Lluçanès

Osona
Lluçanès

Definit com una subcomarca, Lluçanes està ple d’història explicada a través de masies, molins i bruixes.

Pobles medievals vius i altres abandonats, així com una riquesa natural arriba de blat, pastures i boscos; senglars, guineus i teixons; fan de Lluçanes el lloc perfecte per a una escapada rural.

Què veure i què fer en Lluçanes? Segueix amb nosaltres, t’expliquem tot el que cal saber.

Què veure

De poble en poble i tiro perquè em toca … Aquests són els pobles que no pots deixar enrere en la teva visita:

  • Perafita: Conegut per la seva tradicional desfilada de cavalls al camí de Can Carbó i per les seves riques coques, aprofita per visitar la Riera de Sorreigs.
  • Sant Agustí de Lluçanès: A més del seu emplaçament privilegiat, visita l’església que està en peu des de l’any 905. Tot i que ha estat renovada en nombroses ocasions, hi ha elements, com el campanar, que segueixen sent originals.
  • Santa Maria de Merlès: un municipi amb orígens en la prehistòria, la seva bellesa se centra en les ruïnes del castell, l’església d’estil romànic, i el pont gòtic.
  • Alpens: A més de la riquesa del poble en si, els seus boscos són un plaer per a la vista, l’olfacte i el gust; compartint espai amb pins, roures, faigs i alzines, trobem una àmplia varietat de plantes aromàtiques i curatives així com bolets comestibles.

Què fer

Des de visitar la seva fauna en entorns sostenibles fins a anar en recerca de bruixes, ¡a Lluçanes hi ha activitats per a tots!

  • Senderisme: Què millor manera de conèixer els secrets de Lluçanes que recórrer els seus senders? Aquí trobaràs informació sobre la xarxa de senders locals, itineraris familiars i altres opcions.
  • Rutes en bicicleta: Una de les activitats que millor uneixen esport i natura són les passejades en bici. Al Lluçanes podràs llogar una per anar al teu aire o contractar una ruta guiada. A més, per als amants de l’esport més extrem, aquesta zona és ideal per realitzar BTT.
  • Visita Camadoca: Activitat perfecta per realitzar en família, Camadoca és un centre especialitzat en tasques de conservació de fauna autòctona i sensibilització mediambiental. Els més petits quedaran encantats en veure crancs, aus, rèptils, peixos i mamífers alhora que aprendre a preservar els tresors de la natura.
  • Si vols alguna cosa diferent, ¡prova l’escapisme! En Lluçanes trobaràs una d’aquestes scape-rooms que estan tan de moda. No perdis l’oportunitat de realitzar una activitat diferent envoltat d’una natura sense igual!
  • Ruta de les Bruixes: Una de les rutes més populars és la ruta de les bruixes; un recorregut per visitar llocs màgics i emblemàtics relacionats amb elles, ¡haver-hi n’hi han!

Alojamientos cercanos

Relacionados