Castellfollit de la Roca

La Garrotxa
Castellfollit de la Roca

A la comarca de la Garrotxa, província de Girona, hi ha una cinglera d’origen basàltic que alberga, a 50 metres d’altura, el segon terme més petit d’Espanya, amb menys d’1 km2 de superfície. Per tota aquesta zona trobaràs una gran varietat de cases rurals a La Garrotxa.

Aquesta petita joia és Castellfollit de la Roca. Sobre aquest cinglera s’aixequen una església i una sèrie de cases pintoresques, a més d’albergar l’única pedrera de basalt que, tenint el seu origen datat el 1929, segueix avui en actiu al nostre país.

Sobre l’origen i nom d’aquesta singular població hi ha dues versions. Una relaciona la seva aparició amb l’existència d’un castell; una altra amb la forma de la paret que la defineix, que simula una gran fortalesa.

Sigui com sigui, Castellfollit de la Roca és una petita població plena de màgia, que bé mereix una visita.

A Somrurals anem a donar-te un parell de pistes perquè puguis treure el màxim profit de la teva escapada, sense perdre’t res d’aquesta fortalesa natural. 

Castellfollit de la Roca

Què veure

En tot just un 1 km2 trobaràs un poble d’estil medieval i pedra volcànica la bellesa bé val que hi passegis una estona. No et pots perdre aquestes dues construccions:

  • Església de Sant Salvador: Al final dels seus carrers es troba l’Església de Sant Salvador. Avui en dia, no s’utilitza com a lloc de culte sinó com a sala d’exposicions. L’església original, va quedar destruïda després de la guerra civil i el que vam visitar avui és una reconstrucció. Podràs veure exposicions de pintura i als capgrossos de les festes entre d’altres, a més de poder pujar al campanar original i gaudir de les vistes d’aquest pintoresc poble.
  • Plaça Josep Pla: Al costat de l’església de Sant Salvador trobaràs aquesta plaça (antigament era el cementiri que va ser traslladat en els 60) que fa de mirador i que et permetrà admirar l’original estructura d’aquest poble construït al caient d’un penya-segat. 

Què fer

  • Castellfollit de la Roca és una població perfecta per descansar, desconnectar i transportar-te a un altre lloc. Les activitats que millor li van són passejar i menjar (i beure, una miqueta).
  • Pren-te una cervesa artesanal: En Poch s microcerveseria, un petit racó a Castellfollit de la Roca, podràs trobar una pintoresca cerveseria que ofereix cervesa artesanal. La seva decoració, a més, et transportarà a les antigues i romàntiques tavernes.
  • Dina productes artesanals: Tot i la petita extensió d’aquest poble, trobaràs diverses opcions per dinar menjar casolà: Ca la Paula o Restaurant Can Llorenç et serviran productes casolans i contundents. A les diferents cases rurals a la Garrotxa podràs degustar aquests productes. 

El Temps a Castellfollit de la Roca

 

Excursions per Castellfollit de la Roca

Excursió pels voltants de Castellfollit:

Ruta en bici de carretera per Castellfollit i Alta Garrotxa:

Passeig per Castellfollit i voltants:

 

Alojamientos cercanos