Capolat

Berguedà
Capolat

En honor al castell de Capolat, un dels nou castells de l’antiga alcaldia de Cardona, anomenem de la mateixa manera a aquest municipi, destí de la teva propera escapada, ple de masies i esglésies romàniques.

És, a més, llar d’exquisides bolets … vols perdre’t a Capolat?

Què veure

Molta història en ruïnes, envoltada de paratges de conte plens de boscos i camps de conreu. Això és el que t’espera a Capolat.

  • Església de Sant Martí: Situada aïllada a la part alta d’un turó, aquesta petita parròquia, que es coneix ja existia al segle XII, ha estat nombroses vegades reconstruïda principalment en els segles XVII i XVIII.
  • Sant Quintí de Taravil: Aquesta església romànica, del segle XVII o XVIII, té especial interès perquè, al seu interior, es conserva encara un retaule barroc / neoclàssic.
  • Santuari dels Tossals: Va ser un santuari i hoteleria, avui dia abandonat i en mal estat de conservació, que data del segle XIII. Hi rutes que inclouen aquest santuari en les seves parades. De fet podràs fer una part de la GR1 per aquí.
  • Sant Saturnino de Terrers: Una altra petita joia en mal estat de conservació és aquesta ermita; data del segle XII i és de mida petita, amb una sola nau i envoltada d’entorn natural.

Què fer

Caminar pel plaer de fer-ho, o recórrer senders a la recerca de bolets, fins i tot volar! Capolat té activitats per a tots i et sorprendrà!

  • Senderisme: Un entorn com el de Capolat et demana a crits activitats a l’aire lliure, ¡què millor que el senderisme! Des rutes llargues fins passejos més relaxats, tria el ruta i gaudeix de l’entorn que t’ofereix Capolat.
  • Buscant Bolets: No només gaudiràs de la natura i faràs una mica d’esport, sinó que l’activitat té premi: podràs gaudir d’un plat de delicioses bolets en acabar. Què més es pot demanar!

Alojamientos cercanos