Parc Natural del Cadí-Moixero

Cerdanya
Parc Natural del Cadí-Moixero

El nom del parc fa referència a les dues serralades que l’uneixen, d’una banda el Cadí i de l’altra el Moixeró, les serralades a la seva vegada es troben unides pel coll (punt més baix entre muntanyes) anomenat “Tancalaporta”

El parc a més de ser molt ric en recursos i espècies de tota mena, a més històricament té un ric llegat de la presència humana, especialment pel que fa a edificacions medievals, dos bons exemples són el nucli de Bagà o el Bellver de la Cerdanya.

A més d’edificacions medievals podem trobar d’altres amb caràcter religiós, especialment importants son les pertanyents al romànic, com el monestir benedictí de Sant Llorenç o l’església de Talló.

Durant l’any 1906 el parc va tenir un convidat il•lustre, es tracta de Picasso que es va allotjar en una taverna a Gósol. Aquí el jove Picasso va pintar alguna de les seves obres.

Interès Geològic

Pel que a d’interès geològic es refereix, podem trobar al parc roques de tots els períodes geològics.

Un dels jaciments més importants és el de la roca riolita. Un tipus de roca resultant de la funció del magma d’un volcà, amb un característic color entre grisenc i vermellós.

El parc natural del Cadí Moixeró, va ser en el passat un lloc on d’ extraccions mineres, fruit d’aquest llegat trobem una mina de petroli, així com d’altres activitats relacionades.

El Segre i el Llobregat són els dos principals rius que circulen pel Parc. També trobem la presència d’aigües subterrànies, coves (Four de Bor) i petites avencs.

Hàbitats

Els boscos estan molt ben conservats, destaca la importància dels boscos de pi roig, avet, faig i pi negre.

Els prats subalpins són especialment importants, sobretot pel que fa a explotació ramadera local, ja que és el seu principal camp de pasturatge.

Espècies vegetals

La vegetació del parc, amb més de 1.500 grups d’organismes, canvia en funció del punt més o menys elevat en que ens trobem.

En els punts més elevats hi ha la presència dels prats subalpins. Descendint destaca la presència de boscos de pi negre i boscos de faig.

Espècies animals

El parc conté una àmplia diversitat d’espècies animals que van des de peixos, amfibis, mamífers, aus o mol•luscs.

Algunes espècies han estat recentment repoblades com és el cas del cérvol o el cabirol. Gràcies a aquestes accions concretes s’ha aconseguit repoblar importants comunitats d’aquestes espècies.

L’espècie més coneguda del parc és el bec negre,forma part de la imatge del logotip del parc a més de donar nom a la revista que és difon. Forma part del grup dels ocells fusters, de color completament negre.

Informació de contacte

Pot dirigir-se al Centre de Documentació, que li oferirà la informació més completa sobre el parc.

Horari: 9h a 14h de dilluns a divendres.
Adreça: c / La Vinya, 1 08695 Bagà
Contacte: [email protected]
Tlfn: 93 824 41 51

Enllaços d’interès

Rutes del Parc (Oficial)
Rutes del Parc (Wikiloc)
Agenda d’Activitats
Llocs d’Interès
Activitats del Parc
Mapa del parc (PDF)

Per realitzar turisme rural al Parc Natural de Cadí Moixeró i visitar amb tranquil•litat i temps, et recomanem que visitis el nostre llistat d’allotjaments a la província de Catalunya on hi ha el parc, consulta les nostres cases rurals a Barcelona, cases rurals Girona, cases rurals Lleida.
També pots consultar les cases rurals relacionades per proximitat al parc.

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya

Alojamientos cercanos