Corredor del Montnegre

Maresme
Corredor del Montnegre

Limitat pel mediterrani a una banda i per la depressió vallesana a l’altre, trobem el Parc de Montnegre i el Corredor. Aquest forma part de la Xarxa d’Espais Naturals protegits per la Diputació de Barcelona, ​​i no és per menys.

El litoral català es veu embellit per boscos plens de pinedes de pi pinyoner; alzinars, sureres i rouredes més a l’interior, esquitxat per paisatges de cultiu. Sense oblidar la riquesa històrica del lloc: dòlmens neolítics, restes ibèriques, esglésies medievals i masies conviuen també amagats en aquest racó màgic de la costa catalana.

Si t’has decidit a visitar el Corredor del Montnegre, has arribat al lloc correcte. Des Somrurals anem a donar-te una sèrie de pistes per gaudir-lo al màxim, i no perdre’t res!

Què veure

Al parc no només gaudiràs de natura. El mateix és una prova del pas de la humanitat per la nostra terra, des del dòlmens del neolític fins a les esglésies medievals, passant per les restes ibers … feliç viatge en el temps!

  • Dòlmens de la Pedra Gentil i la Pedra d’Arca: Els dos monuments (es pensa que funeraris) són considerats els millors exemples de l’arquitectura megalítica a Catalunya.
Dòlmen de la Pedra Gentil
  • Restes ibers de Turó del Vent i Puig del Castell: No cal 4 hores d’avió per visitar restes del que en altres temps van ser ciutats. Aquestes restes d’antigues ciutats iberes han llançat molta llum sobre la vida d’aquests antics habitants de la península ibèrica. No deixis de visitar-los, et sorprendran.
  • Esglesia de Sant Cristòfol: Una de les més antigues, documentada l’any 1025.
  • Santuari del Corredor: va ser construït com a ermita, l’any 1544; més tard es va reconstruir en base a l’estil gòtic tardà.
Santuari del Corredor
  • Sant Martí de Mata: Església preromànica que cal destacar al litoral marítim del parc, i que va ser restaurada al segle XVI.

Què fer

¿El més important? Gaudir de la natura i l’entorn al teu ritme. És un lloc màgic, et convidem a respirar cada racó!

  • El clàssic del senderisme: No hi ha parc natural que es preï sense rutes de senderisme. El Corredor del Montnegre no anava a ser menys. Hi rutes de senders de diferent durada i dificultat, des del de tot just 30 minuts fins als de llarg recorregut. ¿El millor? Tenen diverses rutes inclusives, adaptades a persones amb mobilitat reduïda.
  • Visita les seves exposicions: L’exposició de Fauna vertebrada del Montnegre és permanent i la podràs veure al Parc de Can Jalpí (La Central).
  • Programa Viu El Parc: Aquest programa, coorganitzat per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, ​​ofereix a tots els parcs gestionats per aquesta una sèrie d’activitats plàstiques, escèniques, literàries i de difusió de la natura. Visitar la pàgina del Corredor del Montnegre abans de planejar la teva visita és bona idea per assabentar-te de les últimes activitats programades. I gaudeix del parc amb activitats diferents!

El temps al Corredor del Montnegre