Excursions per fer amb bicicleta

Excursions per fer amb bicicleta

La bicicleta és una gran eina tant per fer esport com per utilitzar-la com a transport per arribar a llocs que amb cotxe podrien ser inaccessibles. A l’entrada d’avui parlarem sobre excursions per fer amb bicicleta a la comunitat autònoma de Catalunya.

T’explicarem on es troben aquestes excursions o rutes, la seva dificultat, si les podem fer o no amb els més petits de la casa i totes les coses que hauries de considerar abans d’iniciar-te’n.

Segueix amb nosaltres i descobreix-les!

Ruta des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols – Girona

Aquesta és una de les nostres preferides perquè està adaptada. És a dir, la poden fer persones amb mobilitat reduïda que disposin de bicicleta adaptada. A més, té molt poc desnivell i això també la fa ideal tant per a nens com per a persones amb mobilitat reduïda.

Com hem comentat, parteix des de la ciutat de Girona (des del parc de la Devesa) i té com a destinació la localitat de Sant Feliu de Guíxols. Té un total de 40 quilòmetres de longitud i un desnivell de 190 metres. Així mateix, com ja hem dit, és una ruta totalment accessible.

Gràcies a aquesta ruta podràs passar per pobles com: Quart, Cassà de la Selva, Llagostera o Llambilles, entre d’altres. La ruta està molt ben senyalitzada i no té pèrdua.

Aquesta excursió també pot ser coneguda pel nom de “Carrilet II”. Una altra dada dinterès és que part daquesta ruta pertany a la xarxa de rutes ciclista de llarga distància dEuropa.

Ruta circular pel Mujal i Navàs – Barcelona

En aquest cas és una ruta que podràs fer també amb nens perquè amb prou feines té desnivell (és molt plana), és curta (tan sols té 6 quilòmetres de longitud), i és circular. Això últim vol dir que tant el punt de partida com el destí són el mateix. En altres paraules, no t’has de preocupar per la tornada al punt de sortida perquè està inclosa a la ruta.

La ruta surt des del Mujal, un nucli medieval, que és al poble de Navàs (província de Barcelona). La durada de la ruta és de més o menys una hora i mitja i gràcies a ella podràs veure diferents extensions, camps, boscos, vinyes i un castell medieval.

Potser el més atractiu de tota la ruta és la visita del castell del Mujal. Aquest està declarat bé d’interès cultural i nacional i està ben conservat.

Sens dubte, és una gran opció si no volem una llarga ruta o amb un gran desnivell. La facilitat és molt atractiva. A més, té indicacions i això és genial per no perdre’ns.

Ruta circular pels voltants de Santa Susanna – Barcelona

Aquesta ruta també pot ser coneguda com la ruta de les ermites. És més complicada que les anteriors, ja que té un gran desnivell. El desnivell puja fins als 768 metres. A més, la ruta es fa per senders, pistes, etc. Per això no recomanem fer-la amb nens.

Parteix des de Santa Susanna i, en ser circular, té com a destí la mateixa localitat. Hi ha diferents punts d’interès que podreu visitar com, per exemple, l’ermita de Sant Sixt.

Si la vols fer et recomanem tenir experiència prèvia i bona condició física o, si no, utilitzar una bicicleta elèctrica.

Via verda de Guissona – Lleida

Com les dues anteriors, també és una ruta circular, però en aquest cas és a la província de Lleida, ja que parteix i té com a destinació el municipi de Guissona. És important tenir en compte que es pot fer tant amb bicicleta de muntanya com caminant.

Té una longitud total de 17 quilòmetres, un desnivell de tot just 200 metres i una dificultat moderada. Per això, tampoc no la recomanem fer amb nens i recomanem tenir una bona forma física i experiència prèvia.

És ideal si voleu visitar elements arquitectònics d’interès de la localitat. Gràcies a ella, veuràs la capella de Sant Macari, la capella de Sant Romà, la Font del llac i diferents vies romanes. Això sí, tota la ruta transcorre pel municipi de Guissona.

Ruta de l´oli – Tarragona

No podíem acabar l´entrada sense esmentar una ruta per la província de Tarragona. En aquest cas és una ruta molt aclamada perquè passa per diferents localitats i té com a objectiu que visitis algunes de les viles que produeixen oli més conegudes de tota la comunitat autònoma.

Les localitats que visitareu gràcies a la ruta són: Vilanova d´Escornalbou, Reus, Riudoms, Cambrils, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp i Arcs. La ruta és circular, com les anteriors, i això fa que puguis començar i acabar al poble que més t’agradi.

El temps estimat per fer la ruta és de dues hores aproximadament i té una longitud de 49 quilòmetres. El desnivell és de 335 metres. Els entesos diuen que no té una gran dificultat i que la pot fer tothom. No obstant això, nosaltres creiem que, a causa de la seva longitud i dificultat, no estaria malament que tinguessis bona forma física i/o experiència prèvia.

No recomanem fer-la amb nens.

Segueix-nos:

Com hem anat comentant al llarg de tota l’entrada, és important tenir en compte si la ruta té gran dificultat o no. Nosaltres no recomanem iniciar les rutes més complicades si no tenim bona forma física o experiència prèvia.

En cas que vulguis fer-les, però no disposis de l’anterior. Considera fer servir una bicicleta elèctrica. Són una gran opció tant per a persones inexpertes com per a persones d’edat avançada. Amb elles, sigui quina sigui la teva edat o forma física, podràs gaudir de totes les rutes que esmentem.

Això és tot sobre les millors excursions per fer amb bicicleta a la comunitat autònoma de Catalunya. Si t’ha agradat aquesta entrada, pots visitar la nostra entrada sobre els millors paisatges de Catalunya.

A més, si no et vols perdre cap de les nostres darreres novetats pot seguir-nos a xarxes socials com Facebook | Instagram i estar sempre al corrent.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya