Castells al Solsonès

Solsonès
Castells al Solsonès

Ho sabem, has nascut en una època equivocada, ¡el teu era l’època medieval! Per sort, comptem en el nostre territori català amb diverses zones plenes de vestigis d’aquesta era, capaços de transportar-nos de la manera més realista a la màgica Edat Mitjana. Una de les més recomanables és Solsonès; un lloc que podràs gaudir durant tot l’any i amb l’encant més que suficient per fer-te voler tornar.

En aquesta ocasió, a Somrurals volem recomanar-te la teva particular passeig pel passat visitant els millors Castells de Solsonès; llocs amb encant (i encantats) on podràs jugar a viatjar en el temps.

Què veure

 • Castell de Sant Pere de Madrona: Assentat sobre el cim d’una roca, aquest castell d’estil romànic era propietat del senyor feudal “de torn” i regentat, com manava la tradició, per un pagès encarregat del seu manteniment. El seu punt diferent el posa l’església del mateix estil i amb el qual comparteix espai i que és un dels millors exemplars de l’arquitectura llombarda que es conserven.
 • Castellvell D’olius: Antiga fortalesa de la qual es conserven algunes torres, una petita església d’estil gòtic i la muralla. El trobaràs a 3 quilòmetres escassos de Solsonès ..
 • Castell de Cambris: Totalment en ruïnes, aquest castell està datat del segle XII (1116 per ser concrets). Les restes que podràs visitar mostren que es va sotmetre a l’estructura original a una reforma posterior.
 • Castell de Lladurs: Tot i que les ruïnes actuals són de diferents èpoques per reformes i annexos posteriors a la seva construcció original, es té constància de l’existència d’aquest castell des de l’any 1000. A més de gaudir d’un tros d’història, en aquest enclavament podràs gaudir d’unes espectaculars vistes de la comarca de Solsonès.
 • Castell d’Odèn: Construït sobre l’església de Santa Cecília d’Odèn, ha estat sotmès a tantes reconstruccions i transformacions que és molt complicat veure la seva construcció original.
 • Castell de Besora: Un dels més antics, apareix citat ja en 982. L’església amb la qual comparteix espai és de 839 tot un viatge al passat!
 • Torre d’Ardèvol: Torre de vigilància de l’antic castell a la qual podràs pujar demanant la clau al restaurant Cal Bosch d’Ardèvol. Es creu que és anterior al segle XI.
 • Torre de Riner: És el que podem observar l’antic castell de Riner. Et sorprendran les seves dimensions.
 • Torre de Sallent: Sobre un petit turó trobem una torre i un castell en ruïnes. De l’últim queden només les parets, mentre que la torre conserva un únic costat en peu.
 • Torre de Peracamps: De nou, et trobaràs amb un castell i una torre en ruïnes. D’aquesta última veuràs una banda a peu. Es creu que és de l’any 1000 i se la coneix per ser part en la batalla de carlins i liberals que va esdevenir entre els anys 1837 i 1840.

Què fer

No només de castells i torres viu l’home! Solsonès està ple de natura que et permetrà, alhora que realitzes la teva particular viatge en el temps, gaudir de l’aire lliure.

 • Senderisme: Ja sigui en rutes lliures o dirigides, Solsonès té un nombre gens menyspreable de senders per recórrer. Adaptades per a tota la família o per als més esportistes, triar la teva ruta serà el més difícil ‘totes mereixen la pena!
 • BTT: Per a aquells addictes a l’esport més dur, Solsonès t’ofereix la possibilitat de conèixer-lo al costat de la teva bicicleta de muntanya en rutes lliures o guiades.
 • Caiac a la muntanya: El pantà de La Llosa Cavall o en de Sant Ponç et permetran gaudir d’un esport aquàtic enmig de Solsonès. Perfecte per a tota la família!

Alojamientos cercanos