Interès Natural del Solsonès

Solsonès
Interès Natural del Solsonès

Si et diem que la comarca d’Solsonès és un paradís pirinenc amb meravelles amagades, estem segurs que no et descobrirem res de nou. No obstant això, sabem que no sempre comptem amb el temps necessari per gaudir de totes i que, prioritzar pot esdevenir una de les parts més incòmodes del viatge.

Per això, en Somrurals volem proposar-te la nostra naturalesa favorita a Solsonès, perquè no et vagis sense haver visitat el millor, i gaudir 100% de l’escapada!

Què veure

En Solsonès trobaràs rius, pantans, fonts i ponts mil … Com t’hem dit, prioritzar és la millor manera de gaudir de tot el que t’ofereix aquesta zona sense aclaparaments; així que en el nostre recorregut favorit ‘et portem una mica de tot !.

 • Un riu; el Riu Aigua D ‘: Un riu envoltat de natura i història; en el seu curs et trobaràs amb diversos edificis antics d’interès com molins, serradores o el monestir de Sant Pere de Graudescales.
 • Una font, La Font de Fenerals: Font situada a la naturalesa de Vilamala, posseïdora d’una curiosa llegenda. Explica el relat que anteriorment aquesta zona es deia Vilabona, però que un dia Déu va passar per aquest lloc i li van negar allotjament a totes les cases excepció d’una; que va ser l’única que es mantenia en peu l’endemà. Des de llavors aquest paratge va passar a cridar Vilamala.
 • Un pantà; Pantà de la Llosa del Cavall: Aquest pantà, que data de 1989, és un lloc ideal per practicar esports aquàtics, així com senderisme.
 • Una roca; Bastest: Es tracta d’uns relleus esglaonats de roca que, a més de la seva bellesa pròpia, et oferiran una panoràmica de la zona que no et pots perdre.
 • Una cova; Les Coves dels Moros: Es tracta de construccions a la roca que van ser amb tota probabilitat l’últim lloc on van viure els àrabs que van conquerir el Solsonès. Les trobaràs a la part nord-occidental de Canalda.
 • Un mirador; El Mirador del Codó: Perfecte per gaudir de les vistes que ens ofereix Sant Llorenç de Moruys i el pantà de la Llosa del Cavall; aquest mirador el trobaràs sortint de Coll de Jou.
 • Un pont; El Pont Romànic de la Vall d’ora: Pont l’arc lateral és original dels segles XII o XIII, havent estat reconstruït el central posteriorment. Es troba uns metres abans d’arribar a Sant Lleïr de la Vall d’Ora i conforma un paisatge d’allò més romàntic.
 • Un pou; El Forat de la Bòfia: Seguint la pista forestal entre Coll de Jou i Prat de Bacies ens trobem amb aquest profund pou d’origen natural i en l’interior es conserva la neu durant tot l’any. A més del que singular del pou, la zona ens ofereix unes estupendes vistes de la Vall de la Coma.

Què fer

A més de visitar els nostres entorns favorits, sabem que també et vindrà de gust fer una mica de turisme actiu. Aquí van les nostres propostes!

 • Caminant o amb bici: Les activitats estrella de qualsevol esportista que li agradi la natura, podràs recórrer les nombroses rutes de Solsonès a peu o muntat sobre la teva bici en rutes lliures o organitzades. Això sí, les rutes en bicicleta estan més enfocades a l’BTT, ¡només per als més entrenats!
 • Esports aquàtics en ple Solsonès: Els pantans de la zona, la Llosa Cavall o Sant Ponç, són perfectes per a realitzar esports com el caiac envoltat de la natura catalana més autèntica.
 • Esports d’aventura: Si vols fer del turisme actiu el nucli de la teva escapada, has de saber que Solsonès t’ofereix activitats molt variades i perfectes per posar-te al màxim l’adrenalina com el barranquisme, l’escalada en gel i fins i tot el salt de pont.
 • Zoo del Pirineu: Una activitat perfecta si vas amb nens petits. Al Zoo de Pirineu podràs gaudir de les més de 40 espècies autòctones del Pirineu català. Tot un espectacle per als sentits!

Alojamientos cercanos