Montseny

Vallès Oriental

Dins de la serralada prelitoral catalana, a tan sols 50 km de Barcelona, ​​trobem el parc natural més antic de tot Catalunya.

El Parc Natural de Montseny és un dels importants d’aquesta comunitat, per la seva diversitat vegetal i per comptar entre les seves fronteres amb el massís més alt de Catalunya. No per res va ser nomenat Reserva de la Biosfera per la UNESCO l’any 1978.

Un parc que ofereix una varietat d’activitats per gaudir de la natura i l’entorn apte per a tots els gustos.

Queda’t amb nosaltres i et revelarem allò que no pots deixar de veure i de gaudir estant a Montseny. Ens acompanyes?

Massís del Montseny a la tardor

Què veure

En tota l’extensió del parc hi ha molts llocs interessants mereixen una visita. Intentarem agrupártelo segons el tipus de visita:

Riquesa arquitectònica: A l’entorn del Montseny, podràs visitar edificis de l’època medieval amb molta història i un altre tant d’oferir. Els nostres preferits:

  • Monestir de Sant Marçal: Als voltants de Montseny podràs visitar aquest conjunt format per un temple i un antic monestir benedictí, avui dia reconvertit en un petit hotel. El temple és del segle XI d’estil romànic.
  • L’Estela de la Calma: Es tracta d’una paret d’un antiga cabana en la qual s’observen diferents formes geométicas creades per l’home. Encara que no es coneix amb certesa la seva edat, es creu que pertany a la fi de Neolític. L’original està exposada al poble de Montseny.
  • Sant Martí de Montseny D’Amunt: Aquest edifici d’una sola nau, amb un origen probable d’entre els segles XI i XII, és l’església més antiga de tot el massís.
  • Sant Esteve de la Costa del Montseny: Aquest temple era el lloc des d’on el sacerdot allunyava les tempestes mitjançant oracions i tocs de campana. Data del segle XII, encara que existeix documentació de la mateixa des de 908.

Riquesa natural: En semblant entorn natural, no és d’estranyar que et recomanem visitar també dos racons específics:

  • Castanyer d’Can Cuch: Aquest castanyer, de 12 metres de perímetre, és un dels més populars de la zona. En el seu interior (buida) tenia la seva vivenda un antic carboner qui havia aconseguit fins i tot “instal·lar” una xemeneia natural.

  • Embassament de Vallforners: Embassament acabat el 1989 responsable d’una paisatge ampli i que fa que sigui un punt on és imprescindible passar.

Què fer

  • Ves de Museu: Dins de la zona de Montseny podràs realitzar una activitat diferent visitant alguns dels seus museus com són Les esquelles d’en Jaume, una exposició de les esquelles que un pastor va ser recollint al llarg de la seva vida. També pots visitar “El Montsey és una muntanya” exposició permanent on s’ofereixen tres projeccions sobre el massís.
  • Rutes a cavall: El parc natural de Montseny pot ser gaudit a cavall. Sabem que, entre utilitzar aquest “mitjà de transport” més l’entorn, et transportarás a una altra època. S’organitzen excursions guiades.
  • Senderisme: Conèixer l’entorn entrant en contacte amb ell, és sens dubte una bona opció. Recorreguts curts o rutes circulars, seran perfectes per a tota la família; tot i que també tindràs l’opció de realitzar rutes de gran recorregut.
  • Mercats setmanals: Vols una oportunitat per alternar amb la gent del lloc? Acosta’t a algun dels seus mercats setmanals. A més, gaudiràs dels productes de primera qualitat de la zona. Tot un luxe!

El temps al Montseny

 

Excursions pel Montseny

Ruta dels Empedrats:

Excursió familiar pel Montseny:

Senderisme a Matagalls:

Alojamientos cercanos