Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac

Vallès Occidental
Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac

A molt poca distància de Barcelona, ​​Catalunya amaga un parc natural que compta amb verds pinedes, cingles i vermellosos monòlits entre els seus principals tresors.

Un lloc on podràs visitar des d’antigues masies fins a restes arqueològiques neolítiques.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt I l’Obac té, a més, el títol de ser el primer espai a ser nomenat Parc Natural d’Espanya.

Amb tot això que aportar, no et ve de gust visitar aquest màgic parc? Com en Somrurals sabem que sí, anem a ajudar-te a saber què veure i què fer al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt I l’Obac.

La Mola

Què veure

Què podríem no recomanar-? En un context, qualsevol cosa que decideixis fer o veure al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt I l’Obac serà un encert.

No obstant això, nosaltres anem a recomanar-te les nostres visites favorites, ¿a punt?

  • Monestir de Sant Llorenç del Munt: És un monestir que data del segle XI, d’estil romànic i que, tot i que va ser reconstruït entre els segles XIX i XX conserva la seva estructura i aspecte original. Es considera un dels monuments més adequats per veure la construcció religiosa catalana de l’època. El trobaràs al cim de la Mola el “sostre” més alt del parc, amb una alçada de 1.104 m.
Interior del Monestir de Sant Llorenç de Munt
  • Cova Simanya: Al parc trobareu moltes coves, però, aquesta és la més popular. Els seus 400 metres de longitud i la llegenda que l’envolta (expliquen que al segle XVII un sacerdot es va endinsar en ella i va trobar una plaça, i un petit poble a on habitaven homes i nens nus que esperaven per ser ofrenes per al drac que allà vivia) són dos motius més que suficients per apropar-se a veure-la. Tingues en compte que podràs endinsar-te uns 100 metres, després la cavitat s’estreny sensiblement.
  • Tombes de Coll d’Eres: Quatre tombes que correspondrien a visigots que possiblement van poblar la zona entre els segles V i VI. Van ser descobertes en els passats anys 20 per un pastor de la zona.
  • Mura i Talamanca: No podíem tancar l’apartat de què veure sense nomenar-aquests dos pobles d’origen medieval situats dins del parc natural i que faran les delícies dels amants de l’edat mitjana. Dins de cada poble trobaràs un castell (el de Mura totalment en ruïnes) i diverses capelles i esglésies de l’època medieval.

Què fer

A més de visitar llocs emblemàtics del parc, també podràs gaudir-ne fent diverses activitats. Et recomanem:

  • Corona cims: El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt I l’Obac compta amb dos cims característiques, la Mola (el més alt) i el Montcau. No cal ser esportista d’elit per pujar, a més la Mola té el valor afegit en el seu cim de trobar-te amb el Monestir de Sant Llorenç del Munto. T’animes?
  • Senderisme: Si et ve de gust gaudir de l’entorn sense pujar tan alt, les rutes de senderisme t’ofereixen molt més que els cims anteriorment esmentades. Trobaràs informació a la pàgina de la Diputació de Barcelona i podràs triar la teva ruta atenent al grau de dificultat que vulguis assumir, perfecte per a tota la família!

  • Visita una exposició: El parc ofereix de forma permanent i també puntual exposicions sobre la història del parc, el paisatge i el conjunt històric.

El temps al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac

 

 

Excursions pel Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac

Pujada familiar a la Mola:

Ruta ciclista pel Coll d’Estenalles:

Senderisme pel Moncau i La Mola: