Sant Agustí de Lluçanès

Osona
Sant Agustí de Lluçanès

A la comarca d’Osona, hi ha un municipi on el temps s’atura. Pastures i immensos boscos de pi roig i rouredes és el paisatge habitual per a aquest lloc on conviuen poc menys de 110 veïns, que, majoritàriament, encara viuen de l’activitat agrícola i ramadera.

Un lloc perfecte per perdre del món per uns dies, Sant Agustí de Lluçanès és l’emplaçament ideal per gaudir del senderisme, la recollida de bolets o els animals de la zona.

Encara que també, amaga trossets d’història que mereixen ser visitats.

T’animes?

Què veure

Tres són els punts que has de visitar el perdre’t en Sant Agustí de Lluçanes; un viatge al passat en forma de santuaris religiosos.

  • Església de Sant Agustí: Documentada ja l’any 905, conserva encara, tot i haver sofert modificacions al llarg dels segles, alguns elements romànics, sobretot a l’interior.
  • Santuari de la Mare de Déu dels Munts: Encara que data del 1170, l’edifici actual és del segle XVII. En el seu interior, podràs apreciar una impressionant imatge de la Mare de Déu dels Munts, d’estil romànic del segle XIII, que va ser restaurada més recentment, el 1929.
  • Església de Sant Ginés del Pi: D’origen també molt antic, es coneix de la seva existència des de l’any 938, és com les altres d’origen romànic.

Què fer

El més important que voldràs fer a Sant Agustí de Lluçanès és gaudir de la natura. Et proposem diferents formes de fer-ho.

  • Senderisme: Si a alguna cosa es presta l’entorn tranquil de Sant Agustí de Lluçanès és a gaudir de la natura en primera persona. Descobreix algunes de les rutes més populars aquí.
  • Rutes en bicicleta: Si vols sumar una mica d’emoció a l’excursió, sempre pots pujar-te una bici. Trobaràs aquí informació sobre rutes guiades.
  • Mas Casablanca: Una activitat, de les màgiques que ofereix Osona. Mas Casablanca és una masia catalana que es pot visitar (de forma lliure o guiada) per gaudir del seu entorn i dels animals domèstics que hi viuen. A més, tenen un racó dels contes. És l’activitat perfecta per realitzar si viatges amb nens.

El temps a Sant Agustí de Lluçanès