L’Escala

Alt Empordà
L’Escala

El poble de l’Escala, era antigament un petit poble de pescadors. Era el lloc on els habitants de Sant Martí d’Empúries tenien en lloc segur les seves embarcacions i des d’on sortien a navegar al mar. Amb el pas dels anys el poble ha anat creixent superant amb escreix les dimensions del poble que li va donar origen, Sant Martí d’Empúries.

Trobaràs un casc antic petit i encantador, amb el seu aroma a mar. Si decideixes donar una volta per l’Escala, millor fes-ho al vespre, et sobrecogerás amb els colors del cel i el mar.

1. – ¿Què visitar?

Si aquestes de visita per l’Escala no has de deixar de visitar:

Església Parroquial Sant Pere. Pertanyent al segle XVIII, situada molt a prop de la platja principal del poble.

Museu de l’Anxova. Una de les compres més habituals en passar pel poble són les anxoves, amb reconeixement més enllà del poble. Trobem un museu dedicat, amb exposicions temporals, a més de la que podem visitar de manera habitual.

Recinte de ruïnes Empúries. Antiga ciutat grecoromana fundada el 575a.C. Una visita imprescindible per als amants de la història i aquells que no ho són tant, disposa de reconeixement internacional. Constitueix per si mateix una visita.

Hostal Empúries. Històric hotel fundat el 1907. Precursor del turisme a la zona de la Costa Brava, quan encara no s’havia encunyat el terme Costa Brava. En un inici allotjava als arqueòlegs que treballaven a Empúries.

2. – Què fer?

Les activitats d’oci que trobaràs a l’Escala són múltiples, destaquen especialment totes aquelles que tenen a veure amb les activitats de mar.

Restaurants: al costat de la platja principal del poble trobaràs multitud de restaurants, de tots els perfils, alguns més turístics que altres.

Activitats de mar: caiac, piragüisme … són algunes de les activitats que s’ofereixen des del poble.

Platges: a part de la platja principal del poble, trobaràs alguna que altra petita cala a prop. Caminant cap a Empúries trobaràs les platges més llargues i àmplies.

3. – Temps

4. – Video

Si busques una casa rural prop de l’Escala, per disfurtar del poble, et recomanem que visitar les nostres cases rurals a l’Alt Empordà i les cases rurals a Girona.

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya