Besalú

Besalú
Besalú

A 31 km de Girona trobem una petita joia en arquitectura medieval. Besalú (nom que en llatí significa fortalesa entre dos rius, el Fluviá al sud i el Capellades al nord), va ser declarada Conjunt Históric-Artístic Nacional al 1966 gràcies a la bellesa medieval de les seves construccions. Al final d’aquest article podràs trobar la teva casa rural a Besalú.

Aquesta població troba el seu origen al castell Besalú que data del segle X i va tenir convivint en armonia a jueus y cristians durant segles. Encara que també va ser ocupada per musulmans, la cual amb prou feines va deixar restes ja que va durar quelcom menys d’un segle.

Avui en día, podem disfrutar de molts dels seus edificis conservats en molt bones condicions com ho són el pont medieval (que es la icona de Besalú), els banys jueus o les diverses esglésies amb les que compta com ho són la de Sant Vicenç, la església-hospital de San Julià o el monasteri de Sant Pere.

Si ets un apassionat de la historia medieval, no pots perdre`t aquesta petita joia a escassos 35 minuts de Girona. ¡La disfrutaràs segur!

Què visitar

Millor dit ¡què no visitar! Simplement passejant pels seus carrers, Besalú t’atraparà en un viatge en el temps a l’antiga edat mitjana de la que no voldràs sortir. Però, si vas amb el temps just no pots deixar de veure:

  • El pont: És la icona de Besalú. Data del segle XII y està sorprenentment ben conservat. La seva llargada és de 150 metres y és l’entrada fortificada a Besalú. Quan el creuis trobaràs a faltar els carros de caballs.
  • El miqvé jueu: Dins del barri jueu trobaràs els banys que aquests utilizaven per purificar-se. Datan del segle XII i són molt especials ja que a dia d’avui és l’únic miqvé judío medieval descobert a Espanya. Per veurel’s hauràs d’apuntarte a una de las visites guiades que organiza l’oficina de turisme de Besalú
Besalú y miqvé judío
  • El monestir de Sant Pere: Va ser fundat al 977, encara que la església que podem veure avui en dia data del 1160. Es va convertir en centre de pelegrinatge ja que fins al van ser traslladades les relíquies de Sant Felicià i Sant Prim. És un exemple perfecte de l’arquitectura romànica. Per accedir-hi només ho podràs fer mitjançant visita guiada (acudeix a l’oficina de turisme) o amb el tren turístic.
  • L’església de Sant Vicenç: I, seguint amb les construccions de caràcter religiós, et recomanem aquesta església que data entre el segle XII i XIII. Igual que el monestir, va ser objectiu de pelegrins ja que es conserva en ella un tros de la Vera Creu (on Crist va ser crucificat).

Què fer

El primer de tot, et recomanem portar calçat còmode per gaudir de l’ambient d’aquesta màgica ciutat.

  • Visita nocturna al pont: Probablement voldràs visitar el pont durant el dia per gaudir, no només del, sinó de les seves vistes. No obstant això, et recomanem que el visitis també de nit: la il·luminació és màgica i l’experiència canvia molt.
Puente de Besalú de noche
  • Un museu especial: En aquesta ciutat es troba l’únic museu de miniatures i microminiatures d’Espanya. Val la pena!
  • Agafa el tren: L’oficina de turisme també t’ofereix la possibilitat de conèixer Besalú muntat en el seu tren turístic. Un recorregut d’uns 45 minuts pels seus carrers. Si vas amb nens ‘els encantarà la idea!
  • Gaudeix d’un bon àpat amb vistes al pont: El restaurant Castell de Besalú és una aposta gastronòmica que, a més, et permetrà gaudir d’una estupenda terrassa i jardí amb vistes al pont. Els plats locals són sens dubte la millor opció, com els peus de porc en salsa o el conill agredolç i fins i tot el senglar. També ofereixen opcions vegetarianes i sense gluten. Alguna casa rural a Besalú ofereix menjars tradicionals, de manera que et serà molt més còmode.

El temps a Besalú

 

Excursions a prop de Besalú

Excursió per fer en família:

Ruta de BTT per experimentats:

Circuit de Trail Running per Besalú:

Alojamientos cercanos