5 Rutes amb raquetes de neu

Pirineus
5 Rutes amb raquetes de neu

Els Pirineus estan plens de racons màgics ideals per descobrir durant qualsevol època de l’any, però aquí no li agrada veure els paisatges muntanyencs plens de neu? És per això que ús proposem 5 rutes amb raquetes de neu per gaudir amb la família i els amics dels millors paisatges dels Pirineus Catalans. Ara ja teniu una excusa per reservar una casa rural als Pirineus Catalans i gaudir dels millors paisatges de muntanya aquest hivern amb Somrurals i les nostres cases rurals.

Excursió a l’Estany de la Pera – Cerdanya


Situat al cap d’amunt de la vall d’Arànser, aquesta és una de les excursions més curtetes i més fàcils pels que s’inicien amb les raquetes de neu, és per això que us recomanem aquesta si mai heu provat aquest esport. La ruta comença des de Pollineres a 2.140 m on haureu de seguir la senyalització del GR.-11 fins a arribar a l’estany de la Pera2.357 m, amb una durada màxima de 2h30min i un desnivell de 217 m, podreu gaudir dels magnífics paisatges de la zona d’Arànser.

Excursió al Refugi de Comes de Rubió – Pallars Jussà

La ruta comença al petit poble muntanyenc de Rubió a uns 1.650 m, des d’aquí hem de començar a pujar fins que trobem el Refugi 1.956 m, a 1h30min de Rubió. Aquesta excursió és ideal per gent que s’inicia com per gent més experta, ja que un cop arribats al refugi podrem fer mitja volta i tornar al poble o seguir. Si seguim l’excursió arribarem fins a la Torreta de l’Orri a 2.440 m des d’on tindrem unes increïbles panoràmiques dels Pirineus i de les serres més properes. Pels que vulguin fer l’excursió en dues etapes es pot dormir al refugi de Rubió. 

Excursió pel Parc Nacional d’Aigüestortes – Vall d’Aran

Segurament una de les rutes més impressionants i més boniques que podem fer al Pirineu Català, ja que el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici conserva els seus magnífics paisatges perfectament i podrem gaudir d’ells. Podrem descobrir els llacs que hi ha per tot el parc, les valls i veurem les petjades a la neu dels animals que viuen a aquest màgic indret. Hi ha diferents rutes pels diferents nivells, però a l’estar dins del Parc Nacional totes les rutes són amb guies del parc. 

Excursió al naixement del riu Ter – Ripollès

Una de les excursions més curtes però amb unes panoràmiques del Ripollès úniques, i és que aquesta ruta circular d’uns 4 km ens portarà per uns paisatges ideals pels amants de la naturalesa i les muntanyes. La ruta comença a l’Estació d’Esquí de Vallter2000 i durant aproximadament 2 hores podrem descobrir la vall de Carlat, el refugi d’Ulldeter o el coll de la Marrana, fins que arribem a les Fonts del riu Ter a uns 2.390 m.

Excursió per la Gallina Pelada – Berguedà

Per finalitzar amb les excursions amb raquetes de neu us portem la ruta per la Gallina Pelada, poder la menys coneguda però amb unes vistes increïbles del Pedraforca o de la serra del Cadí-Moixeró. És una ruta circular d’uns 13km amb un desnivell de 800 m, la ruta té una dura aproximada de 5h30min i és per un públic amb més nivell que les rutes anteriors. 

Esperem que us apunteu a fer aquestes 5 rutes amb raquetes de neu i a passar uns dies al Pirineu Català amb Somrurals