Millors platges de la Costa Brava

Millors platges de la Costa Brava

La Costa Brava és una de les costes més conegudes de tota la mediterrània. Comença a la localitat de Blanes i recorre tota la costa gironina fins arribar al poble de Portbou, el darrer poble d’Espanya, ja que limita amb França. Com et podràs imaginar a aquesta Costa hi ha infinitat de platges. A l’entrada d’avui parlarem sobre les millors Platges de la Costa Brava.

Comentarem on són les platges, com hi pots arribar i què hi pots fer. A més, també us explicarem perquè hem seleccionat aquestes i no altres.

T’ho perdràs?

Platja de Santa Cristina (Lloret de Mar)

A la localitat de Lloret de Mar podem trobar diferents cales i platges i totes tenen una merescuda reputació.

Quant a les característiques, esmentem les més importants: té aproximadament 450 metres de longitud i 40 metres d’amplada, 10% de pendent i és de sorra molt fina. A més, la sorra és blanca i les aigües solen ser tranquil·les en què et podràs banyar sense gaire preocupació. Disposa de vigilància i equip de salvament, cosa que, sens dubte, és imprescindible.

Per arribar fins aquí us recomanem que utilitzeu el cotxe utilitzant la carretera GI-682 que va des de Blanes fins a Lloret. Allà podràs trobar un ampli pàrquing on deixar el cotxe. Si vols anar amb transport públic, pots agafar un autobús o tren fins a Lloret de Mar i després agafar un autobús que et deixarà a Santa Cristina. Des de Santa Cristina hauràs d’anar caminant fins a la platja.

Aquesta platja té una bandera blava.

La Fosca (Palamós)

Continuem amb la platja de La Fosca situada a la localitat de Palamós. Són altres de les més conegudes gràcies a la gran roca negra que té en un dels laterals. Aquesta roca separa aquesta platja de la platja de Sant Esteve de la Fosca. També et recomanem que visitis aquesta altra platja.

Pel que fa a les característiques, t’expliquem les més importants: té aproximadament 490 metres de longitud i 34 metres d’amplada i, com l’anterior, és de sorra molt fina. Disposa de rampa d’accés a la platja amb l’objectiu que hi puguin accedir cadires de rodes i carrets, cadira amfíbia i lavabos i dutxes adaptades. Així mateix, hi ha equip de salvament.

Si vols arribar fins aquí pots fer-ho amb cotxe, amb bus o caminant. Per això et recomanem que arribis amb bus o amb cotxe, que aparquis al poble de Palamós i que accedeixis a la platja caminant. No tindràs grans problemes per arribar fins a la localitat perquè en ser una localitat turística i destí de vacances de molta gent, està molt ben connectada.

Aquesta platja te bandera blava i distintiu ambiental que ens assegura que té qualitat ambiental.

Mar Menuda (Tossa de Mar)

Mar Menuda és una de les platges de Tossa de Mar. Està especialment pensada per anar-hi amb nens perquè en un dels costats hi ha una sèrie de roques que envolten la zona. Aquestes aigües tenen poca profunditat i és molt tranquil·la. Per això podràs deixar que els nens es banyin sense tenir una gran preocupació.

Si tenim en compte les seves característiques, cal destacar que: té aproximadament 165 metres de longitud i 43 metres d’amplada. A diferència de l’anterior, és de sorra grossa. Com la de Palamós, disposa de passarel·la amb l’objectiu que hi puguin accedir cadires de rodes i carrets, cadira amfíbia i lavabos adaptades. Així mateix, hi ha equip de salvament, bar, servei de lloguer de gandules, es poden llogar embarcacions, hi ha pàrquing i es pot fer busseig.

En el cas que estiguis pensant arribar fins a aquesta platja, et recomanem que arribis amb cotxe fins a Tossa de Mar a través de la carretera GI-682, que aparquis i que vagis caminant fins a la platja. També pots arribar amb autobús. L’autobús us deixarà a l’estació de Tossa i també haureu d’arribar caminant fins a la zona de platja. ´

Com l´anterior, aquesta platja té bandera blava i distintiu ambiental que ens assegura que té qualitat ambiental.

Cala del Senyor Ramon (Santa Cristina d’Aro)

Per últim, tenim aquesta cala coneguda pel nom de Cala del Senyor Ramon. L’esmentem perquè té un aspecte una mica més salvatge que les anteriors i això fa que tingui un encant totalment especial. Aquest aspecte salvatge li donen les seves aigües totalment cristal·lines i els alts penya-segats. Un altre aspecte a destacar és que hi podràs fer nudisme.

Les característiques més importants són: té aproximadament 350 metres de longitud i 50 metres d’amplada i, com l’anterior, és de sorra grossa. En aquest cas no disposa ni de bandera blava ni de zones adaptades. Encara que és ideal per a aquelles persones a qui agrada practicar el nudisme o aquelles que vulguin fondejar.

Per arribar fins aquí podràs fer-ho amb cotxe, ja que disposa d’un pàrquing especialment pensat perquè hi aparquis. Aquest pàrquing es diu “Pàrquing de la Cala Sr Ramon”. Si uses la carretera coneguda com a GI-682 (la mateixa que per arribar a Tossa de Mar) passaràs per davant del pàrquing.

Segueix-nos:

Com a dada important, ens agradaria destacar que la majoria de platges de la Costa Brava tenen la bandera blava. Aquesta bandera és un premi que se’ls atorga a les platges que compleixen una sèrie de requisits ambientals i que ens ajuda a determinar quines platges tenen aigües netes i sense contaminació. Per tant, si et banyes aquí estaràs segur que les aigües tenen un cert nivell de qualitat.

Tot i que hem esmentat quatre platges, és important tenir en compte que n’hi ha moltes més i que totes són espectaculars. La Costa Brava està formada per moltes platges i cales diferents.

Si us ha agradat aquesta entrada sobre les millors platges de la Costa Brava, us recomanem que visiteu l’entrada sobre Els pobles més bonics del pirineu català.

A més, si no et vols perdre les nostres darreres entrades, t’aconsellem que ens segueixis a les xarxes socials: Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Girona! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya