5 Pobles Medievals de la Garrotxa que has de visitar

Garrotxa
5 Pobles Medievals de la Garrotxa que has de visitar

La Garrotxa és una de les comarques amb més varietat de paisatges, muntanyes, prats, volcans i meravellosos pobles medievals. És per això que volem compartir amb tots vosaltres els 5 pobles medievals amb més encant d’aquesta comarca de la província de Girona, la Garrotxa.

Besalú


Cada racó de Besalú ens porta a l’edat medieval amb les seves lluites entre cavallers i bandolers, els seus mercats tradicionals i els seus edificis històrics. Considerat un dels pobles medievals millor conservats de Catalunya, Besalú té un conjunt arquitectònic i històric, format per l’impressionant Pont Romànic que creua per sobre del riu Fluvià, l’església de Sant Vicenç del segle XII, el Micvé l’antiga casa de banys jueus, o la sala gòtica de la Cúria Reial.

Castellfollit de la Roca

El diminut poble de Castellfollit de la Roca està situat a sobre d’un increïble penya-segat de 50 metres d’altura i sota els peus del riu Fluvià. L’antiga església de Sant Salvador, el mirador amb unes vistes privilegiades i els seus estrets carrerons fan famós aquest petit poble de la Garrotxa. A més Castellfollit de la Roca és la porta d’entrada del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Vall d’en Bas

Muntanyes, prats, boscos, fagedes, rius i rieres fan que la vall d’en Bas sigui una de les zones amb més paisatges verds de Catalunya, des dels cims de les muntanyes de la vall podrem observar les millors panoràmiques de la Garrotxa. La Vila del Mallol i Hostalets d’en Bas són considerats dos conjunts històrics-artístics.

Mieres

Com la gran majoria de pobles de la Garrotxa, Mieres està envoltat de natura, prats, boscos i rieres que ens regalen una sensació de tranquil·litat única. A més compte amb el barri de la Cellera, l’església de Ruïtlles i les diferents esglésies de Sant Pere, de Santa Maria de Romeria i de Santa Maria del Freixe, ideals per fer un passeig i descobrir la història d’aquest meravellós municipi.

Sant Joan les Fonts

El pont medieval, el Molí Fondo, el Monestir Benedictí o el Castell de Juvinyà són alguns dels grans reclams medievals del municipi de Sant Joan les Fonts. A més és una parada necessària per tots els apassionats de l’esquí que fan camí fins a Andorra, Vallter2000, la Molina i Masella.

Somrurals