Setcases

Ripollès
Setcases

Explica la llegenda que un pastor cec i ancià, i els seus set fills anaven més amb el seu bestiar per la muntanya quan va començar a nevar. Sabent el pare que el seu bestiar moriria al no trobar pastures, va manar partir per buscar un altre lloc sota la muntanya a on la neu no arribés.

Van descobrir així un paratge la naturalesa singular dels animar a quedar-se, construint cada un dels set germans, set cases de fusta.

Amb aquesta preciosa llegenda comença la història de Setcases, en plena vall de Camprodon, el creixement va tenir tot a veure amb la proliferació de les mines i fargues del seu voltant

Prepara’t per a una escapada a una petita vila envoltada de natura i plena d’històries.

Véns?

Què veure

Tot i no ser un lloc gran, trobaràs molt que visitar a Setcases.

 • Església de Sant Miquel de Setcases: Construïda sobre una església romànica del segle XII, l’actual construcció data de finals del segle XVII, encara que va sofrir reformes més endavant, en 1729 a causa de la destrucció que va causar a la teulada un incendi un any abans. El més significatiu que veuràs en el seu interior serà el retaule, que constitueix una excel·lent peça del barroc català.
 • Plaça del Estudis: Aquesta plaça, que va sorgir arran de la construcció de l’escola a mitjan segle XX, s’ha convertit en un lloc emblemàtic de la població.
 • Plaça Major: Lloc emblemàtic de la mateixa manera que la Plaça del Estudis, té un origen més antic i va ser, com és natural en les poblacions de la península, nucli de la vida de la vila.
 • Les Fargues: A la petita població de Setcases va arribar a haver-hi 2 fargues en funcionament alhora. Avui ja sense activitat, podràs veure els vestigis de la qual va ser la més antiga a l’entrada sud al poble, a prop del que és avui un hostal.
 • Miradors de Setcases: A més d’història i edificis emblemàtics, Setcases ofereix un entorn natural que bé mereix una parada. Et recomanem als 2 miradors més emblemàtics perquè ho comprovis per tu mateix:
  Mirador del Forat de l’Olla: A 5 km del nucli de la població, gaudeix de les vistes sobre el Riu Ter o Pastuira.
  Mirador de la Baidana: A 6 km de Setcases, podràs gaudeixes de la majoria de pics importants, així com d’una gran part del municipi.
 • Parc Natural de les Capçaleres del riu Ter i Freser: Una altra aposta per la natura dins de Setcases a la visita a aquest parc natural. Pots optar per realitzar alguna de les seves rutes ecoturístiques. Et deixem informació aquí.

Què fer

Des menjar bolets i gaudir de la cuina del bosc, fins nedar al riu Ter, passant per gaudir de l’esquí en família. A Setcases ‘sempre hi ha alguna cosa que fer!

 • Senderisme amb tota la família: Pots optar per gaudir de la natura en primera mà, tot i que acudeixis amb nens. Hi ha dos itineraris populars recomanats per a nens a partir de 8 anys: El camí dels Socarrats i del beduí i el camí de les cabanes i la fageda. Una activitat que els encantarà.
 • BTT: Si et ve de gust afegir emoció al teu visita a Setcases, trobaràs l’opció de recórrer la natura que l’envolta amb la teva bici de muntanya. Aquí et deixem informació sobre el centre de BTT del Ripollès
 • Fira de les Herbes i la Cuina del Bosc: Amb aquest curiós i atractiu nom se celebra una de les fires més pintoresques de la zona. Hi trobaràs herbolaris i professionals dedicats a la fabricació de sabons, olis, cremes utilitzant només la matèria primera trobada en la natura. Se celebra al mes de juny.
 • Fira del Bolet: Si visites Setcases al setembre podràs acudir a una altra de les seves festes populars. En aquesta ocasió, el bosc ens dóna un altre menjar, els bolets, que podràs provar cuinats de mil maneres.
 • La Platgeta: Sens dubte, una de les activitats favorites dels menuts és la visita a la Platgeta. Es tracta d’una petita badia que aprofita la llera del riu Ter i que està adequada per al bany. Si visites Setcases en aquests mesos no t’oblidis d’anar!
 • Ruta 4×4: Una manera diferent de conèixer Setcases és apuntar-se a una de les excursions 4×4 les rutes podràs veure aquí. Trobaràs pistes asfaltades i de terra. A més, podràs triar entre fer una distància llarga, d’hora i quart, o una ruta de tot just 15 minuts per pujar al Montfalgars.

El temps a Setcases