Begur, una de les perles a la Costa Brava

Costa Brava
Begur, una de les perles a la Costa Brava

El poble de Begur, és un dels principals encants que podem trobar a la Costa Brava catalana, d’una bonica població d’afegir l’atractiu de les seves platges i paisatge (configurat principalment pel Massís de Begur.

El seu patrimoni històric es remunta a la prehistòria amb restes humanes. També trobem mostra d’un assentament humà que es remunta molts anys enrere, està mostra es troba abanderada pel Castell de Begur, així com les torres de defensa contra la pirateria mora.

1. – Què visitar?

Els llocs que has de visitar, si o si, a Begur són:

Castell Begur: de l’època medieval, presidint tot el municipi de Begur.

Cases Indianes: destaquen enfront de la resta de cases. D’estil colonial. Pertanyien als anomenats indians que van emigrar al s.XIX a les Ameritas, i van tornar a Begur amb grans fortunes.

Torres de defensa: datades al segle XVI. Servien per a la vigilància i el protegeix dels seus visitants davant dels atacs provinents del mar dels pirates.

Església Sant Pere: principal església del poble.

Esclanyà: petit poble pertanyent al municipi de Begur. Un tranquil i encantador nucli romànic, la petita església de Sant Esteve o el castell del segle XIV.

2. – Que fer?

A Begur hi trobaràs activitats d’oci per ocupar el teu temps. ¡Aquestes són algunes!

Platges: el enumerem el primer, perquè és sens dubte el seu major atractiu. Platges cristal · lines entre muntanyes i boscos. Algunes grans i altres més petites. En total disposa de 8 platges són aquestes:

– Tram nord: Aquí trobem les platges de Platja del Racó (més àmplia), Illa Roja (platja nudista) i Sa Riera (més properes al poble.

– Tram aquest: hi trobem la platja d’Aiguafreda, al costat un petit port, perfecta per fer submarinisme. L’altra platja és la de Sa Tuna, platja rocosa, al camí de Ronda, aigües netes i cristal · lines.

– Tram sud: a la zona més al sud de Begur, trobem les tres platges restants. Platja Fonda, manté intacta la seva component de platja verge, amagada entre el relleu. Cales de Fornells, els diferents locals estan connectades pel camí de Ronda, sorra gruixuda i aigües cristal · lines. L’última de les platges és la d’Aiguablava, amb sorra fina i aigües cristal · lines.

Activitats relacionades amb el mar: des de les diferents platges s’oferta tot tipus d’oci (submarinisme, caiac, snorkelling, excursions en vaixell …)

Senderisme: perfecte per a visitar el poble entre els seus carrers històrics, o endinsar-se en alguns dels boscos que envolten el municipi.

Camí de Ronda: al costat de les platges, probablement el més conegut de Begur. Es tracten de petits i estrets camins que envolten la zona costanera en diferents trams i que eren utilitzats per observar i protegir el poble dels possibles atacs per mar.

Si busques una casa rural prop de, per gaudir del poble, et recomanem que visitar les nostres cases rurals al Baix Empordà i les cases rurals a Girona.

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya

Alojamientos cercanos