Top pobles per visitar a la tardor

Top pobles per visitar a la tardor

És ben sabut que a Catalunya hi ha pobles amb un encant especial. A l’entrada d’avui parlarem sobre quin és el top de pobles per visitar a la tardor a Catalunya. Parlarem sobre per què els hem triat per incloure’ls en aquest rànquing, comentarem on són, com podem arribar-hi i, en general, tot el que has de saber per poder anar a visitar-los.

Comencem!

Pals – Girona

El poble de Pals, com ja hem comentat altres vegades, és a la comarca del Baix Empordà, pertanyent a la província de Girona. És una localitat amb pocs habitants, ja que només compta amb uns 2500. Tot i això, les persones que el visiten diuen que és un dels paisatges més meravellosos per poder veure a la tardor.

Es tracta, com d’altres que comentarem, d’una localitat totalment emmurallada que ens recorda les viles medievals que podem veure en diferents sèries i pel·lícules d’actualitat. Per això, és una de les destinacions preferides a la tardor.

A més, des d’aquí es pot veure el preciós capvespre mentre visitem els seus llocs emblemàtics: el carrer empedrat, la torre romànica dels segles XI i XIII, el barri gòtic, la plaça central del poble, les tombes, l’església de Sant Pere, el museu d’arqueologia, etc.

Un altre aspecte a destacar és que és de Pals el conegut “arròs de Pals” per la qual cosa també us recomanem que visiteu els diferents restaurants de la localitat amb l’objectiu que pugueu gaudir de la gastronomia que també caracteritza Pals.

Per poder arribar aquí, el més cert és que el cotxe és un dels mitjans de transport més còmodes. Fent ús de la C-31 o la C-66 podreu arribar pràcticament fins al centre del municipi. Allà trobareu diferents aparcaments per poder deixar el cotxe. Una altra opció és arribar amb autobús fins a la parada de Pals.

Ciutat de Barcelona – Barcelona

A la ciutat de Barcelona es gaudeix d’un clima força temperat i de poca precipitació durant els mesos de tardor. Per tant, si no t’agrada la calor del mediterrani, pot ser una gran opció per visitar durant els mesos de tardor. Fins i tot encara podràs visitar i banyar-te a les platges meravelloses d’aquesta ciutat.

Hi ha infinitat de coses que podràs veure. Nosaltres us recomanem: el recinte de les olimpíades de 1992 (conegut també com Anella olímpica), platges de la Barceloneta, barri gòtic, parc de la Ciutadella, palau de la música, mercat de la Boqueria, etc.

Sens dubte, una de les coses més atractives per fer aquí als mesos de tardor és veure el capvespre des del Tibidabo. Podràs pujar còmodament fins al Tibidabo amb cotxe (hi ha aparcament), autobús o funicular.

Arribar fins a Barcelona és molt fàcil perquè està molt ben connectada. Podràs arribar amb tren (tant de mitjana, llarga distància o alta velocitat), autobús o avió (gràcies a l’aeroport situat al Prat de Llobregat).

Fageda de Jordà – Girona

Sabem que aquesta fageda, com Pals, també és a la província de Girona i que abasta diferents localitats: Santa Pau, Les Preses i Olot. Tot i això, no podíem fer la nostra llista dels millors pobles per visitar a la tardor i no esmentar-ho.

Es pot visitar durant tots els mesos de l’any, però a la tardor, a causa de l’estat de les hores de les fagedes, adquireix una bellesa particular. A més, en ser una zona volcànica podrem veure volcans i elements del que al seu dia va ser la lava.

Si vols arribar fins aquí, el millor és que ho has amb cotxe per la carretera GI-524 i que hi aparquis. Actualment no hi ha línies d’autobús o tren que et puguin portar fins aquí.

Tahull – Lleida

Aquest és un altre dels nostres imprescindibles durant els mesos de tardor. Es troba a la província de Lleida, en concret, a la comarca Alta Ribagorça. Com el primer que hem esmentat, Pals, no es caracteritza per tenir gaires habitants. En aquest cas tan sols arriben als 300 aproximadament.

Els mesos de tardor són els millors per visitar aquesta i altres localitats perquè el clima és l’idoni i la temperatura és força temperada durant les hores centrals del dia. Aquí us recomanem que visiteu: les esglésies romàniques de la Vall de Bohí com, per exemple: l’església de Santa Maria, l’església de Sant Clement i l’església de Sant Quirc.

Fins aquí podràs arribar tant amb cotxe (per la carretera N-230) com amb autobús fent ús de la línia d’autobusos que té com a destinació Taull. Aquesta línia està operada per la companyia Alsa.

Montblanch – Tarragona

Per últim, però no menys important, tenim la localitat de Montblanc a la província de Tarragona. Aquest municipi és a la comarca de Conca del Barberà i és coneguda per ser considerada una vila ducal degut, entre altres coses, al seu conjunt històric. És ideal per veure’l a la tardor pel seu clima.

Aquí, podreu visitar infinitat de llocs d’interès i monuments com, per exemple: convents, pobles, places, museus, nucli antic, esglésies, santuaris, ermites, recinte emmurallat, cases senyorials, etc.

Aquesta localitat està bé connectada tant per tren com per autobús o carretera. Si vols arribar de manera còmoda la millor opció és el cotxe (carretera N-240), però també pots arribar amb tren, ja que disposa d’una parada anomenada “Montblanc” on paren trens regionals. Una altra opció és l’autobús perquè també hi ha diferents línies d’autobús que passen per aquí.

Segueix-nos:

Això ha estat tot sobre el top de pobles per visitar a la tardor a Catalunya. Hem intentat mostrar-te pobles de les diferents províncies amb l’objectiu que en puguis visitar algun siguis on siguis.

Si us ha agradat aquesta entrada, us recomanem que visiteu l’entrada sobre “pobles de postal al pirineu català”. A més, si no et vols perdre cap de les nostres novetats també pots seguir-nos a les nostres diferents xarxes socials: Facebook Instagram..

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya