Pirineu Català

Catalunya
Pirineu Català

Els Pirineus són una serralada muntanyosa que trobem al nord de la nostra península i que se situa entre els territoris d’Espanya, Andorra i França.

El Pirineu Català forma el trosset de naturalesa especial pertanyent a la Comunitat Catalana.

Podem describírtelo, però mai serà el mateix que visitar-lo. Si estàs planejant una escapada, i te la recomanem 100%, no et pots perdre aquestes recomanacions per anar-te amb la sensació d’haver vist i gaudit el millor d’aquest territori màgic i salvatge que trobem entre les nostres fronteres.

Què veure

Millor diem “què no veure”. El Pirineu Català està ple de pobles de postal, natura espectacular i racons amb encant. Com que no volíem fer etern aquest article, hem escollit els nostres favorits:

  • Camprodon: entre les fronteres de Girona, trobem aquest petit poble situat al peu del riu Ter i l’atractiu principal podem centrar en el Pont Nou, construcció que data del segle XIII. Està considerat per moltes publicacions com un dels pobles més bonics de Catalunya.
  • Vielha: En el límit entre Espanya i França, aquest poblet té diversos temples religiosos que oferir, com el de Sant Pere o Sant Tomàs; a més, és la teva opció si el teu és el turisme de muntanya.
Vielha
  • Taüll: Un poble de tot just 300 habitants que es troba a la Vall d’Aran, que t’enamorarà gràcies a les esglésies de Sant Climent i l’església de Santa Maria, ambdues romàniques i Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.
Església de Sant Climent de Taüll
  • Unha: Situat a Lleida, aquest petit poble de postal ha d’oferir una Església del Segle XII, en la qual gaudiràs, a més de la seva arquitectura entre el romànic i el gòtic, d’una col·lecció de pintures murals romàniques única a la zona.
  • Parc Nacional d’Aigüestortes i Llac de Sant Maurici: dins de la província d’Espot, ens trobem amb l’únic parc nacional situat a Catalunya. És una zona rica en biodiversitat, ja que la seva extensió i desnivells permets diferents ecosistemes. Aquesta ple de llacs d’origen glacial; un dels més espectaculars és el de Sant Maurici, que va ser engrandit amb una petita presa. A més de gaudir de l’espectacular naturalesa, podràs veure en les seves rodalies una petita ermita (de Sant Maurici) i un refugi militar en desús.
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Què fer

Des dels amants de la història, fins als amants de l’esport, el Pirineu Català té una activitat per a tu, siguin quines siguin els teus gustos. Ja hem vist alguns dels llocs que hauries de veure si vols gaudir d’una tros del patrimoni que ofereix aquesta zona però ¿quines activitats pots practicar al Pirineu Català?

  • Senderisme: Activitat estrella per gaudir de la natura alhora que fas esport. A més, la pàgina oficial dels pirineus ofereix una quantitat gens menyspreable de rutes que van des de les de gran recorregut fins rutes temàtiques, com la que et porta a través de les restes de dinosaures trobats a la Conca Dellà.
  • Alpinisme i escalada: Els nombrosos pics de Pirineu Català et permetran gaudir d’aquest esport de risc. Els més populars: El Pedraforca, considerat el bressol de l’alpinisme català, El Montardo o La Pica d’Estats, que és la muntanya més alta de Catalunya.
  • Cicloturisme: Si et ve de gust portar-te la bicicleta en el teu passeig pel Pirineu Català trobaràs rutes especials per a això; per exemple La Ruta del Ferro i el Carbó recorre l’antic trajecte que feia el tren per transportar el carbó de les mines d’Ogassa i és apta per a tota la família.
  • Esquí: A l’hivern, és l’activitat preferida. Estacions com Vallter2000 o Gran Pallars-Port Ainé et permetran gaudir al màxim dels esports de neu.

El temps a la Vall de Boí (Pirineus)

Excursions pels Pirineus

Ruta pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici:

Llarga i tradicional ruta Cavalls de Vent pels més valents:

Excursió familiar per la Vall d’Aran:

Alojamientos cercanos