Zones per anar a buscar Bolets

Zones per anar a buscar Bolets

Si ets un amant de la micologia, aquest és el teu article perquè et mostrarem les millors zones per anar a buscar bolets de Catalunya. Enumerarem diferents zones i t’explicarem els aspectes més importants que hauries de conèixer si vols arribar-hi.

La veritat és que a Catalunya podem trobar un munt de llocs on trobar bolets. A més, en tots ells hi ha varietats diferents de bolets, per la qual cosa, siguis on siguis, el més probable és que trobis alguna zona per buscar bolets als voltants.

Abans de començar a enumerar les diferents zones, ens agradaria ressaltar que cal seguir una sèrie de normes a l’hora de collir bolets amb l’objectiu de collir-los de manera responsable. Per exemple, s’han de portar en cistelles de vímet, cal agafar només les que es coneixen (amb la finalitat d’evitar intoxicacions), és preferible no utilitzar eines i no cal agafar les més petites (per deixar-les créixer).

Comencem!

Parc natural del Garraf (Barcelona)

El Parc Natural del Garraf és a la província de Barcelona i és un dels nostres parcs naturals preferits de tot Catalunya per la gran varietat d’activitats que ens podeu oferir. Una altra de les coses que podem fer aquí és collir bolets.

En aquesta zona, sota la vegetació, podràs trobar diferents varietats de bolets com, per exemple: els rovellons o les llanega.

Per arribar fins aquest parc et recomanem que vagis amb cotxe a través de la carretera C-31, que aparquis el cotxe i que et moguis per la zona caminant. També podeu accedir amb bicicleta de muntanya.

Comarca del Berguedà (Barcelona)

La comarca del Berguedà, també a la província de Barcelona, ​​és una altra de les zones riques en bolets. Podràs trobar diferents localitats i zones dins la comarca. En concret, nosaltres us recomanem arribar fins a la localitat de Castellar del Riu. Tot i que, com comentem, qualsevol localitat boscosa i amb zones ombrívoles és ideal per recollir bolets en aquesta comarca.

En aquest cas, els bolets que podem recol·lectar seran, sobretot, els següents: boletus aereus, oronjas (amanita caesarea), rovellons, etc.

Si vols arribar fins a Castellar del Riu podràs fer-ho fàcilment amb cotxe utilitzant la carretera C-16 i després la BV-4243. La veritat és que les connexions de transport públic no són una bona opció pel que, el vehicle privat, ens oferirà més comoditat.

La Cerdanya (Girona)

No ens podem oblidar de la Cerdanya, situada a la província de Girona. Aquesta zona és ideal per als amants del conegudíssim Boletus edulis. A la Cerdanya, com ja sabràs, podem trobar moltes pinedes de pi roig i és just en aquestes pinedes de pi roig on es troben els Boletus edulis.

Per arribar fins a aquestes pinedes, nosaltres creiem que la millor opció és fer servir el cotxe perquè no hi ha opcions de transport públic. La carretera a recórrer és la C-16 direcció França.

Parc natural de Collserola (Barcelona)

El Parc Natural de Collserola, a la província de Barcelona, ​​és potser una de les zones favorites dels amants de la recol·lecció de bolets. Entre altres coses, perquè és molt a prop de la ciutat de Barcelona i perquè, per això, arribar fins aquí és molt senzill.

Els bolets que podem trobar en aquest parc són els següents: apagadors, pampas, trompetes de morts, rovellons, llanega negra, fredolic, ceps edulis i Hygrophorus russula. Ens informen que en aquesta zona podem trobar la temuda i verinosa amanita phalloides, entre altres bolets verinosos. Per això, us recomanem que tingueu especial cura a l’hora de recollir bolets en aquesta zona.

Si aquesta zona t’ha convençut, per la gran varietat de bolets que pots trobar aquí, et recomanem que arribis fins al parc de Collserola amb tren (baixant-te a la parada “Peu de Funicular”), amb funicular o amb cotxe per la C- 16.

Parc Natural del Montnegre i el Corredor (Barcelona)

També a la província de Barcelona, ​​el Parc Natural del Montnegre i el Corredor és una altra de les zones preferides dels experts a causa de la gran quantitat de bolets que hi podràs trobar. A més, com el parc de Collserola, és molt a prop de Barcelona i arribar fins a la zona és relativament fàcil.

A més de ser una zona rica en bolets, també té moltíssimes rutes de senderisme. Per això, pots fer alguna de les rutes a través del parc mentre busques bolets a les diferents zones. Recorda que alguns dels bolets neixen sota la vegetació, però que no es permet utilitzar eines per excavar a la terra perquè podria causar danys irreparables.

Si el teu destí és aquest parc, el més recomanable és que facis servir el cotxe a través de l’AP-7. Podràs arribar sense cap mena de dificultat a aquest parc.

Segueix-nos:

Això és tot sobre les millors zones per anar a buscar bolets de Catalunya. Recordeu que a l’hora de collir bolets és important seguir una sèrie de normes. A la pàgina web de la generalitat podreu trobar les recomanacions esmentades a la introducció d’aquesta entrada i algunes més: web.gencat.cat

Una altra cosa que no ens podem oblidar de fer esment és que hi ha bolets que són tòxics i que podrien causar-nos una intoxicació o fins i tot la mort. A més, aquests bolets es poden trobar en algunes de les zones que hem esmentat com, per exemple, l’amanita phalloides al parc de Collserola.

Fem des d’aquí una crida perquè la gent tan sols agafi els bolets que realment coneix. En el cas que tinguis algun dubte de si el bolet que estàs recol·lectant és realment el que penses, et recomanem que el deixis al seu lloc. Com diu el refrany… millor prevenir que guarir.

En cas que us hagi agradat el contingut d’aquest article, us recomanem que visiteu també la nostra següent entrada: llocs per acampar a Catalunya.

A més, si no vols perdre’t cap de les novetats de Somrurals, et recomanem que ens segueixis a les nostres xarxes socials: Facebook Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya