Pantà de La Baells

Berguedà
Pantà de La Baells

En les proximitats de la frontera francesa sorgeix un pantà del riu Llobregat, el pantà la Baells. Sota les seves aigües, el poble de Sant Salvador de Vadella del qual emergeix encara la vella abadia; i a les seves ribes un entorn d’interès turístic per la seva diversitat en fauna i flora.

Amb aquesta imatge, et resisteix a dedicar-li una visita?

El Pantà l’Baells és conegut per la seva rica naturalesa i per la varietat d’esports nàutics que podràs practicar en ple interior català.

Molt a fer, Somrurals es proposa avui exposar-te les millors activitats de practicar al pantà.

Vistes del Pantà de La Baells

Què fer

  • Caiac: Una de les activitats favorites i de les millors maneres de veure la zona és llogar un caiac. Una opció ideal per a tota la família, i la forma perfecta de visitar l’abadia de Sant Salvador de Vadella; una abadia que data de l’any 830 i que té la sort d’habitar un entorn màgic. En època de sequera pot a més veure unes petites obertures en la pedra considerats els eremitoris de Sant Salvador de Vadella. Podràs optar per anar per lliure o accedir a una excursió guiada.
Sant Salvador de Vedella
  • Patí aquàtic: Sens dubte, l’opció preferida dels petits de la casa. Una embarcació a pedals que compta amb un tobogan per poder llançar-se directament a l’aigua. No hi haurà qui els tregui d’aquí!
  • Embarcacions a motor: Per a aquells que prefereixin deixar l’esport per a un altre moment, poden optar per llogar una embarcació a motor i fer una passejada d’allò més relaxat per gaudir de l’entorn.
  • Festes del Embassament la Baells: Si pots visitar aquest entorn des del entre juliol i agost et trobaràs amb el festival que s’organitza a la zona. Moltes activitats que van des d’una caminada popular fins a sortides nocturnes per admirar les estrelles. Gaudeix de l’embassament en un entorn festiu i aprofita per conèixer gent de la zona, ¡dos en un!

Què veure

Si les activitats que t’ofereix el pantà et saben a poc, sempre pots visitar zones d’interès en els voltants, ¡encara que dubtem que et quedi temps!

  • Ermita de Sant Jordi de Cercs: Situat al nord de la ciutat de Berga, trobem aquesta petita ermita d’origen preromànic. Aprofitar per veure el nucli urbà, del mateix nom, també val la pena.
  • Museu de les Mines de Cercs: En el seu interior exposen la importància del carbó en la vida de la zona, anant des dels mètodes de transport fins a la vida diària dels miners.
Museu de Les Mines de Cercs

El Temps a prop del Pantà de La Baells

Excursions per Pantà de La Baells