Cardona

Bages
Cardona

A la província de Barcelona, ​​trobem un municipi carregat d’monuments i història.

Abans de visitar-lo, segur que t’interessarà saber que va ser l’última fortalesa que va prendre Felip V en la Guerra de Secessió i que no va poder ser presa pel mateix Napoleó.

Cardona va ser a més domicili de la família més important de la Corona d’Aragó després dels Reis a l’època medieval, i un centre estratègic com a important mercat i punt de trobada de viatgers arribats del Pirineu i del sud de França.

Amb semblants anècdotes històriques, és normal que t’hagis plantejat una escapada a aquest raconet català. A Somrurals anem a aportar el nostre granet de sorra perquè la teva visita sigui perfecta ens acompanyes?

Castell de Cardona

Què veure

Tres són els punts més importants a l’hora de visitar Cardona. Tres punts que no tenen res a envejar a cap gran ciutat. Passin i vegin!

  • Castell de Cardona: Un castell que va ser començat a construir fa dos mil cinc-cents anys, bé val la teva visita. Durant l’època medieval es va convertir en la residència dels Senyors de Cardona, conegut com els “reis sense corona” a causa de la seva importància i patrimoni en aquesta època.
Interior del Castell de Cardona

 

  • Centre Històric: Tal és la seva importància, que és Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 1992. Et recomanem acudir al Centre Cardona Medieval, on trobaràs un centre que explica el naixement i evolució de la vila, i que pots prendre com a punt de partida per visitar el centre històric.
  • Muntanya de la Sal: Aquest espai, que en el passat va ser una de les mines de sal potàssica més importants del món, és un fenomen natural únic i viu. S’organitzen visites per gaudir-; a més podràs visitar també el Parc Cultural de la Muntanya de Sal per conèixer més sobre aquest fenomen i de la utilització de la sal al llac dels segles.

Què fer

Ja t’hem explicat el que pots veure a Cardona, però què pots fer a més de visites?

  • Visites teatralitzades: Encara que ja hem parlat de visitar el Castell i la Muntanya de la Sal, no està de més que sàpigues que també s’organitzen visites teatralitzades per a ambdues zones. Al Castell, viuràs una aventura relacionada amb la llegenda de la Torre de Minyona; i en la Monaña acompanyaràs a un científic a la fase final del seu Projecte de Alquímia. Són dues activitats d’allò més originals, i ‘perfectes per realitzar amb els més petits de la família!
  • Senderisme: Tenint en compte que Cardona es troba al Prepirineu, envoltada de natura i història, era d’esperar que el senderisme fos una de les activitats més recomanades. Rutes basades en el gaudi de la natura o la història, com la curiosa ruta del contrabandista. Tingues en compte que moltes d’elles també són practicables amb bicicleta. També hi ha l’opció de rutes i oci guiat. Per gaudir sense perdre’t res!
  • Ruta BTT: Per als que estiguin més en forma, i els vingui de gust practicar aquest esport per les muntanyes del Prepirineu, Cardona també ofereix diferents opcions.

El temps a Cardona

 

Excursions a prop de Cardona

Excursió familiar per Cardona:

Ruta en BTT pels voltants de Cardona:

Ruta de la Sal a peu: