La Fageda d’en Jordà

La Garrotxa
La Fageda d’en Jordà

A La Garrotxa trobem aquest paratge natural ubicat dins el Parc Natural de la Zona Volcànica i situat sobre la colada del volcà del Corscat. Visitar la Fageda d’en Jordà significa recórrer el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. A Somrurals trobaràs cases rurals a Catalunya i a La Garrotxa.

La Fageda d’en Jordà, una de les 28 reserves naturals del Parc Natural, és un bosc de faigs que podràs recórrer a peu en excursions que van des dels 30 minuts fins a les 4 hores, depenent del grau d’esforç que vulguis assumir.

Per a les persones amb mobilitat reduïda ha l’opció també de recórrer-lo en vehicle motoritzat, prèvia autorització i acreditació del grau de discapacitat pertinent.

Si t’agrada la natura i el senderisme, i vols visitar una prova de la presència volcànica a la península Ibèrica, no pots deixar de venir a aquest paratge que va inspirar a Joan Maragall a escriure un poema sobre els seus paisatges.

Què veure

Fageda d’en Jordà és un lloc per fer senderisme i passar un dia d’excursió envoltat de natura. Et recomanem visitar el parc a la tardor, és l’estació estrella per admirar tota la seva bellesa.

La durada dels circuits proposats dependrà del grau d’esforç que vulguis assumir, i són circulars amb sortida i arribada al mateix punt, el pàrquing de la Fageda.

Els dos circuits més populars són:

  • Fageda d’en Jordà – Volcà Santa Margarida – Volcà Cruscat: És l’opció de circuit llarg. Visitareu aquests dos volcans i ho fareu en aproximadament 4 hores (són 10 quilòmetres). És un circuit circular.
  • Camí Joan Maragall – La Fageda d’en Jordà: Aquesta opció té tot just 1.5 km i el podreu fer en una hora de tranquil passeig. 

Què fer

A més de fer senderisme, que ja és una activitat ideal per als amants de la natura, La Fageda d’en Jordà et donarà un parell d’opcions d’activitats amb un toc diferent.

  • La Fageda: Al cor d’aquest paratge et trobaràs amb La Fageda, una associació amb l’objectiu de donar ocupació laboral a persones amb discapacitat psíquica i trastorns mentals que compta amb una granja, fabrica de llet i gelats, obrador de melmelades i jardineria que organitzen visites a les seves instal·lacions, rutes pel Parc i activitats per als més petits a la granja. És una activitat d’allò més entretinguda i més estarem col·laborant amb un projecte amb bon fons.
  • Carruatge de Cavalls: Una altra manera de visitar el parc és fer-ho en carruatge de cavalls que podreu contractar al pàrquing per 9 € adult i 5 € els nens. Aquesta opció és perfecta per a gaudir-ne si aneu amb nens petits o persones grans. La visita dura aproximadament una hora, amb una parada de 15 minuts per explorar una mica, i inclou un guia que us anirà explicant les curiositats més característiques del lloc. A més, és una opció ideal si us ha tocat un dia plujós: el carro està cobert. 
Carruatge a la Fageda d’en Jordà

El Temps a La Fageda d’en Jordà:

 

 

Excursions a La Fageda d’en Jordà

 

Passeig pels encants de La Garrotxa:

 

Ruta del Ferro pels amants de la bicicleta: