Com organitzar una excursió a Montserrat des de Barcelona

Com organitzar una excursió a Montserrat des de Barcelona

Montserrat és un dels atractius turístics de Barcelona. Per això, a l’entrada d’avui explicarem com organitzar una excursió a Montserrat des de Barcelona. Comentarem tot el que has de saber: història del lloc, com arribar-hi, dades relatives a la ruta, què veure i molt més.

Comencem!

Què és Montserrat?

El massís de Montserrat, situat a la província de Barcelona, ​​és una de les muntanyes més importants de Catalunya. A més, és en aquest massís on està ubicat el monestir benedictí de Montserrat. Per això, moltes persones acudeixen a visitar la Mare de Déu de Montserrat que s’ubica dins del monestir.

L´altitud del massís és d´uns 1200 metres aproximadament, encara que el monestir és a 720 metres d´altitud. Pel que fa a la climatologia, encara que a l’hivern pot fer fred, nosaltres recomanem la vostra visita durant tots els mesos de l’any.

En resum, podríem dir que Montserrat i el seu santuari són destinacions turístiques de gran afluència a causa de la gran riquesa que tenen. Encara més, el monestir està declarat bé cultural d’interès local.

Com arribar a Montserrat des de Barcelona?

A continuació, us explicarem diferents maneres per poder arribar fins aquí.

  • Cotxe. El més senzill és arribar amb cotxe. Si fas ús de les carreteres, pots arribar de diferents maneres. D’una banda, per la C-58 fins a Monistrol de Montserrat i després agafant la BP-1121. D’altra banda, a través de l’A-2 cap a la BP-1103 i després agafant la BP-1121.
  • Tren. Gràcies als Ferrocarrils de la Generalitat que podreu agafar a Plaça Espanya podreu arribar fins a Montserrat. Això sí, hauràs de fer transbordament a Monistrol de Montserrat per poder agafar el tren anomenat “Cremallera de Montserrat”. El tren que hauràs d’agafar a Plaça Espanya és el que té com a destinació Manresa, ja que és aquest el que s’atura a l’estació de Monistrol de Montserrat.
  • Telefèric. Una altra opció és arribar amb tren fins a l’estació de Monistrol de Montserrat i posteriorment agafar el telefèric anomenat “Aeri”. Gràcies al telefèric podreu veure amb facilitat els meravellosos paisatges de la zona. Si no tens vertigen, és una cosa que et recomanem.

Tots aquests mitjans de transport et deixaran al pàrquing del monestir. També cal esmentar que molta gent opta per arribar amb tren o amb cotxe fins a Monistrol de Montserrat per poder aparcar, per després poder pujar caminant fins al Monestir. Des de Monistrol fins al monestir hi ha diferents senders que es poden agafar, però són més o menys dues hores de caminada.

Això només t’ho recomanem si tens cert nivell de resistència. Si decidiu optar per aquesta opció, també haureu de tenir en compte que hi ha un gran desnivell (uns 500 metres aproximadament). Sens dubte, és una de les opcions més saludables i ideal per als esportistes. Això sí, si decideixes optar per anar caminant assegura’t de portar roba i calçat còmodes, aigua i aliments.

Què fer a Montserrat?

Hi ha opcions per a tots els gustos, nosaltres et recomanarem les que a la gent més solen agradar:

  • Visita del monestir. El monestir està format per més de 80 monjos que hi viuen durant tot l’any.
  • Verge de Montserrat. Com hem comentat abans, podeu visitar la Mare de Déu de Montserrat que es troba dins la Basílica. Encara que no la coneguis, probablement n’has sentit alguna vegada, ja que és també coneguda pel nom de “La Moreneta”. La basílica és oberta de dilluns a divendres de 7 del matí a 8 del vespre.
  • Museu de Montserrat. Aquest museu és a prop del Monestir i es va crear l’any 1911. Disposa de cinc col·leccions i aproximadament 1500 peces per poder veure. Aquestes peces són arqueològiques, de pintura, art català, art espanyol, art europeu, etc. És obert cada dia de 10 a 17.45 i el preu de l’entrada per a adults és de 8 euros. És important destacar que es pot comprar l’entrada en línia a través de la seva pàgina web.
  • Capella de Santa Cova de Montserrat. Aquesta capella és una mica lluny del monestir, a una mitja hora més o menys. És aquí on es va trobar la Verge de Montserrat i podràs veure-hi una rèplica de la Verge original que, com hem esmentat anteriorment, es troba dins de la basílica.


Encara que aquests són els llocs més destacats, n’hi ha molts més. Fins i tot podeu fer rutes de senderisme pels voltants per poder arribar, per exemple, fins a la creu de Sant Miquel.

Quin és el clima de Montserrat?

Com hem esmentat al principi, tant el massís com el monestir, es troben a més de 700 metres per sobre del nivell del mar i això fa que el clima sigui força divers.

Pel que fa a la temperatura, la temperatura mitjana anual és de 15 graus aproximadament. L’any 2021 és la temperatura mínima al gener i la màxima al juliol. Tot i que al gener hi ha dies de gelada i pot arribar a nevar, la Montserrat no es caracteritza per ser l’escenari de grans nevades. Pel que fa a la pluja, el mes més plujós de l?any sol ser abril. Això sí, a causa de la seva ubicació, alguns dies pot arribar a fer força vent.

Nosaltres us recomanem que visiteu el massís durant tot l’any, tenint més precaució en els mesos de gener (per la neu i les gelades) i d’abril (per les pluges).

Segueix-nos:

Com a conclusió, podríem dir que visitar el massís de Montserrat des de Barcelona és relativament senzill i que podràs passar un dia meravellós. A més, si voleu dormir per la zona, podeu consultar la disponibilitat d’alguna de les nostres cases rurals.

Si us ha agradat aquesta entrada sobre com organitzar una excursió a Montserrat des de Barcelona, ​​us recomanem que llegiu la nostra entrada sobre “les millors vies ferrades de Catalunya”. A més, també pots estar al dia de totes les nostres publicacions i novetats si ens segueixes a les nostres xarxes socials: Facebook Instagram.

Troba la teva casa rural a Barcelona! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya