcies a ell podràs conèixer els diferents vins i la cultura de la zona. A més, solen fer diferents activitats. D´altra banda, es recomana visitar l´espai del cava a Sant Sadurní d´Anoia. Al centre del cava podràs gaudir dels diferents tipus de vins escumosos, fer tasts, etc.

A més de visitar els dos llocs anteriors, també et recomanem que visitis algun dels cellers de la zona i que visitis algunes de les extensions de terreny plenes de vinyes. Sens dubte, és una de les experiències més boniques per a aquelles persones a qui els agrada el bon vi.

Per exemple, podries visitar alguns dels cellers següents: Caves Hill (Olèrdola), Família Torres (Pas del Penedès), Francisco Domínguez Cruces (Sant Sadurní d’Anoia), Jaume Serra (Vilanova i la Geltrú) o Romagosa Tornè (Sant Martí) Sarroca). En total hi ha més de 75 cellers esperant-te en aquesta zona.

Segueix-nos:

Hem intentant incloure tota mena de rutes en aquesta entrada sobre les millors rutes pel penedès. Per això hem inclòs rutes de senderisme, una ruta del vi i una ruta cultural. Tot i així, hi ha moltes rutes més que podràs recórrer tant a peu, com amb bicicleta, amb cotxe oa cavall.

En el cas que us hagi agradat aquesta entrada també podeu llegir la nostra entrada sobre: ​​els pobles més bonics del pirineu català on parlem d’alguns dels pobles més bonics del pirineu.

A més, si tens xarxes socials i t’agrada estar sempre al dia de totes les notícies, ens pots seguir tant a Facebook com a Instagram. D’aquesta manera us mantindrem al dia de totes les novetats que anem tenint.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya