Les platges de l’Alt Empordà, les trobem si seguim el tram descendent des del Cap de Creus cap al sud de Catalunya. Històricament també estat una zona de conflictes bèl · lics, i tot un tresor des del punt de vista pesquer i comerciant en el que al mar es refereix.
Aqui tot no trobem zones superexplotadas pel turisme, i podràs trobar veritables racons de postal.
La primera zona que trobem és la del Montjoi, on trobaràs algunes cales verges, i que els turístas encara no han descobert. En una de les cales del Montjoi, s’ubicava, fins a la seva recent tancament, el que ha estat durant anys el restaurant més important del món El Bulli. A Roses, comencem a trobar ja platges de sorres fines blanca i amb més serveis de cara al turista, així com nombroses activitats relacionades amb el mar. Són perfectes per a un bany, sempre que el temps acompanyi i no bufin “la Tramuntana” (forts vents del nord).
En el següent tram podem trobar al Parc Natural del Aiguamolls de l’Empordà, on està ubicada la gran urbanització d’Empuriabrava, que va posar en serioses amenaces al Parc Natural, és una zona de turisme massificat i amb elevada explotació turística, si ens allunyem una mica de aquí trobarem platges més agradables i tranquil · les.
A Sant Pere Pescador, trobem unes de les platges més llargues de la Costa Brava, 2 quilòmetres de platja, que van des de la desembocadura del riu Fluvià a les rodalies de Sant Martí d’Empúries. El poble té un total de 7 quilòmetres de platja. És un lloc perfecte per a la pràctica d’esports que tenen a veure amb el vent, trobaràs nombrosos llocs que ofereixen les seves activitats, especialment windsurf.
En l’últim tram de les platges de l’Alt Empordà, trobem l’Escala, antigament un petit poble pesquer, avui dia, tot i haver augmentat la seva població, ha aconseguit conservar tot el seu encant. Aquí trobem trams amplis trams de platja de sorra fina, juntament algunes rocoses.
Les aigües són especialment cristal·lines, si ens volem endinsar en l’interior d’algunes d’aquestes hem hacerlon amb precaució ja que en alguns trams d’aigua els interiors són especialment rocosos.