Els pobles més bonics del Pirineu Català.

Els pobles més bonics del Pirineu Català.

El Pirineu Català és una de les zones més boniques de Catalunya, sobretot als mesos d’hivern. Aquí hi podem trobar infinitat de paisatges, entorns naturals i pobles amb encant. Per això, a l’entrada d’avui parlarem dels pobles més bonics del Pirineu Català.

Comentarem perquè els hem inclòs al nostre rànquing, com arribar-hi i totes aquelles activitats o visites que podràs fer a cadascun d’ells.

Comencem!

Tahull – Lleida

A la província de Lleida es troba la localitat de Tahull. Encara que és petita i no té gaires habitants (aproximadament s’estima que hi ha 280 persones vivint aquí actualment), té un encant especial gràcies a la seva història i als seus elements arquitectònics.

Nosaltres et recomanem que arribis amb cotxe, perquè al poble hi ha diferents llocs on podràs aparcar. Així mateix, l’empresa d’autobusos “Alsa” té una línia mitjançant la qual podràs arribar amb autobús.

El poble en si és preciós, però a més té diferents llocs d’interès turístic que us recomanem que visiteu: església de Sant Climent de Tahull i l’església de Santa Maria de Tahull. Totes dues estan declarades patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Així mateix, als pobles dels voltants també hi ha sis esglésies declarades patrimoni de la humanitat.

Una altra dada a destacar és que es troba a la localitat de la Vall de Bohí. Aquest terme municipal té diferents nuclis de població entre els quals hi ha Tahull i Bohí. Si heu arribat fins aquí per visitar Tahull, us recomanem que també visiteu Bohí, perquè té molt d’encant i és un lloc d’interès turístic.

Vielha – Lleida

Aquesta localitat és una mica més gran que l’anterior. Concretament compta amb aproximadament 5500 habitants. Està també situada a la província de Lleida, en aquest cas és la capital de la comarca de la Vall d’Aran. Aquest darrer és també molt conegut i té molts llocs d’interès.

Si vols arribar fins aquí, com en el cas anterior, et recomanem que vagis amb cotxe i que aparquis a qualsevol de les zones d’aparcament que trobaràs a la localitat. Si ho prefereixes pots arribar amb autobús gràcies a les línies operades per Alsa que surt des de Barcelona i des d’altres ciutats properes.

Aquí, per una banda, podreu veure l’ermita de Santa Maria de Mijarán que és del segle XVI i d’estil romànic i, per altra banda, l’església de Sant Miquel. Aquesta última està molt millor conservada, ja que de la primera només se’n poden veure dos arcs i la capçalera. Tant els alters com l’orgue, la pila baptismal o les diferents talles són totalment recomanables.

Així mateix, el nucli antic de la ciutat és part de l’inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. Per això, com et podràs imaginar, hi ha molts altres llocs d’interès.

Camprodon – Girona

Abandonem per un moment la província de Lleida, ja que aquesta localitat és a la província de Girona, a la comarca del Ripollès. En concret, us recomanem la visita de tota la vall, no només us dóna localitat del mateix nom.

Com en els dos casos anteriors, podeu arribar amb cotxe i aparcar per la zona. Creiem que, per la seva ubicació i que no hi ha gaires opcions de transport públic, el millor és arribar amb cotxe. A més, el cotxe et possibilitarà moure’t per tota la vall.

Té molts llocs d’interès, destaquem els següents: monestir de Sant Pere (estil romànic i del segle X), el pont nou, l’església de Santa Maria (estil romànic i del segle XI-XIV), les diferents fonts i el museu d’Isaac Albéniz.

Així mateix, com passava amb Viella, el nucli antic és molt bonic i el terra d’alguns carrers són empedrats. Això li dóna un aire medieval i un encant especial.

Llívia – Girona

Continuem amb una altra localitat de Girona. En aquest cas, és una localitat que té un gran encant, a més a més de ser molt bonica, perquè està envoltada de territori francès. És a dir, és un petit enclavament català dins el país veí.

En cas que vulguis arribar fins aquí, el cotxe és la millor opció. Tot i que també pots arribar en línies d’autobús operades per Alsa que surten des de ciutats properes com Puigcerdà.

Aquí podreu veure una de les farmàcies més antigues de la zona, fins i tot hi ha qui diu que és la més antiga d’Europa i l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia. Aquesta darrera és del segle XVI i d’estil renaixentista. A més, està declarat bé d’interès cultural i part del patrimoni històric d’Espanya.

Castellar de n’Hug – Barcelona

Aquesta localitat l’hem esmentat moltes vegades, perquè creiem que és una de les més belles de Catalunya. Es troba a la província de Barcelona, a la comarca del Berguedà. Així mateix, altres pobles que es troben als voltants també són molt bonics.

Per arribar-hi podeu utilitzar el cotxe o l’autobús. Des d’algunes ciutats catalanes surten autobusos que paren al bell mig de la localitat que ens ocupa.

Com a llocs d’interès esmentem les fonts del Llobregat (excursió que hem comentat altres vegades), l’església de Santa Maria de Castellar de Nuch (estil neoclàssic i del segle X), Església de Sant Vicenç de Rus i el museu del ciment.

Una altra dada d’interès és que aquest poble és on neix el conegut Riu Llobregat, que travessa gran part de Catalunya i dóna nom a un parell de comarques de la província de Barcelona.

Encara que haguem considerat que aquests són els pobles més bonics del Pirineu Català, sens dubte, n’hi ha molts més com, per exemple: Salardú, Prullans, Unha o Queralbs.

Segueix-nos:

Si t’ha agradat aquesta entrada, també et podria agradar “els millors plans per fer a l’hivern amb nens a Catalunya”. En aquesta entrada parlem també sobre alguns indrets del Pirineu Català.

Això és tot per ara, però si vols conèixer més sobre nosaltres o estar alerta sobre les nostres darreres novetats, pots seguir-nos a Facebook | Instagram. T’esperem!

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya