Top 10 destinacions naturals que visitar a Catalunya, al menys un cop a la vida

Catalunya
Top 10 destinacions naturals que visitar a Catalunya, al menys un cop a la vida

Saps aquelles pel·lícules en què el protagonista fa una llista de coses que ha de fer, per exemple, abans de casar-se?
Doncs Somrurals avui també vol parlar de llistes. Però d’aquestes que inclouen destins que has de visitar a l’mínim un cop a la vida. I no qualsevol lloc: destinacions naturals a Catalunya. Perquè a vegades, amic meu, coneixem millor l’estranger que la nostra pròpia terra, i ens oblidem dels tresors que aquesta amaga. Troba una casa rural Catalunya i passa uns dies envoltat de natura.

Comencem?

1 El Parc Natural de Montseny
2La Fageda d’en Jordà
3 Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
4 Parc Natural de Delta de l’Ebre
5 Parc Natural de Sant Llorenç de l’Munt il’Obac
6 Illes Medes
7 Parc de l’Montnegre i el Corredor
8 Estany de Banyoles
9 Vall de Núria
10 Coves de Benifallet

1 Parc Natural de Montseny

El Parc Natural de Montseny no podia sinó obrir aquest article.

No només és un dels més importants de la comunitat catalana, sinó que és el més antic de tot Catalunya i està declarat Reserva de la Biosfera.

A més, té en el seu haver diversos èxits gens menyspreables:

El Montseny és el massís més alt de la Serralada prelitoral catalana, i, en el seu interior, es concentren els tres grans biomes europeus com són el boreoalpí, l’eurosiberià i el mediterrani.

És perfecte per a realitzar gairebé qualsevol activitat, des de senderisme per alguna de les seves rutes fins esports de muntanya com la BTT o l’escalada.

Un escenari perfecte per als més esportistes.

2 La Fageda d’en Jordà (La Fageda d’en Jordà)

Seguim el nostre recorregut aquest cop a La Garrotxa, concretament en un bosc de faigs especial i únic a Espanya.

Únic perquè s’assenta sobre lava procedent de l’volcà Croscat i especial perquè és l’únic bosc a què se li hagi dedicat un poema: el poeta català, Joan Maragall, li va dedicar una de les seves obres.

De fet, a l’interior de bosc, podràs veure un monòlit en honor seu.

Aquesta destinació és perfecte per gaudir d’un dia a l’aire lliure. Es poden realitzar diversos senders a peu o llogar cavalls.

Si vols fer d’aquest un dia molt especial, et recomanem optar pel cotxe tirat per cavalls. Una experiència màgica per a un lloc fascinant.

Forma part de Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa d’el qual val la pena tot.

No obstant això, aquí et deixem la nostra recomanació del que no se’t pot escapar, de cap manera!

3 Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Tens davant teu una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb la del riu Llobregat i el Delta de l’Ebre.

Aquest parc natural és perfecte per als amants de l’aus; més de 300 espècies es poden trobar entre les seves fronteres arribant a ser unes 82 les que nidifiquen al parc de forma regular.

A més de per l’ornitologia, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà és perfecte per a recórrer-lo a través dels seus nombrosos senders, que podràs consultar aquí.

4 Parc Natural de Delta de l’Ebre

Aquest parc natural és, a l’igual que l’anterior, una de les zones humides de Catalunya més significatives. En concret, la més gran de la comunitat.

La platja fluvial d’Aldover o la platja de la Marquesa són algunes de les més representatives.

Un dels reclams d’aquest, a més de la naturalesa pròpia de la zona humida, són les platges perfectes per gaudir de la natura mentre et relaxes.

5 Parc Natural de Sant Llorenç de l’Munt il’Obac

Situat a la província de Barcelona ia la meitat de la serralada Prelitoral catalana, el Parc Natural de Sant Llorenç de l’Munt il’Obac té com a característiques diferenciadores seus alts cims, el Montcau i la Mola. A més, també podràs visitar el Monestir de Sant Llorenç de l’Munt.

La millor manera de gaudir-és realitzant algunes de les rutes que pots consultar aquí.

A més, es realitzen altres activitats al parc natural, especialment pensades per als nens. Consulta aquí l’agenda.

6 Illes Medes

Aquest arxipèlag situat davant de la costa catalana, format per set illes petites i alguns illots, és la destinació perfecta per als amants de l’submarinisme.

Estan declarades zona especialment protegida d’importància per a la Mediterrània (ZEPIM). I no és estrany, és una de les reserves marítimes més importants d’aquest mar i la més gran de Catalunya.

A més, s’han trobat restes a les illes que demostren que van ser merodeadas per pirates.

Necessites alguna cosa més per decidir-te?

7 Parc Natural de l’Montnegre i el Corredor

El parc natural, que constitueix una altra mostra dels fantàstics boscos que poblen Catalunya, rep el seu nom pels pics ben definits de Montnegre i el Corredor és.

Compost per pins, alzines i sureres té, a més com altres reclams, dòlmens neolítics (un dolmen és un conjunt de pedres: dues d’elles en horitzontal i una gran en vertical sobre les altres dues); restes de poblacions ibèriques i nombroses esglésies medievals.

Si vols caminar per la història catalana de diferents segles, t’aconsellem endinsar-te en aquest parc natural per fer algunes de les seves rutes.

Encara tens bastants on triar, has de saber que la ruta SL-C103 és la més popular, però no la més senzilla.

Cerca la teva i no deixis de recórrer el Parc Natural de l’Montnegre i el Corredor.

8 Estany de Banyoles

Un espectacular llac l’origen trobem fa més de 250.000 anys es cola en el nostre top 10.

En concret, és el llac més gran de Catalunya i acull un ecosistema molt variat.

Però el millor és que podràs gaudir de l’estany de forma activa llogant un caiac, una barca o un passeig a cavall per explorar l’entorn. Troba informació sobre com fer-ho aquí.

9 La Vall de Núria

La Vall de Núria és, bàsicament, un lloc de conte.

Únicament accessible gràcies a el tren cremallera (o a peu), és l’absolut paradís per als amants dels esports de muntanya.

Està obert tot l’any i adapta les activitats que ofereix a les climatologia: esquí i trineus a l’hivern, passejades pel llac i senderisme quan fa el sol.

Aconsegueix més informació sobre aquest màgic vall aquí.

Vall de Núria

10 Coves de Benifallet

Acabem aquest top 10 amb un suggeriment diferent: en lloc de recomanar-te un paisatge espectacular, volem ficar-te sota terra, a les coves de Benifallet.

Podràs accedir a dues d’elles, la Meravelles i la Dos, que són les que avui estan obertes a públic.

Van ser descobertes a la fi de el segle XX i són un espectacle de formacions com les estalactites i les estalagmites.

Un entorn digne de veure, només apte per a no claustrofòbics.

Fins aquí el nostre top 10 de destinacions naturals que visitar a Catalunya, al menys un cop a la vida. Et recomanem apuntar-los en una llibreta i consultar la llista cada vegada que planegis una escapada. El paradís pot estar més a prop del que pensaves.

Alojamientos cercanos