Beget, natura en estat pur

Beget
Beget, natura en estat pur

En Somrurals som apassionats incondicionals de la natura, els animals i l’aire pur. La sensació de pau absoluta que un bell lloc és capaç de transmetre, la tranquil·litat que emana de les pròpies pedres que conformen un edifici construït fa centenars d’anys i els secrets que el suau vent murmura a l’fregar la nostra pell quan estem en ells …

Per això, compartir amb tots els nostres clients les millors cases rurals de tot Catalunya és la nostra missió. Perquè vosaltres pugueu sentir, en primera persona, la màgia d’estar allotjats en un lloc de somni.

Però, a més, també volem ajudar-vos a preparar una estada meravellosa i divertida. A la pugueu gaudir de moments de tranquil·litat, història, coneixement i relax. I, per això, a continuació et parlarem d’un bonic poble que no et pots perdre; Beget.
Així que no t’ho pensis més i reserva ja el teu allotjament amb Somrurals! Et garantim que trobaràs el que estàs buscant.

Beget, un poble fantasma …

En el terme municipal de Camprodon, situat a la comarca de l’Alta Garrotxa, a la província de Girona, trobem un petit poble carregat de bellesa, història i senders preciosos pels que gaudir d’un bonic dia. Beget.

Els seus orígens es remunten a l’Edat Mitjana i, afortunadament, aquest conjunt arquitectònic encara conserva totes les edificacions medievals de pedra i alguns monuments romànics que el fan únic i digne de veure.

Les primeres referències de Beget daten de l’any 1168 i, durant segles, la vida dels habitants d’aquest petit poble va girar, bàsicament, al voltant de l’església de Sant Cristòfol (segle X-XIII)

En la seva època de màxim apogeu, en què el seu cens va arribar a superar els 1300 habitants, Beget abastava les poblacions confrontants com Rocabruna, Bestracà i Salarsa, però a poc a poc la modernitat, el pas dels anys i la situació d’aquest poble medieval , va deixar de ser estratègicament important, pel que va ser reduint a poc al seu nombre d’habitants fins a quedar als poc més de 20 que avui dia estan censats.

Què veure?

La bellesa d’aquest increïble lloc resideix en tot el seu conjunt i en la conservació de les seves edificacions medievals que, a dia d’avui, encara es mantenen en peu.
Però els seus estrets carrerons, els seus monuments romànics i les seves places centenàries són, també part d’un tot preciós.
Com va passar en la seva època més important, l’església de Sant Cristòfol (Sant Cristòfol) segueix sent el seu principal lloc d’interès, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Encara que algunes zones de l’església es van construir pel segle X, però el conjunt majoritàriament data del segle XII i XIII. El portal d’accés s’alça amb cinc arquivoltes i un campanar de 22 metres amb quatre pisos. A l’interior es poden observar tres talles impressionants dignes d’admirar. La d’el Crist Majestat, que data del segle XII i que compta amb més de 2 metres d’altura. La de la Mare de Déu de la Salut, que pertany a el segle XIV i que està confeccionada amb alabastre policromat i, per descomptat, la majestuosa Pila Baptismal, pertanyent a el segle XIII i que és una de les talles romàniques més boniques que es conserven, actualment, a Catalunya. Però la visita no acaba aquí. Sortint de l’església, és d’obligada visita passejar pel pont medieval, que uneix els dos sectors de la vila i que es creu que va ser restaurat a mitjan segle XIV.

Per descomptat, la torre de l’Rellotge és també un altre dels punts obligatoris a visitar. Amb la seva base quadrada que permet l’accés al seu interior a través d’una escala de pedra sostinguda per un ampli arc de mig punt.

El senderisme és un altre dels grans atractius de la zona. Amb els quals poder delectar de les magnífiques vistes, passejos, i naturalesa autòctona que, a més, ens portarà a l’ermita del Remei, una petita construcció de el segle XVII i XVIII més coneguda com la “Capelleta”

Com arribar-hi?

Beget es troba a uns 40 km d’Olot i uns 20 km de la frontera amb França.
El seu accés és a través de la carretera GIV-5223, incorporant-se a la C-38 i agafant el desviament entre Camprodon i Molló. La sortida està ben senyalitzada, i finalitza amb una carretera de corbes que permeten gaudir d’un paisatge magnífic durant 14 km.
Reserva ja la teva casa rural a Somrurals i gaudeix d’una estada única carregada d’excursions inoblidables!

Alojamientos cercanos