Millors museus de Barcelona

Millors museus de Barcelona

Si t’agrada fer turisme i, en concret, visitar museus, estàs de sort perquè avui comentarem quins són els millors museus de Barcelona ciutat. Els museus són una gran opció perquè podrem conèixer parts importants de la ciutat mentre estem arrecerats sota sostre.

Amb això volem dir que, si les condicions climatològiques no són les més adequades perquè fa molta calor, molt fred o plou, podràs aixoplugar-te dins del museu i aprofitar per conèixer una part de Barcelona.

Comentarem on són els museus, quin és el seu preu aproximat, què hi podrem veure i molts detalls més.

Museu de la ciència o Cosmocaixa

En cas que t’agradi la ciència, aquest serà la millor opció. Està al número 26 del carrer Isaac Newton i pots arribar-hi amb cotxe (disposa de pàrquing), amb tren o amb autobús. A nosaltres ens agrada més l?opció de tren perquè ens sembla la més còmoda. Hauràs d’agafar un tren que surt des de plaça Catalunya i que té com a destinació Tibidabo (L7 de ferrocarrils de la Generalitat), després hauràs de baixar-te i caminar uns minuts per poder arribar fins al museu.

El preu és d’uns 6 euros. Hi ha preus reduïts per a grups, nens, estudiants, etc. Així mateix, si ets client de La Caixa podràs accedir de manera totalment gratuïta fent ús de la teva targeta de crèdit/dèbit i sense haver d’esperar les llargues cues a la taquilla.

En aquest museu, com t’imaginaràs, hi podràs veure ciència. Hi ha exposicions permanents i temporals, una meravellosa zona anomenada “bosc inundat” on podràs veure animals i plantes tots vius, un planetari, un mur geològic i molt més.

Com a dades d’interès podríem destacar que té més de 30.000 metres quadrats i que està obert des de l’any 2004. L’objectiu d’aquest museu és divulgar la ciència.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona (NAT)

Seguim amb un altre museu i en aquest cas també té com a objectiu divulgar ciència i història. Està ubicat a la plaça anomenada Leonardo Da Vinci (números 4 i 5). Pots arribar tant amb metro (línia 4 parada “El Maresme – Forum”), amb tramvia (línia 4 parada “Forum”) o en diferents línies d’autobusos.

El preu és d’aproximadament 7 euros, i com en el cas anterior, hi ha entrades reduïdes per a nens, persones grans i altres col·lectius. Les entrades es poden comprar tant en línia com de manera presencial.

El que podrem veure en aquest museu són exposicions temporals i exposicions permanents com ara jardí botànic, el terrat viu, exposicions sobre abelles i molt més.

El museu va ser creat l’any 1882 i és un dels més coneguts de la ciutat.

Museu Marítim de Barcelona (MMB)

Com us podeu imaginar pel nom, el museu marítim de Barcelona està destinat a que les persones coneguin la història naval de Catalunya. A més, l’edifici on està ubicat es diu “Diraçanes Reials de Barcelona” i està declarat bé d’interès cultural. Es troba a l’avinguda de les Drassanes. Pots arribar de diferents maneres, però la més senzilla és arribar amb metro a través de la L3 i baixar a la parada Drassanes.

Pel que fa a les tarifes, l’entrada general té un cost de 10 euros i, com en els casos anteriors, hi ha preus especials per a grups i alguns col·lectius. Per això, a l’hora de treure l’entrada, us recomanem que pregunteu a veure si us podeu beneficiar d’algun d’aquests descomptes.

Hi ha exposicions temporals i permanents distribuïdes en diferents sales. A més, aquest museu també és conegut per haver albergat l’exposició del Titanic fa uns quants anys. Podràs veure trossos de vaixells, descobriràs com es van construir alguns dels vaixells més importants de la història de Catalunya, podràs veure maquetes, etc.

Va ser creat l’any 1936 i inaugurat el 1941 i és un altre dels museus favorits dels residents a la ciutat comtal.

Museu nacional d’art de Catalunya (MNAC)

Acabem amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Està al Palau Nacional al parc de Montjuïc. Si has anat mai a Montjuïc probablement t’has fet una foto amb ell de fons o, almenys, hauràs passat per davant. Per arribar-hi et recomanem que vagis amb autobús, amb tren o amb metro i et baixis a Plaça Espanya, d’aquesta manera podràs veure’l de front i arribar-hi caminant.

Quant al preu, l’entrada general té un cost de 12 euros aproximadament, com els anteriors hi ha preus reduïts. A més, si no voleu entrar a la zona de museu, però voleu accedir a les terrasses de l’edifici podeu pagar una entrada bàsica de dos euros per poder accedir a aquestes zones.

Les col·leccions van canviant. Actualment, hi ha una exposició de la postguerra on es pot veure l’art que es creava en aquests anys assenyalats.

El museu és obert des de l’any 2004 tal com es coneix avui dia. Té 12.000 metres quadrats d’exposició i és de tipus Belles Arts.

Segueix-nos:

Abans d’acabar, voldríem destacar que la majoria de museus de Barcelona són gratuïts el primer diumenge de mes durant tot el dia i tots els diumenges de l’any a partir de les 3 de la tarda. A més, dies assenyalats com el 24 de setembre (la Mercè) o el dia internacional del museu (18 de maig) també és gratuït.

Això és tot sobre els millors museus de Barcelona. Esperem que algun d’aquests museus es pugui adaptar a les vostres necessitats i que el pugueu visitar. Si t’ha agradat la nostra entrada sobre museus, també et recomanem que visitis la que publiquem sobre les millors “rutes amb cotxe per Catalunya”.

En el cas que t’agradin les nostres publicacions i no et vulguis perdre cap de les nostres novetats, pots seguir-nos a les xarxes socials i estar al tat de les nostres publicacions Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya