Natura a prop de Lleida

Lleida
Natura a prop de Lleida

Que Lleida està envoltada de naturalesa privilegiada no és, en absolut, un secret. No obstant això, sabem que et trobaràs amb una quantitat exasperant d’informació a internet a l’hora de preparar el teu escapa

Hi ha tant a veure!

En Somrurals ens agrada posar-t’ho fàcil i hem fet una selecció de llocs que destaquen pel seu entorn natural i que no pots deixar de visitar a la teva escapada a Lleida.

Què veure

Naturalesa d’aquesta que deixa la boca oberta … d’això hi ha molt a Lleida. Preparat per descobrir-la?

  • Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Aquest parc constitueix la representació més autèntica de la natura d’alta muntanya. Llar del trencalòs, entre d’altres, compta en el seu haver amb més de 200 llacs d’alta muntanya.
  • El llac d’Ivars i Vila-sana: Aquest llac és avui dia una de les zones humides més importants de Catalunya pel que fa a observació d’aus. Trobaràs dos punts d’informació per conèixer els itineraris, localització de miradors i altres, i gaudir al màxim de la seva visita. (Imatge de portada)
  • Congost de Mont-rebei: Espai que és, des del 2005, Refugi de Fauna Salvatge, és un d’aquells llocs que et transportaran en el temps. Podràs visitar-realitzant itineraris diversos de senderisme totalment segurs, no el creua cap ferrocarril o carretera.
Congost de Mont-rebei
  • La Reserva Nacional de Caça de Boumort: Un lloc ple de naturalesa i lloc privilegiat per veure cérvols, senglars, llebres, guineus (quan es deixen veure) … Tota una mostra de la fauna pirinenca i que, a més, compta amb un observatori per gaudir la vida salvatge sense influir-hi.
Serra de Boumort

Què fer

Les activitats que podràs realitzar a Lleida són, si més no, variades. Sabem que no vas a avorrir-te ni un segon, ‘atent a la dada!

  • Senderisme: Amb tanta natura al teu abast no és d’estranyar que aquesta es converteixi en l’activitat estrella. Trobaràs rutes de senderisme a totes les localitzacions anteriors (excepte a la Reserva Nacional). Per als més valents, hi ha rutes de diversos dies.
  • Ruta del Vi: ¿Quina millor manera de gaudir de Lleida que gaudint dels vins que produeix? Per comprovar l’extrema qualitat d’aquests, res millor que unir-te a la ruta del vi. És l’activitat perfecta per als amants de la beguda del déu Bacus.
  • El Tren dels llacs: Si t’agrada que et portin no deixis de fer aquest recorregut en tren. Aquest uneix els recorreguts entre Lleida i la Pobla de Segur i és una de les nostres activitats favorites per les vistes de les que podràs gaudir.
Tren dels Llacs
  • Natura amb nens: L’entorn de Lleida ofereix diverses activitats especials per a famílies amb nens petits. Des observatoris per veure els trencalòs, fins a rutes de senderisme preparades per a ells, passant per un dia a la neu, ¡construint un iglú!

El temps a Lleida

Excursions a prop de Lleida