Travessies de muntanya a Catalunya

Travessies de muntanya a Catalunya

Catalunya és un territori on, en estar envoltat i compost per muntanyes, hi ha infinitat d’opcions per als amants del muntanyisme. Tot i que hi ha moltes opcions com: rutes de bicicleta de muntanya, rutes de senderisme, etc. a l’entrada d’avui parlarem de quines són les millors travesses de muntanya que podem trobar a Catalunya.

T’explicarem quins són, on són, què hauries de tenir en compte a l’hora de plantejar-te fer-les i molt més.

T’ho perdràs?

GR-11 o Senda Pirinenca

És una de les sendes més conegudes del pirineu català i també una de les més llargues perquè abasta més de 800 quilòmetres. En concret parteix des del Cap de Creus (part del Mediterrani) i arriba fins al Golf de Bizkaia (mar cantàbric). A més de la ruta principal, també hi ha una sèrie de variants i recorreguts alternatius. Tot i així, nosaltres et recomanem que, si vols fer una bona travessia de muntanya, seleccionis la GR-11 principal.

Fer-la sencera és una cosa tediosa. Tot i això, pots fer diferents trams. Nosaltres en aquesta entrada parlarem sobre alguns que són a Catalunya. Tot i així, no t’oblidis dels altres que passen per altres comunitats autònomes, ja que també són dignes de visitar.

La primera que us recomanem és el punt d’inici o punt final de la ruta, el tram que va des de Port de la Selva fins a Cap de Creus. És un tram de 15 quilòmetres aproximadament i es calcula que es pot fer en més o menys 4 hores. Té un encant especial perquè com que és el punt d’inici o punt final es té molta més motivació per fer-la. És de dificultat fàcil.

El segon tram que recomanem va des de Requesens fins a Vilamaniscle (Girona). En aquest cas són 31 quilòmetres de recorregut que es poden fer en aproximadament set hores i mitja. Tingues en compte que, si decideixes fer-ho a l’estiu, la calor pot ser molt alta. Selecciona les primeres o darreres hores del dia per fer-la i descarta les hores centrals del dia. És de dificultat mitjana pel llarg recorregut i la calor als mesos d’estiu.

Finalment, us recomanem el tram que va des de Talaixà fins a Albanyà perquè té un encant especial. En aquest tram trobareu l’ermita d’origen romànic de Sant Aniol i, sens dubte, és un dels llocs més bonics de tot el GR-11. La longitud del recorregut és de 19 quilòmetres i recórrer-nos ens portarà una mica més de 6 hores. Com l’anterior, és de dificultat mitjana pel llarg recorregut i per la calor als mesos d’estiu.

Carros de foc – Parc nacional d’Aiguas Coques i Llac de Sant Maurici – Lleida

Una altra de les més conegudes és la de Carros de foc que està al parc nacional d’Aiguas Tortas i Llac de San Mauricio, província de Lleida. És una ruta circular que es pot fer en 6 dies aproximadament i que té una distància total de 65 quilòmetres.

És important tenir en compte que l’objectiu de la ruta és recórrer els 9 refugis de muntanya que hi ha al parc nacional. La ruta està totalment marcada i és rellevant tenir en compte també que comparteix trams amb la GR-11 (la que hem explicat al punt anterior). Per això, és important que portis un mapa i que segueixis les indicacions adequades si no vols acabar a un altre lloc.

A més d’aquesta ruta que és la general, també hi ha rutes per fer amb nens (Carros de Foc Kids), rutes per a experts (Carros de Foc Plus) i una ruta que podràs fer amb total comoditat perquè les nits es fan a hotel i et transporten l’equipatge d’uns punts als altres (Carros de Foc Confort).

Encara que no sigui obligatori, els organitzadors ofereixen l’opció de contractar una assegurança que cobrirà tots els accidents que puguis tenir durant la travessia de muntanya. El cost de lassegurança és de 14 euros per dia. Si contracteu l’assegurança per a diversos dies hi ha una sèrie de descomptes.

Cavalls del Vent – ​​Cadí Moixeró – Barcelona

La ruta de Cavalls del Vent és a la província de Barcelona. En aquest cas, té una distància total de 85 quilòmetres més o menys i un desnivell de més de 5500 metres. Com l’anterior, l’objectiu és que facis un itinerari entre els 8 refugis del parc natural del Cadí – Moixeró. La distància entre aquests refugis varia força, des de 4 quilòmetres fins a 16.

Hi ha l’opció tant de fer-ho lliurement com fer-ho amb guia oficinal. També hi ha una assegurança d’accidents que nosaltres et recomanem. Si vols emportar-te marxandatge pots seleccionar el Welcome PacK que inclou: Wifi als refugis, buff, infusions, tortitas, atenciçon telefònica en tot moment, dutxa, càrrega de telèfon mòbil, etc. Encara que no és obligatori seleccionar un pack, nosaltres sí que et recomanem que ho facis.

A més, a l’estiu, aquest any serà el 25 de juny, fan un festival que té com a objectiu fer trams de senderisme. Hi ha diferents reptes de: 28, 43 i 84 quilòmetres. Si finalitzes aquestes rutes et donen punts que després podràs fer servir per a altres coses. És una gran opció si no us animeu a fer l’itinerari pels refugis, ja que podreu començar i acabar el mateix dia.

Sens dubte, aquí podreu veure uns paisatges espectaculars.

Segueix-nos:

Això ha estat tot sobre les millors travesses de muntanya que podem trobar a Catalunya. Recorda que tant si fas alguna d’aquestes travesses com si en fas qualsevol altra és important que sàpigues quin és el nivell de dificultat i que tinguis en compte quina és la teva condició física prèvia. Així mateix, també és rellevant que comptis amb un bon equip per fer muntanyisme. L’equip és tan important com tenir una bona forma física, no ho oblidis.

A més, si t’ha agradat aquesta entrada potser t’interessi: “camins de ronda per Catalunya” o les nostres xarxes socials Facebook Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya