La Seu d’Urgell

Alt Urgell
La Seu d’Urgell

Al nord de Catalunya, dins el Pirineu Català, concretament a Lleida, trobem el municipi de la Seu d’Urgell.

Es data l’origen de les poblacions en aquest municipi en l’edat de bronze, encara que va ser a partir del segle V, amb la consagració de la primera catedral a la ciutat d’Urgell, que la importància d’aquest territori va començar a créixer, arribant a convertir en una de les ciutats més importants de la Catalunya medieval.

Amb tot aquest recorregut històric i el privilegiat emplaçament dins del Pirineu, no és estrany que hagis inclòs Seu d’Urgell la vostra llista de llocs a visitar. Des Somrurals anem a tirar-te un cop de mà a l’hora d’escollir les activitats i els racons més pintorescos. Segueix-nos!

Què veure

Hi ha molt patrimoni que gaudir a Seu d’Urgell. Aquests són només alguns dels nostres punts favorits emplaçats, gairebé tots, al centre de la població.

 • Catedral de Santa Maria: Aquesta catedral del segle XII és l’única d’estil romànic que es conserva a Catalunya. És l’edifici més característic de la ciutat.
Catedral de Santa Maria
 • Claustre i Església de Sant Miquel: Adossats a la catedral de Santa Maria, trobem aquesta església d’estil romànic del segle XI i el claustre.
Claustre i Església de Sant Miquel
 • Carrer dels Canonges: Carrer porticada que va ser una de les principals i que data de l’època medieval.
 • Carrer Major: Igual que l’anterior, es tracta d’un carrer d’origen medieval que conserva els pòrtics i que et transportarà a l’edat mitjana.
 • El Museu Diocesà: Un museu a on gaudir de la seva valuosa col·lecció d’art religiós.
 • Biblioteca de Sant Agustí: Curiosa biblioteca que es troba en el que antigament era l’església del Convent de Sant Agustí.
 • Arfa: Aquest poble situat al municipi de Ribera d’Urgellet mereix un lloc a la llista per la seva bellesa i proximitat a Seu d’Urgell. A penes 6 km, trobaràs aquesta vila d’història mil·lenària que forma part de la Xarxa de Pobles amb Encant des del 2010.
Arfa
 • Parcs i naturalesa: A la secció de què veure no podíem oblidar l’entorn natural que forma part de la Seu d’Urgell. Parcs com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o el Parc Natural del Cadí-Moixeró faran les delícies dels amants de la natura més verge i els esport d’aventura.

Què fer

Quan et cansis de delectar-te amb el patrimoni històric atreveix-te a gaudir dels seus paratges.

 • Esports d’Aventura: El barranquisme és l’especialitat de Sbcanyoying una empresa que es dedica a organitzar excursions de tot tipus pels paratges naturals de la Seu d’Urgell; que també organitzen classes d’esquí alpí i activitats de senderisme. Així com el ràfting pel canal.

 • Esquí: Activitat estrella de l’hivern, a Seu d’Urgell trobaràs diverses estacions com l’Estació Port del Comte o Tuixent-La Vansa.
 • Fira de Sant Ermengol: Si pots programar la teva visita per al tercer cap de setmana d’octubre gaudiràs d’un pla diferent: La fira més antiga de la Península Ibèrica, estant el seu origen a principis del passat mil·lenni. Se centra en la fira de Formatges Artesans dels Pirineus, havent-hi també espai per a l’artesania, ramaderia i la venda ambulant.

El temps a la Seu d’Urgell

 

Excursions pels voltants de la Seu d’Urgell

Excursión de unos 26km por los alrededores de la Seu d’Urgell:

Ruta en BTT por Arfa, Alt Urgell, y Pla de Tirs

Paseo por la Seu d’Urgell y alrededores:

Alojamientos cercanos

Relacionados